Skocz do zawartości

Czy AfterMarket.pl/Dropped.pl jest bezpiecznym rejestratorem

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 miesiące temu...

Przy przechwytywaniu domeny masz chyba opcję 15 i 30zł o ile się nie mylę. Gdy będzie więcej chętnych wtedy tworzona jest licytacja. I dajesz tyle ile możesz najwięcej na pewno nie prześlą Ci rachunku na 10tys. zł jeżeli nie będziesz brał udziału w licytacji... ;)

Ja już nie jestem zadowolony z aftermarket. Ich system ciągle pada. Co chwilę nie działa opcja zmiany dns i rejestracji/przedłużenia domen (to drugie to chyba wina NASK). Ostatnio nie zarejestrowali mi domeny, za którą zapłaciłem. Dostałem odpowiedź, że za późno zleciłem tę operację. Mimo wszystko zrobiłem to w czasie, gdy domena była AKTYWNA. Było to w ostatnim dniu jej ważności (do końca było kilka godzin). Zdarza się, że np. rejestruję domenę która w ogóle nie pojawia się w moim panelu (mail o rejestracjo oczywiście dochodzi). Miałem także sytuację, gdzie nie dało się zmienić DNS i musiałem pisać w tej sprawie do BOK-u.

Innym razem chciałem przedłużyć domenę/domeny i oczywiście się nie dało. Napisałem do BOK i dostałem odpwoiedź, że zostaną one dla mnie zarejestrowane. No i zostały :). Problem w tym, że wcześniej ustawione na nich DNSY wyparowały, a w zamian pojawiły się te z aftermarketu. Mam bardzo dużo domen i co jakiś czas sprawdzam, czy wszystko działa. Okazało się wtedy, że owe domeny wskazują na parking AF, a nie swoje docelowe strony. Miałem dużo cierpliwości do tego rejestratora ale mam już tego dosyć. Przenoszę stamtąd swoje wartościowsze domeny.

seowyszbanner.gif

Przy przechwytywaniu domeny masz chyba opcję 15 i 30zł o ile się nie mylę. Gdy będzie więcej chętnych wtedy tworzona jest licytacja. I dajesz tyle ile możesz najwięcej na pewno nie prześlą Ci rachunku na 10tys. zł jeżeli nie będziesz brał udziału w licytacji... ;)

Ceny za przedłużenia teraz to 30zł i 60zł. Było w tym roku kilka podwyżek:/

• 2 tygodnie później...

po 3 dniach oczekiwania na wpływ środków (które przelewałem płatnością online) i proszeniu o ich uznanie oraz innej wpadce sprzed paru miesięcy (nie przedłużeniu domen) równieź dziękuję pomału temu rejestratorowi i przesoszę się do premium.pl

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Wygasanie domeny trwa 14 dni, jeśli jutro się kończy, może zostać przechwycona przez AfterMarket - jeśli tego nie zrobi, trafia często na aukcję holenderską Premium.pl - z moich obserwacji to może trwać tygodnie, zanim się zwolni. Na przemian domenę mogą zajmować Aftermarket i Premium.pl, próbując ją opylić.

Rada - od razu zamówić przechwytywanie, w AM jest za 30 - a jeśli nie, to najpierw poszukujemy jej w Premium.pl, a potem w Aftermarkecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności