Skocz do zawartości

Tematy typu "My Journey to 50$/day" z BHW

ryu420

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem jak najbardziej za, z przyjemnością poczytam.

Dla mnie projekt ma tylko 2 zasadnicze wady.

1. Okres 7 lat, co w stosunku do takich projektów internetowych jest rzucony trochę na ślepo.

2. Zakładanie tego, że będziesz co miesiąc systematycznie zwiększał zarobki co z punktu widzenia ekonomicznego mi się nie widzi :)

1. Okres 7 lat, co w stosunku do takich projektów internetowych jest rzucony trochę na ślepo.

Pomysł jest prosty:

Pierwszy cel ma być przyziemny, osiągalny. 100 euro/mc do końca 2012.

2013: 200 euro/mc

2014: 400 euro/mc

2015: 800 euro/mc

2016: 1600 euro/mc

1017: 3200 euro/mc

2018: 6400 euro/mc

Za każdym razem mam zamiar reinwestować w sieć 75% albo nawet 100% zaroków tej sieci (jak już wcześniej pisałem: utrzymam się z etatu, a ten projekt ma być kulą śniegową)

Tak naprawdę mój ostateczny cel to osiągnięcie zarobków w okolicach 5k/mc, po prostu chciałem to rozbić to na wiele lat, by cel wydał się bardziej realny do osiągniecia. Nie chcę startować od '10 000/mc do końca roku'. 100/mc na pierwszy rok to realny cel. Następnie co rok to samo x2. Oczywiście jak do końca 2012 osiągnę np. 300 euro/mc, to cel na 2013 będzie 600 :)

Cały czas mowa o zarobkach z tych stron, nie wliczam tu zarobków z pozycjonwania klientów, czy zarobków z freelancowania jako programista.

2. Zakładanie tego, że będziesz co miesiąc systematycznie zwiększał zarobki co z punktu widzenia ekonomicznego mi się nie widzi :)

Podwojenie zarobków co rok :) nie miesiąc.

edit...

prosiłbym, by wypowiadać się bardziej w kierunku wątku na PiO, a nie na temat bloga :) gdzie propnujecie założyć taki temat z "My Journey..."? Może jakiś moderator coś szepnie? ;)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Ja bym zaczął najpierw od działania, a potem od zakładania wątku. Najpierw zarób 100E dziennie, a następnie zacznij opisywać na PIO swoją przygodę z ich pomnażaniem. Ponieważ obecnie, mimo że pomysł masz dobry, rozmawiamy o pustych słowach. Jeżeli uda Ci się dotrwać do tego 100E, to już dalej nie będziesz miał żadnych problemów. Wtedy właśnie zacząłbym redagowanie takiego tematu.

Ja ze swojej strony mogę tylko dodać, że bardzo ciężko zarabia się na stronach. Im więcej się ich ma, tym więcej czasu się im poświęca. To nie jest tak że się robi stronę i ona sobie jest i zarabia. Ja obecnie rzuciłem pracę (lub mnie wyrzucili?) i postanowiłem zająć się robieniem takich stron na "pełny etat". Poświęcam temu każdy kolejny dzień, świątki, piątki i niedziele. Oczywiście bardzo się opłaca i zarobki rosną w oczach ale trzeba w to włożyć naprawdę dużo pracy. Obecnie nie wyobrażam sobie, żebym mógł się tym zajmować mając jeszcze etat w jakiejś firmie.

PS Nie będę opisywał swojej historii tu na PiO. Nie chciałbym ani siebie, ani nikogo innego rozczarować, gdyby nagle wszystko "rypło". Lepiej moim zdaniem pracować dla samego siebie w "domowym zaciszu".

seowyszbanner.gif

@ryu420 - źle odczytałeś mojego posta, nie zarzucałem Ci, że nie potrafisz się sam zmotywować :)

Pierwszy raz chyba zgodzę się z soprano :) Zawsze zastanawiają mnie blogi w stylu "w miesiącu X piękny wzrost zarobków o 32%! To już 15e miesięcznie". Ja rozumiem, że od czegoś trzeba zacząć, ale jeśli zarobiłoby się więcej w McD pracując zamiast pisać szerokie analizy o tym jak zarobiło się 2e to chyba coś jest nie tak. Widziałem już setki tematów (w różnych dziedzinach, m.in. poker) w tylu "From 0 to Hero", i 99% z nich kończy się po tygodniu. Tobie oczywiście życzę wytrwałości i sukcesów, ale z dzieleniem się ze światem wstrzymaj się do momentu, aż będziesz miał się czym podzielić :)

prosiłbym, by wypowiadać się bardziej w kierunku wątku na PiO, a nie na temat bloga :) gdzie propnujecie założyć taki temat z "My Journey..."? Może jakiś moderator coś szepnie? :)

Daj w przedsięwzięcia forumowiczów.

Jeżeli uda Ci się dotrwać do tego 100E, to już dalej nie będziesz miał żadnych problemów. Wtedy właśnie zacząłbym redagowanie takiego tematu.

To jest bardzo dobry pomysł. Bloga ruszę pewnie w maju (wrzucę go do mojej stopki, jak ktoś będzie zainteresowany :) ), a temat na PiO po przekroczeniu 100E/mc (mam parę stron już rozpoczętych [zacząłem jakoś w połowie grudnia], aktualnie jestem na poziomie 40-50 euro/mc)

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności