Skocz do zawartości

Jak sprawdzić z jakiej wyszukiwarki są wejścia na stronę?

Iran

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli serwer udostępnia, bądź masz miejsce, czas i dobry serwer możesz użyć statystyk piwik https://pl.piwik.org/

Piwik jest całkiem niezły - ma jednak jedną, zaje*iście dużą wadę - po roku użytkowania, przy średniej 1000 UU/dzień baza będzie miała ~600 mega :/ Niestety piwik ma kiepsko zoptymalizowaną bazę. Chcąc wgrać z bazy staty zawierające roczne dane wysadzisz hosting w kosmos :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dlatego napisałem "dobry serwer" :) ale piwik jest w sumie dobrą darmową alternatywą dla analytics. Testowałem jakiś czas i byłem bardzo zadowolony, jednak analytics to analytics. Poruszamy się w sferze googla i nie da się zbytnio tego ominąć.

do G.A jakoś nie jestem przekonany , wyszukiwarka g . przeglądarka g , GW, gmail troche tego za dużo :) chętnie bym poznał gdzie znaleźć te HTTP_REFFERER'a ?

Pamiętaj, że jak korzystasz z jakiejkolwiek usługi Google (mapy, code, adsense, fonty itp. [za wyjątkiem GWT]) to i spokojnie możesz dorzucić GA. Usługi takie jak mapy, fonty itp. wymagają zostawienia ich kodu na stronie, co umożliwia zbieranie podstawowych parametrów i danych o użytkownikach Twojej strony. Jeśli coś z nimi będą chcieli zrobić to i tak zrobią więc GA "w te czy wefte" nie robi różnicy.

A HTTP_REFERER dostępny jest w PHP w zmiennej $_SERVER. Jak chcesz sobie go wyświetlić wyechuj sobie np.: w php zmienną $_SERVER['HTTP_REFERER'] . By zmienna nie była pusta musisz przekliknąć się z jakieś strony.

Pamiętaj, że Google w wersji HTTPS nie przekazuje referrera więc i tak nici z dokładnych statystyk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności