Skocz do zawartości

Czy AfterMarket.pl/Dropped.pl jest bezpiecznym rejestratorem

Gwardzik

Rekomendowane odpowiedzi

Dropped po wpadce świątecznej traci dużo klientów, ale sami są sobie winni.

Jakiś czas temu wprowadzili u siebie nowy system odnawiania domen, który dla klientów końcowych ma wiele wad. Klient zleca przedłużenie domneny, płaci pieniądze, a w rzeczywistości zamiast odnowionej domeny ma tylko na domenie ustawiany znacznik automatycznego odnowienia w ostatniej sekundzie.

Gdy na koncie Dropped w NASK zabraknie pieniędzy, wówczas automatyczne przedłużenie w ostatniej sekundzie nie może być zrealizowane (taka sytuacja była w święta wielkanocne - z powodu blokady Pay-Pal nie doładowali sobie konta w NASK) i domena może wejść w stan "po zakończeniu okresu rozliczeniowego". Takie przypadki zdarzyły się w te święta.

Dropped ratował się "nielegalnymi" przenosinami wygasających domen do swoich partnerów i odnawiał je z ich środków (lepsze to niż wygasła domena), bez wiedzy i zgody abonentw zostały pozmieniane e-maile kontaktowe przypisane do domen. Sam miałem problemy z wytransferowaniem swoich domen, które były dla mnie ważne, pomógł sposób podany przez jednego z użytkowników na di.

Na pewno cała sytuacja nie jest spowodowana złą wolą Dropped i jej właściciela. To jest po prostu błąd systemu, który się wydrzył. Ja dzięki temu "dojrzałem" do decyzji, aby moje domeny rozłożyć na kilku rejestratorów - dywersyfikacja.

edit: otrografia

• Odpowiedzi 304
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@domeny - dzięki za klarowne wyjasnienie ;) miejmy jednak nadzieję, że pójda po rozum do głowy.

urzytkowników

;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wczoraj rano tez mialem problem z odnowieniem domeny "Blad polaczenia z Nask", wieczorem jednak odnowienie przebieglo poprawnie, jest odpowiednie info we whois i osobiscie nie widze powodu zeby z Dropped uciekac. Kazdemu sie czasem zdarzają wpadki :)

A to przedluzanie w ostatniej chwili to chyba tylko w teorii :P

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

• 2 tygodnie później...

czy tylko u mnie po wprowadzeniu zmian w dropped nie wyświetla się lista domen?

mam ładowanie listy domen 9% i to by było na tyle... dodaatkowo, chociaż nie wiem czy to ma coś wspolnego z zmianami pokazuje mi przedłużoną domenę 10 dni tego przeznaczoną do kasacji :|

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

to i tak jesteś kozak, bo u mnie zatrzymało się na 7 :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności