Skocz do zawartości

Opisowy Katalog Stron

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Wprowadzilem kilka poprawek do Opisowego Katalogu Stron ale pracy nadal sporo.

Przykladowa widoczna zmiana to "szczegóły wpisu" -> https://www.katalog.cargotruck.pl/Poligrafia-1-1-f101.html

URL takich szczegółów zawiera TYTUŁ wpisu.

To oczywiście dodatkowe linki dla Was.

Jak widać na powyższym przykladzie Google juz odwiedzilo tę stronke (licznik po prawej stronie opisu).

Testów wpisów mozna dokonywać pod adresem

Opisowy Katalog Ston O-2

wpisy będące testami będą dodawana a nastepnie w krotkim czasie usuwane. "Dobre wpisy" pozostaną w bazie.

MMP - jeszcze nie przygotowałem się do Twoich testów.. :)

Dodatkowo 2 adresy pozostawiam juz na czyste wpisy:

Opisowy Katalog Ston O-1

Opisowy Katalog Ston O-3

zapraszm juz na te 2 adresy - jak na razie katalogi są moderowane. Po dopracowaniu szczegółów (w tym grafiki) wszystkie 3 adresy trafią na listę katalogow MAR.

Przypominam o nietypowym umieszczenou linków - wiec i o specyficznym dodawaniu wpisów

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
URL takich szczegółów zawiera TYTUŁ wpisu.

Czym docelowo Erbicie zniechęcasz ludzi do dodawania wpisu do swojego katalogu :)

Pamiętaj że korzyści muszą być obopólne dla właściciela katalogu i właściciela strony który dodaje wpis. Podstrona katalogu może znaleźć się w wynikach wyszukiwania ale nie może przeskoczyć w wynikach strony której wpis zawiera... a zabieg wprowadzenia tytułu wpisu do URLa szczegółów podnosi stopień prawdopodobieństwa takiego zdarzenia

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Dziekuje Piotrek za uwage.

Przemysle sprawe...

Nie wydaje mnie się aby katalog był moncniejszy od strony docelowej (taka sytuacja moze mieć miejsce dla młodych stron i to w krotkim okresie czasu.).

Moim celem było tylko wzmocienie wychodzącego linku.

ale tak jak napisałem - sprawa jest do przemyślenia.

to oczywiście tylko sugestia i zrobisz jak uważasz :)

Nie wydaje mnie się aby katalog docelowo był moncniejszy od strony docelowej

nieśmiało chciałbym zauważyć że poweru w katalogu może być sporo :)

to oczywiście tylko sugestia i zrobisz jak uważasz :)

Bardzo cenie wszystkie uwagi (najbardziej te krytyczne).

Dodatkowo Twe uwagi są jeszcze cenniejsze chocby ze wzgledu na ogrom doswiadczeń https://www.webwweb.pl :) oraz obecnego Twojego dzieła...

Jak na razie jest opcja która pozwala jednym ruchem włączyć title=url badz wyłączyć takie działanie katalogu.

Sądze, że dezycje pozostawię przyszlym właścicielom Opisowego Katalogu Stron.

[edyta]

Przyklad włączonych "szczegółów" (bo i samo włączenie szczegółów jest w opcjach) w trybie "bez tytułu w url" mozna zobaczyć w https://www.thelinks.com.pl/

Jak na razie jest opcja

Słusznie, im więcej opcji dostępnych z poziomu panelu administracyjnego tym lepiej :)

ok, czekam cierpliwie na finał Twojego projektu... życzę cierpliwości no i oczywiście powodzenia! :)

zapraszm juz na te 2 adresy - jak na razie katalogi są moderowane. Po dopracowaniu szczegułów (w tym grafiki) wszystkie 3 adresy trafią na listę katalogow MAR.

Hmm, a już je maiłem dodać... no ale udało mi się doczytać do końca...

Co do katalog to jestem pod wrażeniem, naprawdę ciekawy pomysł z tymi linkami wewnątrz tekstu, teraz czekam na akceptację moich stron, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :soczek:

EDIT:

Chyba założe sobie jeszcze jeden katalog, hmm tylko który... a jest z czego wybierać, oba katlogi prezentują się baardzo dobrze. Mam tu także na mysli także katalog mini otwarty.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Podstrona katalogu może znaleźć się w wynikach wyszukiwania ale nie może przeskoczyć w wynikach strony której wpis zawiera...

Akurat tutaj sie nie zgodze. Poczatkowo (dla nowej strony bez linkow) taka "konkurencja" moze faktycznie przescignac te strone, ale lepiej aby ta strona ze szczegolami byla jak najwyzej w googlu gdyz wtedy staje sie strona o podobnej tematyce (z tymi samymi slowami kluczowymi) - wiec link z takiego katalogu bedzie mial na pewno wiekszego "buta".

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Akurat tutaj sie nie zgodze.

No to jak szaleć to szaleć, oprócz tytułu w URLu należałoby z tytułu także zrobić anchor text w linku do szczegółów :) a na dodatek zarządać od wpisywaczy aby linkowali do tych podstron ze swoim tytułem :)

Erbicie powiedz mi jak zliczasz

To jedna z tajnych metod... :)

Na poważniej - odnoszę wrażenie, że doszło do niejasności. Dla userów zliczane są kliknięcia (wejścia ze strony katalogu na stronę docelową) natomiast dla robotów zliczana jest odsłona wpisu (strony katalogu).

Co do techniki zliczania kliknięc userów stosuję javascript + 302, a linki i tak są bezpośrednie - po szczegóły z tym związane zapraszam kilka wypowiedzi wstecz - czyli tu -> https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...ndpost&p=134862

p.s.

i wybacz za późną odpowiedź - w natłoku gdzieś się Twoje pytanie zapodziało.

Podobnie jak Mar zastanawiam się teraz nad postawieniem innego katalogu stron opartego o jakiś gotowy skrypt - mam dylemat czy Twój Erbit czy Piotrka. No cóż jeszcze poczekam i zobaczę. :)

Dobra robota Panowie :)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

No to jak szaleć to szaleć, oprócz tytułu w URLu należałoby z tytułu także zrobić anchor text w linku do szczegółów :) a na dodatek zarządać od wpisywaczy aby linkowali do tych podstron ze swoim tytułem :)

Nie no bez przesady. Trzeba znalezc jakies optimum - cos posredniego. Ja u siebie daje w title szczegolow anchor danego link + staly tekst. Czyli jesli ktos dodaje wpis o anchorze "" to u mnie title szczegolu brzmi: " w katalogu pollinks" - mysle ze wyzszej pozycji jak ta strona miec nie bede (chocby dlatego, ze w anchorze do szczegolow jest "szczegoly" a nie "" - choc spotkalem sie juz z "szczegoly - ", i to tez nie wydaje sie glupie). Generalnie wychodze z zalozenia, ze ktos nie dodaje strony do jednego katalogu, wiec warto aby link z takiego wpisu byl jak najsilniejszy, a jest na to kilka metod (przeciez do tego zmierza np. umieszczanie linka w tekscie).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności