Skocz do zawartości

Opisowy Katalog Stron

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sami oceńcie dlaczego

Masz włączony link na tytule ?

Hehe Erbit, jak już pisałem to wszystko jest spowodowane bezmyślnym wpisywaniem do QL clon WEba . I niestety człowiekowi zostaje tak na starość. Z tym adresem jako <LINK> to czytanie z brakiem zrozumienia się kłania :peace:

A ile Ci tam zostało ąz będzie można myśleć nad postawieniem Twojego katalogu ? Czekam aż się wykluje i wtedy podejmę decyzję czy Twój czy Piotrka. Dziś kończe analizy i pewnie kupię jedną podobającą mi się domene i trzeba będzie coś wrzucić na razie na nią zanim zrobie serwis.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Masz włączony link na tytule ?

Nie... Tytuł nie jest anchorem..

jest taki stary dowcip, który kończy sie tak: ".. a ostrzegałem.. a pisałem.. "

Jak widać od zarania dziejów ludziska nie czytają.. tylko qlwebują :peace:

Np pisze, że strony erotyczne nie będą dodawane a i tak dopisują...

W moim katalogu stron turystycznych dwóch idiotów pobiło samych siebie (nie bede podawal adresow). Jak sama nazwa wskazuje, jest to katalog stron turystycznych. Pogdubiona, czerowna czcionka jest nad samym formularzem napisane, ze przed wypelnieniem dodaj link zwrotny inaczej wpis nie zostanie zaakceptowany. Nie przeszkodziło im to jednak w dodaniu stron... gry online i aliasy. Podziwiam takich ludzi, choc gdybym ich spotkal pewnie bym ich udusil golymi rekoma ze mi czas zajmuja duperelami.

Coz, watpie ze jest to wina nie czytania. Bo to jest podobne tlumaczenie jak to ze jestem dys(lektykiem, ortografem itp) - to sa choroby, ale mozna je leczyc i - co wazniejsze - wyleczyc, a nie usprawiedliwiac sie tym do konca zycia. Bo pozniej taki jeden z drugim podpisze umowe, ze bedzie sobie musial reke odciac i bedzie sie tlumaczyl "sorry, nie przeczytalem". Dla mnie to jest zwykly brak mozgu, a przynajmniej umiejetnosci jego uzywania.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Dlaczego prace tyle trwają ?

No coż.. np zaprojektowałem bazę z polem 'ban' - teraz muszę je obsłużyć.. :)

Słowem - po zaznaczeniu ban'a na danym URL nie bedzie mozna go wiecej dodać...

Nie chcę dalszych tajemnic zdradzać... Powiem tylko, że dziś (pierwszy dzien udostepnienia katalogów) to masakra. Jakies 15% wpisów z rożnych powodów nie nadaje sie do akcepracji. Głównie z niezrozumienia sposobu dodawania.

Kolejne zmiany:

1. Można dodawać tylko domeny lub subdomeny

2. Aktywowano opcję 'BAN'. Domena, która otrzyma taki 'medal' nie będzie mogła być więcej dodana a tym samym nie musimy się martwić o ponowne moderowanie / usuwanie jej.

Efekty bana mozna sprawdzić dodajac www.onet.pl do Opisowy Katalog Stron O-3 :)

Kolejne zmiany.

Aktywowano edycje modułu ramek (boksów).

Tak wygląda edycja ramki centarlnej:

reklama1ov.th.png

Mozliwe jest stosowanie tagów html oraz wstawianie funkcji PHP.

Dzis takze aktywowano ograniczenie ilości wpisow tych samych adresow.

Na 2 katalogach umieszczono reklamy w 2 rosnych miejscach (edycja plikow html z poziomu admina - patrz wyzej na screeb).

Na razie tyle...

Moim celem bylo stworzenie Opisowego Katalogu, który miałby linki ukryte w treści... to powinno 'zakamuflować' je a zarazem dać im wiekszą siłę

Witaj Erbit - sorry, z braku czasu nie kibicuję Twojemu katalogowi i prawdę mówiąc, dopiero dzisiaj zauważyłem, że powstał :-)

To, co ma stanowić siłę Twojego projektu, jest w rotmistrzu od dwóch lat i powiem Ci, że jeżeli tylko na tym opierać będziesz "moc" projektu, to rozczarujesz się. Generalnie - tkwi w narodzie ogromna niechęć do redagowania sensownych opisów katalogowych w objętości, którą można uznać za kontekstową obudowę linków.

Nie wiem, czy masz to w mechanizmie, czy nie - jeżeli nie, to wprowadź kontrolkę gęstości słów w tekstach. W przypadku braku, niedługo dorobisz się takich opisów: tapety tapetki tapety tapetki tapety tapetki link tapety tapetki tapety tapetki link itd, itp.

Tyle uwag po pobieżnym przeglądzie wątku.

To, co ma stanowić siłę Twojego projektu, jest w rotmistrzu od dwóch lat i powiem Ci, że jeżeli tylko na tym opierać będziesz "moc" projektu, to rozczarujesz się. Generalnie - tkwi w narodzie ogromna niechęć do redagowania sensownych opisów katalogowych w objętości, którą można uznać za kontekstową obudowę linków.

Jak dodawałem linki do Rotmistrza to nieźle się namęczyłem bo na początku nie mogłem zrozumieć " ale o ccco tutaj chodzi". Ludziska są leniwi co widzę po 2 tyg. posiadania swojego katalogu.

Może Erbit powinnieneś wprowadzić możliwość definiowania przez administratora ilości znaków? Jak chce będzie opisowy, jak nie to ....

Erbit poprawiałeś te błedy, które napisałem o pobieraniu części skryptu i dziwnych problemach z kodowaniem ? Dopisywałem do thelinks ostatnio i miałem ten sam problem dla stron z mojej stopki co na cargotruck.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Z powodu dokonywania wielu niepoprawnych wpisów (które prawdopodobnie wynikają z niezrozumienia sposobu dodawania stron) dziś uzupełniłem Opisowy Katalog Stron o możliwość podglądu dodawanego wpisu

Zmiany udostępniono w:

Opisowy Katalog Stron O-1

oraz

Opisowy Katalog Stron O-3

Opcja dostępna jest w trakcie dodawania wpisu.

• 2 tygodnie później...

mało ważne ale jednak:

w kategoriach literówka - Motoyzacja

a tak poza tym, to czy nie ciekawe było dodanie trochę opisowości do spisu kategorii? W tej chwili to strasznie farmowato wygląda

fotoblog Dobromiły - chyba wiadomo co to...

Centrum Nanofotoniki - naukowe konsorcjum nanofotoniczne

Fajny katalog i jak patrzę to już na kilku frazach jakie sprawdzam w Google pojawiają się wyniki z Twoich katalogów. Tak samo patrząc na odwiedziny robotów przy stronach również wyniki skaczą do góry. Jednym słowem dobra robota. Czy skrypt katalogu zostanie w najbliższym czasie udostępniony - chciałbym potestować ;)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności