Skocz do zawartości

Dziwne spadki

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

1 kwietnia, mam nadzieję, że na Prima Aprillis :) , na kilkunastu pozycjonowanych stronach zanotowałem spadki pozycji dla pojedynczych fraz. Frazy spadły albo o kilka, czasami o kilkanaście do kilkudziesięciu oczek. Nie poleciała cała domena tylko wybrane słowa kluczowe.

Chciałem zapytać, czy ktoś z Was odnotował podobne zawirowania? W kilku przypadkach strona poleciała z 1 miejsc w wynikach na np. 12-15 pozycje. Jakieś pomysły?

Gugiel mógł obciąć jakaś grupę linków... może jakaś zmiana w algo. Reszta stron stoi lub notuje wzrosty więc nie jest to raczej wina np. zaplecz.

Ja zauważyłem, że drugiego kwienia dla frazy 8 milionowej, do topu wbiła się strona ktora ma 1.500 linków z UWAGA - trzech domen!

Dla pórównania nadmienie, że konkurencja dla tej frazy w tym strona mojego klienta ma min. 15k linków z min 700 domen.

Sprawdzałem i nie ma żadnego 301, strona ma site równy 7 stron. Cuda na kiju.

- Jak najdłużej może stać pasztet?

- Całą dyskotekę

U mnie z kolei same "niepokojąco" wysokie wzrosty na głównych frazach. Aż byłem w lekkim szoku, bo żadnego intensywnego, bardziej niż zwykle, działania nie było.

Katalog www | Darmowy katalog stron | Katalog stron

Kupię SEOkatalogi, oferty proszę przesyłać na PW. Wymienię się również tajnymi kodami do SEOkatalogów - też PW.

U mnie dzisiaj poleciały 4 nowe strony (miesięczne), również na anchory najbardziej linkowane. Stare domeny powyżej 2mieś linkowania trzymają się bez zmian.

Ale tragedii niema - spadki 4-8 pozycji, rekordowa fraza -42, może za kilka dni się podniosą :)

Szukasz reklamy? kliknij tutaj .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności