Skocz do zawartości

Czy AfterMarket.pl/Dropped.pl jest bezpiecznym rejestratorem

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

@mario1973 - Authinfo oczywiście dają, ale okazuje się, że w przypadku wielu domen ich ważność kończy się np. za tydzień czy miesiąc, chociaż dawno przedłużenie o kolejny rok zostało opłacone w Dropped.

Jakbym teraz teraz wytransferował to straciłbym kasę za te przedłużenia, których nie było.

MM

Nie stracił byś, jak przeniesiesz obsługę domen do innej firmy przed datą wygaśnięcia to Dropped kwotę która zapłaciłeś za przedłużenie domen automatycznie doda Ci do Twojego salda z którego możesz opłacić inne usługi. Podejrzewam, że problem byłby gdybyś tę sumę chciał odzyskać.

cennik hurtowy https://www.aftermarket.pl/cennik_hurt.htm powoduje że jeszcze tam siedzę bo gdzie indziej .plki po 4 dyszki brutto przedłużysz :D?

nie brutto, a netto, Vat rozliczasz fakturą wewnętrzną

https://premium.pl/prices/view.html?type=di...mp;id=459066859

zastanów się czy różnica 2 zł na plce nie warta jest spokojnego snu :P

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Vat rozliczasz fakturą wewnętrzną dokładnie tak, doliczasz VAT, który automatycznie się odlicza bo staje się kosztem, faktura wewnętrzna jest tylko formalnością jakiej wymaga polski ustawodawca tak więc można przyjąć że cena z dropped jest ceną brutto bo jest to realny koszt jaki ponosisz.

Niemniej faktem jest że VAT, który zaplacisz w premium potem odliczysz czyli jeśli odnowienie kosztuje 42 zł netto to cena jest porównywalna z dropped z tą tylko różnicą że nasze pieniążki szybciej trafiają do US albo inaczej - szybciej wybywają z konta:)

PS. i te 2 zł to sobie pomnóż razy np. 200 to wyjdzie Ci niezła balanga za to raz do roku:)

Co do odzyskania pieniędzy z dropped nie ma najmniejszego problemu, zlecasz wypłatę przez panel i dostajesz na konto po kilku dniach:)

Żeby nie było - nie staję po stronie dropped, maja bałagan w systemie i samego mnie to już irytuje ale trzeba patrzeć obiektywnie a nie "podejrzewać"

Moja opinia jest prosta. Firma jest spradzona i działa prawidłowo.

home czy nazwa wiadomo firmy z o wiele większym kapitałem i hostorią na rynku.

Ale też się zdarza wiele kwestii problematycznych.

Warto chociażby sprawdzić podejście przy wydawaniu kodu authinfo wiele firm

wymaga różnych domuentów z podpisem tylko przesłanych tradycyjną pocztą

nie wolno mailem itd. Tak naprawdę sama rejestracja jest taka sam przeciez i tak

nask zarządza wszystkich i korzysta się z API nasku. Warto jednak spojrzeć na

reszte kwestii. W mojej opinii aftermarket jest sprawdzony i godny polecenia.

Oferujemy usługi z zakresu pozycjonowania stron internetowycha a także tworzenia stron. Pozycjonowanie płatne tylko za wyniki, wystawiamy F. VAT. Zparaszamy do kontaktu w godzinach od 9:00 nawet do późnych godzin wieczornych, chętnie doradzimy, pomożemy.

gg:3124038, email: info@goneett.pl, tel. 792-899-097, NIP: 716-265-12-92, REGON: 060360832

Vat rozliczasz fakturą wewnętrzną dokładnie tak, doliczasz VAT, który automatycznie się odlicza bo staje się kosztem, faktura wewnętrzna jest tylko formalnością jakiej wymaga polski ustawodawca tak więc można przyjąć że cena z dropped jest ceną brutto bo jest to realny koszt jaki ponosisz.

To wszystko jest prawdą pod warunkiem, że jesteś płatnikiem podatku VAT w PL. Jeżeli nie jesteś płatnikiem podatku VAT w PL to do ceny zakupu powinieneś doliczyć 23% i odprowadzić do US druk VAT-9.

Podtrzymuje moje stanowisko, ze cena Dropped to cena netto.

Żeby nie było - nie staję po stronie dropped, maja bałagan w systemie i samego mnie to już irytuje ale trzeba patrzeć obiektywnie a nie "podejrzewać"

Swoje "podejrzenia" opieram po lekturze forum di.pl m.in tego tematu https://www.di.pl/index.php?showtopic=82796

Ja u nich trzymałem domeny do chwili kiedy opłaconych domen nie odnowili mi na czas i dns wygasły. Po odnowieniu domen wszystko wróciło do normy.

Drugi denerwujący mnie przypadek miałem kiedy zmienili bez mojej wiedzy adres mailowy na swój.

Co do zaufania do Dropped każdy sobie sam musi przeanalizować wszystkie za i przeciw.

Domena domweb.net :D Długi czas była wolna, wczoraj ją wyłapałem i chciałem zarejestrować. Niestety skończyły mi się kody do przelewów a że miałem trochę kasy w dropped to spróbowałem tam ale znów mieli swój słynny błąd Nie można wykonać operacji (Credit limit exceeded).

Dziś rano ktoś domenę wział.

Ciekawe czy to zbieg okoliczności, czy ktoś z dropped mi domenę podebrał.

Na dropped nie sprawdzaj domen do rejestracji, chyba, że chcesz ją odrazu zarejestować jak jakaś okaże się wolna. Nie zapominaj, że właściciel zaczynał jako domainer i tej działalności nie porzucił, łapie wszystko co się rusza i potem umieszcza w swoim markecie. W sumie ma to sens, bo czym więcej ma tam domen do sprzedaży, tym więcej odwiedzających kupujących. Od razu pouczam - każda fajna domena, którą tam nie przedłuzycie, zostanie przez nich złapana, każda fajna domena, którą tam sprawdzicie i nie zarajestrujecie, zostanie przez nich zarejestrowana. Poza tym właściwie wszystkie firmy handlujące domenami mają możliwość za pośrednictwem NASKa przeglądania tych domen, które ktoś wpisał z placa do przeglądarki, okazało się, że jest wolna, ale nie zarejestrował, taką domeną także oni przejmą, jak będzie fajna. Ogólnie, to jest rynek gdzie wszystkie chwyty dozowlone, bo wiadomo, że przebitka jest niezła - domena 12zł za reg, a potem 10000zł za sprzedaż, więc jest o co się bić :)

z własnego doświadczenia wiem, że mają też problemy z przedłużaniem domen .com bo jakiś czas temu chciałem przedłużyć ale niestety sie nie dało :/ i domena poszła się %$#%...

jakaś alternatywa, porównywalna cenowo, ale lepsza jakościowo?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

czy oni jeszcze przechwytują domeny? ostatnio nic nie mogę u nich przechwycić na opcji "tylko próba rejestracji"

jakie macie doświadczenia w tej chwili

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

ostatnio nic nie mogę u nich przechwycić na opcji "tylko próba rejestracji"

Może po prostu konkurencja nie bawi się w tę opcję, tylko od razu przechwytuje .

Zdaje się, że obecnie jeśli domena ma JAKĄKOLWIEK wartość to w powyższy sposób jest wart tyle co wypisanie sobie domeny na kartce papieru...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności