Skocz do zawartości

Czy AfterMarket.pl/Dropped.pl jest bezpiecznym rejestratorem

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

Zmiana dowolnej danej w rekordzie zmienia "last modified" - np. dnsów lub osób odpowiedzialnych za domenę.

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

To ja podbiję wątek.

Okazało się, że Dropped / Aftermarket w wyniku błędu (tak twierdzą) zmieniło bez mojej wiedzy, DNSy dwóch moich domen na serwery DNS Aftermarket.

Dopiero po weekendzie spostrzegłem, że strony przestały działać i kierują na Namedrive.

Na dniach będę przenosił wszystkie domeny które u nich mam do premium.pl, bo taka sytuacja jest dla mnie niedopuszczalna.

Trochę domen tam trzymałem i korzystałem z Dropped od dawna - pod kilkoma względami byli bezkonkurencyjni, ale to co się tam ostatnio wyprawia to już lekka przesada.

Kilka razy w ostatnich miesiącach miałem sytuację, że nie mogłem zarejestrować domeny globalnej, bo skończyły im się środki na koncie partnerskim.

Podsumowując: Jako wieloletni i do niedawna zadowolony klient - Odradzam Dropped / Aftermarket / Michau Enterprises, Limited.

MM

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

@Kazur - mialem tez taka sama sytuacje. Zauwazylem te zmiane DNSow na AM jedynie dlatego ze strona jest podpieta do Statlinka i przyszedl mail, ze nie wykryto skryptu.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Kazur - mialem tez taka sama sytuacje. Zauwazylem te zmiane DNSow na AM jedynie dlatego ze strona jest podpieta do Statlinka i przyszedl mail, ze nie wykryto skryptu.

czy to były domeny niedawno przedłużane, czy trafiło zupełnie przypadkowo ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@mario1973 - zupełnie przypadkowo.

@Carnagge - Więc sytuacja identyczna, bo mi mój wew. SWL nie mógł się połączyć.

Nie chcę nawet myśleć co by było gdyby były to jakieś ważniejsze domeny.

A teraz na dokładkę, nie mogę przetransferować domen do konkurencji. Okazało się, że mimo iż przedłużam domeny na długo przed datą wygaśnięcia to Dropped nie przedłuża faktycznie ważności tych domen w NASK.

MM

Mój blog o SEO / SEM

A teraz na dokładkę, nie mogę przetransferować domen do konkurencji. Okazało się, że mimo iż przedłużam domeny na długo przed datą wygaśnięcia to Dropped nie przedłuża faktycznie ważności tych domen w NASK.

Faktem jest , że nie przedłużają od razu, tylko czekają....

ale nie dostajesz kodu auth ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

U mnie tez zupelnie przypadkowo - domenka miala z 6 miesiecy i nagle zmiana DNS. Jak ktos ma wiecej domen to niech lepiej sobie posprawdza, zebya za pol roku nie ujrzal wyindeksowanej swojej strony...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zgodnie z nowym systemem odnawiania domen w naszym serwisie są one odnawiane tak jak domeny .eu ostatniego dnia przed wejściem domeny w stan wygasania. Jeżeli wiec domeny mają poprawną datę wygasania w naszym serwisie zostaną odnowione dla Pana.

Taka jest oficjalna odpowiedź supportu dropped. Czyli my możemy sobie odnawiać domeny teoretycznie wcześniej, oni i tak czekają do ostatniej chwili.

@mario1973 - Authinfo oczywiście dają, ale okazuje się, że w przypadku wielu domen ich ważność kończy się np. za tydzień czy miesiąc, chociaż dawno przedłużenie o kolejny rok zostało opłacone w Dropped.

Jakbym teraz teraz wytransferował to straciłbym kasę za te przedłużenia, których nie było.

MM

Mój blog o SEO / SEM

Niestety to co pisze Kazur to prawda, miałem tez sytuacje że mi 50zł na fakturze obcięli bo im się system pomylił jak bym się nie połapał to by przepadło, problemy z rejestracją nowych domen (szczególnie globalnych) występują regularnie co jakiś czas, problem z niechcianą zmianą DNS miałem tylko raz ale za to prawie na 40 domenach i ten ich nowy panel beznadziejny gdzie foldery pozmieniali na jakieś tagi..., ale cennik hurtowy https://www.aftermarket.pl/cennik_hurt.htm powoduje że jeszcze tam siedzę bo gdzie indziej .plki po 4 dyszki brutto przedłużysz :)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności