Skocz do zawartości

Czy AfterMarket.pl/Dropped.pl jest bezpiecznym rejestratorem

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o domenę .tv więc jeśli odpukać AM by zniknęła z rynku, gdzie ją odzyskam? NASK jest chyba polskie czy się mylę? Żebym nie musiał pisać do ... tam skąd jest .tv :)

A tak w ogóle, na AfterMarket codziennie i w ogóle odbyło się tyle transakcji wartościowych domen i jakoś głośnej aferty nie było. Dmuchając na zimne załyżem ten wątek. Dla odnowienia domeny .tv oszczędność nie jest duża jako osoby fizycznej bo w AM 100 zł a w domeny.tv jakieś 123 zł brutto, w home nie wiem ale pewnie drogo, az dużo drożej, tak samo premium. Dla 23 zł może nie warto ryzykować?

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Kupno domen podlega opodatkowaniu podatkiem VAT z tytułu importu usług, a podatek ten podlega w całości odliczeniu jako podatek naliczony.

czyli jest tak jak napisałem jedynie wirtualnie dodaje się i odejmuje vat:

kupując domenę w dropped i wrzucając to w koszty masz do zapłaty ciągle 230zł vatu

w kieszeni zostaje Ci 1000zł(sprzedane usługi)-230zł(vat)-12zł(koszt domeny) | zostaje w kieszeni 758zł

powinno być:

w kieszeni zostaje 1000zł(sprzedane usługi)-230zł(vat)+2,76(naliczamy vat)-2,76(odliczamy vat)-12zł(koszt domeny) = ciągle 758, zgadza się...?

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

w AM 100 zł a w domeny.tv jakieś 123 zł brutto

Aftermarket jest dużo bardziej wiarygodne niż Domeny.tv. AM jest czwartym największym rejestratorem polskich domen z 9% udziałem w rynku.

Jeżeli będziesz chciał kiedyś sprzedać domenę to utrzymując ją w AM będzie to duużo prostsze. Kod Autinfo możesz uzyskać po kilku kliknięciach, procedura jest zabezpieczona podwójnym hasłem. Poza tym w AM możesz przenieść na konto innej osoby domenę wygasającą, z czym nie spotkałem się u innych rejestratorów.

@Max, napisz o co Tobie chodzi. Mnie ten temat akurat bardzo ciekawi.

zdaje się, że zakręcił się z tym VATem na maxa. Sprawa jest prosta - nie płacisz go w Dropped to i nie odliczasz . Co za różnica, czy daną sumę VAT odnosisz do skarbowego czy wcześniej ją płacisz dostawcy usług ? Tak czy tak nic z tego nie masz.

Gdzie niby jest z tym problem ? Jakieś straty z tego powodu ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

A wracając do tematu, odpowie ktoś w końcu czemu nie warto trzymać wartościowych domen w dropped?

a pisałem już, że miesiąc temu miałem dziwny przypadek.

Grupa domen opłacona dwa tygodnie wcześniej. W panelu Dropped wszystko OK - przedłużone, pojawiły się nowe daty wygasania. ale, ale....

zdziwiłem się jak po trzech tygodniach zgasła opłacona domena. W panelu Dropped była pokazana jako wygasająca w 2013, ale w Nasku zgasła.... Po kontakcie mailowym Dropped wszystko naprawił, ale gdybym nie zauważył ? Kto wie co by się stało. Niby napisali , że mają zabezpieczenia przed tym, ale jakieś wątpliwości pozostały.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

fakturki podobnie jak poczcie polskiej :)

Nie - Poczta Polska jest zwolniona z VATu i ich rachunek/pokwitowanie możesz wrzucić bezpośrednio w KPiR. W przypadku Dropped masz import usługi który rozliczasz fakturą wewnętrzną (na której naliczasz właśnie brakujący VAT).

Zapominasz o jednym, żeby odliczyć VAT trzeba go najpierw zapłacić!

Kupując coś w EU nie płacisz VATu(dostajesz fakturę 0%) i nie musisz go odliczać więc wychodzisz na 0 :)

Stosujesz chyba skrót myślowy. Nabywając cokolwiek na fakturę w UE wcale nie dostajesz faktury z VAT 0% ale z VAT N.P. ponieważ ma go rozliczyć kupujący w swojej rodzimej skarbówce. A to że na końcu po wrzuceniu w KPiR faktury wewnętrznej VAT się "wyzeruje" (czyli będziemy musieli zapłacić tyle ile skaróbka nam będzie musiała oddać) to już zupełnie osobna kwestia.

-----

A w temacie - gdyby polscy rejestratorzy mieli taką bezproblemową politykę jak Dropped to nikt by tam nie trzymał domen ale że są lata świetlne przed konkurencją to cóż... ja najchętniej przeniósł bym tam wszystko bo nikt inny mi nie da:

- cesji w godzinę

- szybkiej i bezproblemowej aukcji domeny

- oprocentowanego salda

- bezproblemowej zmiany danych rejestracyjnych domeny (na osobę prywatną)

- osobnej zmiany danych do faktury (na firmę)

- możliwości przedłużenia dowolnej ilości domen w dowolnej chwili jednym kliknięciem

- jednej faktury zbiorczej na wszystkie zakupy na koniec miesiąca

- i to co najważniejsze ZERO ROBOTY PAPIERKOWEJ... wszystko łatwo lekko przyjemnie w ich panelu :)

itd.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

dMien powtórzę poraź 4 ty

1. Chodziło mi o to ze wole kiedy moje wydatki maja w sobie zawarty VAT, czym więcej mam do odliczenia tym mniej mam do zapłacenia za te FV co wystawiłem w ciągu miesiąca. W zyszlym miesiącu musiałem kupic laptopa nowego i jeszcze parę rzeczy tylko dla tego zęby mieć VAT do odliczenia. Jeżdżę samochodem co ma wbity VAT 1 w dowód rejestracyjny i odliczam VAT od paliwa. Ludzie nie uczcie mnie co robić , naprawę ;)

2. Nie róbcie oftopa bo zarobicie bana za chwile to nie jest temat o VAT.

3. Mi obojętnie co mówią chłopaki, słucham to co mówią mi moje księgowe :), i wam tak radze

4. Czy ja wam bronie prowadzić wasze firmy jak chcecie? :P

EOT

czym więcej mam do odliczenia tym mniej mam do zapłacenia za te FV co wystawiłem w ciągu miesiąca

jesteś gość - naprawdę.....;):):) obejrzyj to samo tylko z drugiej strony, a zrozumiesz, że rozmawiasz o maśle maślanym.

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności