Skocz do zawartości

Blog + precel jako zaplecze - subdomeny

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Jakiś czas temu założyłem zadbany i wartościowy blog tematyczny (web design). Ma on PR1, tak samo jak strona docelowa.

Chciałbym założyć też wartościowy i tematyczny precel na temat tworzenia stron, pozycjonowania i tematów pokrewnych. Mam w związku z tym kilka pytań:

1. Czy warto postawić go jako subdomenę (owy blog jest już założony jako subdomena)? Nie wiem czy nie wpłynie to jakoś negatywnie na działanie strony docelowej...

2. Czy lepszym pomysłem będzie założenie precla tematycznego czy ogólnego? Rozumiem, że w tematycznym ilość precli będzie dużo mniejsza, w tematycznym zaś tematyka bardzo zbliżona... Co jest więc lepsze?

3. Gdzie znaleźć mogę pomocne wtyczki do WordPress'a, bo na tym cms'ie chcę właśnie postawić mojego precla. Np. liczenie znaków artykułu itp.

Pozdrawiam, z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc,

Grzegorz Bielak.

1) Jeśli ma być to zaplecze to lepiej na osobnej domenie

2) Wszystko zależy od dziedziny, jeśli w tematycznym będziesz w stanie uzbierać kilkadziesiąt wpisów to będzie lepszy.

w 3 pomoże wójek G

Zobacz akcesoria numizmatyczne prosto od producenta.

W ofercie między innymi kapsle na monety, lupy oraz wiele innych.

Wszystko zależy także czy chcesz, żeby to był precel otwarty czy zamknięty? Zakładam że otwarty.

Pytanie jak chcesz przyciągnąć użytkownika, żeby opublikował wartościowy wpis na preclu na subdomenie? Łatwiej jest postawić ogólno tematyczny bo trafia do szerszego grona, jeżeli postawisz na jedno tematyczność to pamiętaj ludzie z branży tworzenie stron www są bardziej wybredni.

Wtyczka do liczenia znaków to wypiekacz, napewno przyda sie jeszcze wtyczka do unikania spamy jakas Capcha.

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Rozumiem. Więc postawię go na osobnej domenie... Rozumiem, że serwer też warto zmienić (inne IP).

Myślę, że spokojnie zdołam uzbierać kilkadziesiąt wpisów z branży web designu itp., więc zostanę jednak przy preclu tematycznym. Ewentualnie w przyszłości zwiększę ilość kategorii i zamienię go na wielotematyczny.

Dzięki za wskazówki! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności