Skocz do zawartości

Organizacja pracy

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wziełem się za pozycjonowanie pierwszej mojej poważniejszej strony. Założyłem ten temat bo pomyślałem że może być przydatny nie tylko dla mnie nawet.

Jak organizujecie swoją pracę podczas pozycjonowania swoich stron ? Ja stworzyłem pewną tabelę w programie Open Office taka podrobka MS Office jak ktos nie wie ;) Tam wypisuje od góry te najlepsze katalogi w tym płatne i im niżej raczej troche słabsze. Po wstawieniu strony zaznaczam w tabelce że dodałem wpis a w jeszcze innej rubryczce zostawiam wolne pole i czekam aż zaakceptują mi wpis i dopiero później uzupełniam. Mam jeszcze pole Page Rank i czy jest płatny. Co jeszcze jest istotne ?

A jak robicie np. z wpisami do forów czy blogów ? Zliczać to jakoś, jest sens ? Jak się w tym wszystkim nie pogubić hmmmmm : )

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

indeksacja ale w sensie czego ? Katalogu do ktorego wstawiam stronę?

W sensie indeksacji wpisu do tego katalogu, a swoją drogą ja bym zaczął od tego czy katalog jest zaindeksowany.

Musisz jeszcze trochę podszkolić.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

No właśnie, dlatego zaznaczyłem w pierwszym swoim poście o rubryce akceptacji mojej strony przez katalog. A co z wpisami na forach, blogach itp. ? Warto odnotowywać to gdzieś ?

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Przykładowo warto będzie notować adresy wpisów do precli, i sprawdzać indeksację, jeżeli wpis nie będzie zaindeksowany można czymś dopalić. To zresztą będzie dotyczyło wszystkich rodzajów precli/katalogów.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

No właśnie, dlatego zaznaczyłem w pierwszym swoim poście o rubryce akceptacji mojej strony przez katalog. A co z wpisami na forach, blogach itp. ? Warto odnotowywać to gdzieś ?

Ale zatwierdzenie / dodanie wpisu do katalogu nie równa się indeksacji, która w tym momencie jest najistotniejsza.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

@Grisham - rozwiniesz jakoś ? Co można zautomatuzować żeby nie wyszło nam to na złe ? Wiem że można katalogować za pomocą Seo Light który jest półautomatem ale jeszcze nie miałem czasu go próbować. Chce mieć wszystko pod kontrolą gdzie lecą linki.

Jeśli katalogujesz ręcznie to dobrym pomysłem jest ten dodatek do firefoxa: autofillforms, pozatym polecam ten sposób na gmaila -> https://blog.shpyo.net/300/ogarnac-katalogowanie.html od razu widać które wpisy zostały dodane które nie.

E: i mniej pisz na forum :) w 3 miechy masz więcej wpisów niż ja przez 5 lat :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności