Skocz do zawartości

Czy linki wychodzące osłabiają stronę

Gary_Kuper

Rekomendowane odpowiedzi

@Mion, gdyby tak nie było to bym nie dostał po d*** od Google na jednym z moich blogów. Udowadniać czegoś na siłę nie zamierzam... dlaczego? Ponieważ nie ma sensu kogoś uszczęśliwiać na siłę a case study w tym zakresie mogę zostawić na szkolenia SEO lub do własnych potrzeb uff... ile jest takich testów i przypadków, że nawet nie wychodzą na światło dzienne ;) Możecie sobie wmawiać że nie ma tematyczności, moje wnioski i dotychczasowe starcia z tym tematem mówią co innego. Jeśli Wam to nie pasuje Wasza sprawa ale zdania nie zmienię bo nie jestem kolejną n-tą "gęsią" która opiera się tylko na teorii.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Możecie sobie wmawiać że nie ma tematyczności, moje wnioski i dotychczasowe starcia z tym tematem mówią co innego. Jeśli Wam to nie pasuje Wasza sprawa ale zdania nie zmienię bo nie jestem kolejną n-tą "gęsią" która opiera się tylko na teorii.

Dokładnie mam podobne poglądy jak kolega. Strony po usunięciu nietematycznych linków np. ze stopki szły do góry na średnie i łatwe frazy – bez specjalnego linkowania. Oczywiście możecie sobie pisać że to herezja ja i tak wiem swojej. I ta wiedza wynika jak najbardziej z testów i doświadczenia.

Sredcznie Budowlane Zapraszam  Narzedziak24.pl

Tutaj nie chodzi o tematyczność linków a fakt, że przy RĘCZNEJ moderacji pracownik Google oceni czy link emitowany na stronie został sprzedany (subiektywna ludzka ocena). Nie słyszeliście o filtrach za sprzedaż linków? Nie słyszeliście o donosach?

rokko, uważam że teoria na podstawie jednego bloga to słaba teoria.

Mi się zawsze wydawało że podstrona jest takim wiadrem do którego wpada juice. Linki zewn/wewn rozumiałem jako dziurki przez które ta moc wycieka. Czy nie jest tak?

To dlaczego po dodaniu kilku linków wychodzących (od 3 do 5) powiedzmy na 20 stronach nie zauważam spadków w rankingu? Oczywiście na bieżąco monitoruję statystyki pozycji.

Treningi WattUp.pl

no to fora i blogi powinny ladowac na 1000 pozycji na dowolna fraze, to co ludzie wstawiaja w stopki i komentarze (wlasna www) niewiele ma wspolnego z tematycznoscia

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Każdy 1 link wychodzący osłabia strone nie ma co ukrywać (inaczej ludzie na swoich stronach publikowali by dziesiątki linków)..

Każdy link oddaje stronie linkowanej jakiś tam procent PR (DOKŁADNIE NIKT NIE WIE ALE, JEST TAKA GENERALNA ZASADA)

Siedze w seo już od paru lat, i przetestowałem to na własnych stronach.

Katalog-Programy partnerskie- zacznij zarabiać na swojej stronie internetowej...

Forum- tematyczne o zarabianiu przez inernet.

Ogólnie witrynie tak jeśli jest ich za dużo....

PR ze strony głównej nie "ucieka" tylko z podstron które dostały jakąś tam moc że strony głównej.

A więc śmiem twierdzić że nie, ze strony głównej "moc" ucieka na podstrony a dopiero z podstron jest zabierana na linkowaną stronę.

Jak ktoś się nie zgadza to śmiało zapraszam do debaty:)

Ps

Im większa ilość linków do podstron na stronie głównej, tym bardziej ją osłabiasz.

A tak ogólnie to zapraszam na moje Forum

O tematyce ogólnie zarabianiu przez internet, programy partnerskie itp.

Forum jest nowe ale mam nadzieje że się rozkręci.

Taka mała reklama:)

Katalog-Programy partnerskie- zacznij zarabiać na swojej stronie internetowej...

Witam a ja nadal mam nadzieję że ktoś odpowie na moje pytanie.

Mam 2 serwisy:

serwis a) 1 podstrona 0 linków wychodzących

serwis ;) 1 podstrona 10 linków wychodzących

Czy zakładając że wszystkie czynniki są takie same serwis b będzie mocniejszy niż a?

Czy usuwając linki wychodzące z serwisu podniosę wartość serwisu?

To zależy do czego prowadzą te linki, czy sa opatrzone jako NF, czy są płatne, tematyczne, gdzie są umieszczone etc... Czy tez linkuja do treści lepszych...

Ja bym 10 linkow OUT nie umieścił ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Linki wewnętrzne na 100% też zabierają "juice" :)

Testowałem na swojej stronie.

(Spróbuj usunąć kilka linków na swojej stronie głównej do podstron a zobaczysz jak słabe i średnie słowa podskoczą w google, po dodaniu ich spowrotem spadek i tak można testować w kółko)

Niestety zanim google załapie, minie trochę czasu około miesiąca może nawet dłużej zależy od strony. (Troche ten test zajmuje, ale mam stronę specjalnie zrobioną do takich testów.....)

Pozdrawiam

Serwis robi się dla ludzi, a nie by całymi dniami się zastanawiać czy jeden link więcej "osłabi mi pozycję".

Jeśli serwis jest sam w sobie nic nie warty to jeden link czy nawet 10 wychodzących i tak mu nie zaszkodzi.

Dosłowny przerost formy nad treścią :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności