Skocz do zawartości

Czy AfterMarket.pl/Dropped.pl jest bezpiecznym rejestratorem

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja trzymam u nich domeny od kilku lat, nie miałem nigdy problemów. Faktura jest, ale bez VATu tzw Invoice. Każda księgowa sobie z tym poradzi. O odnowieniu domen przypominają kilkoma mailami. Support może nie jest błyskawiczny, ale każdy problem jaki miałem załatwili w 24h. Wykazali się też dużą cierpliwością, jak byłem jeszcze zielony i zadawałem pytania, które się mogły wydać idiotyczne.

Ceny są dobre, panel przejrzysty. Czego chcieć więcej. ;)

Każda księgowa sobie z tym poradzi.

VAT tez sobie odliczysz? kto mówi ze nie poradzi to oczywiście ze każda księgowa poradzi, chodzi o to ze oferta tak naprawdę jest + 23 %. Tak jak mówię trzymam tam sporo domen ale na kontach prywatnych, ale policz sobie co się dzieje jeśli przedłużasz 1000 domen .pl i nie możesz odliczyć VAT, boli ? bardzo ....

Przecież parę domen niema znaczenia gdzie trzymać, gorzej jak zaczniesz kalkulować gdzie trzymać 5 tys domen

W Dropped płacę za przedłużenie .pl 40 zł - czy mam żałować, że nie drożej, żeby odliczyć sobie VAT ?

Jednak tam nie trzymam wartościowszych domen. Ostatnio opłaciłem przedłużenie grupy domen dwa tygodnie przed wygaśnięciem i spotkał mnie zonk - w panelu dropped domena wygasała w 2013 a faktycznie w nasku zgasła ;) Wysłałem mail i szybko naprawili, ale nie wiem jak by się skończyło gdybym sam nie zauważył.....

Wartościowsze domeny to w Home

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

MaxPan - nie odliczysz VATu to fakt, ale ceny są niższe niż netto u innych, a co za różnica czy zapłacisz mniej w dropped czy to samo netto gdzie indziej?, fakt odliczysz VAT, za który zapłaciłeś przy kupnie domeny z własnej kieszeni ;)

Powyżej domen dropped przedłuża .PL po 40zł - nikt nie ma lepszej oferty.

policz sobie co się dzieje jeśli przedłużasz 1000 domen .pl i nie możesz odliczyć VAT, boli ? bardzo ....

Zapominasz o jednym, żeby odliczyć VAT trzeba go najpierw zapłacić!

Kupując coś w EU nie płacisz VATu(dostajesz fakturę 0%) i nie musisz go odliczać więc wychodzisz na 0 :)

Wracając do tematu mam tam parę domen, nigdy nie było problemu. Firma również nie jest fikcyjna bo raz miałem z US pisemko, że nie wykazałem nabycia wewnątrzwspólnotowego(domenki) więc śmiało można kupować.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

wojtekk Jeśli mam do zapłacenia 5 k VATu to wole jego odliczyć z faktury co mam w kosztach, przecież to oczywiste.

Zapominasz o jednym
w Polsce nie da się zapomnieć o niczym co jest związane z US,
Kupując coś w EU nie płacisz VATu(dostajesz fakturę 0%) i nie musisz go odliczać więc wychodzisz na 0

sprzedając usługi, towary masz VAT do zapłacenia, kupując towary lub usługi masz do odliczenia, jeśli masz więcej do zapłacenia jak do odliczenia robisz przelew do US na kwotę róznicy, o czym ty w ogolę gadasz, to podstawy księgowości...

EOT

może przykład :)

dropped: rejestracja domeny .pl - 12zł

rejestrato x: 12zł netto | 14,76zł

sprzedałeś w marcu usługi za 1000zł

masz do zapłaty 230zł vatu

kupując domenę w dropped i wrzucając to w koszty masz do zapłaty ciągle 230zł vatu

w kieszeni zostaje Ci 1000zł(sprzedane usługi)-230zł(vat)-12zł(koszt domeny) | zostaje w kieszeni 758zł

kupując domenę u rejestratora x wszystko pozostaje tak samo tylko, że zamiast 230zł vatu masz do zapłaty 230-2,76=227,24

czyli 1000zł(sprzedane usługi)-227,24zł(vat pomniejszony o fakturę z pl)-14,76(cena brutto za domenę) | zostaje w kieszeni 758zł

pomijam kwestie podatku dochodowego, mam nadzieję, że nic nie pomieszałem :)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności