Skocz do zawartości

Komunikat od Google o kupowaniu linków

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bardzo cieszą mnie te zmiany. Im trudniejsze będzie SEO tym lepiej.

Pewnie. Będzie tak trudne, że jeżeli będziesz miał jeden link więcej niż 0 to będzie to nienaturalne i nie daj Panie Boże, że konkurencja umieści link do Twojej strony gdzieś w czeluściach internetu. Co wtedy zrobisz?

Bardzo cieszą mnie te zmiany. Im trudniejsze będzie SEO tym lepiej.

Pewnie. Będzie tak trudne, że jeżeli będziesz miał jeden link więcej niż 0 to będzie to nienaturalne i nie daj Panie Boże, że konkurencja umieści link do Twojej strony gdzieś w czeluściach internetu. Co wtedy zrobisz?

Będzie się cieszył ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niedługo naszym zadaniem będzie pilnowanie żeby strony klientów miały po 0 BLi i zamiast zajmować się pozyskiwaniem linków będziemy kombinować jak usuwać wszystkie linki które dodała konkurencja lub osoby którym strona się spodobała (kiedyś tzw. "linki naturalne" teraz tzw. "linki filtrujące domenę")

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Paranoja po prostu. Wczoraj dostałem maila z prośbą o usunięcie wpisu w katalogu ang. jednej firmy, bo dostała info od Google, że ten link jest nienaturalny ;) Skoro link w katalogu, w tematycznej kategorii jest nienaturalny to... chyba nic nie trzeba dodawać...

Chyba czas napisać do redaktora w dmoz'ie żeby mnie stamtąd usunął ;) [kiedyś marzeniem było się tam dostać, paradoks... - to takie wyjaśnienie dla może co młodszych użytkowników tego forum :) ]

To się nazywa agresywna promocja adwords i gó**o to ma wspólnego z mityczną "troską o użytkowników" - wytworzono mechanizm umożliwiający neetyczne działania konkurencyjne.

Przypomina mi to sytuację gdzie dostajesz w łeb cegłą i idziesz za to do paki bo dałeś się komuś uderzyć ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wyjscie sa dwa, albo placic google za to ze sie jest w wyszukiwarce, albo edukowac rodzine i znajomych, ze nie samym google czlowiek zyje i sa na swiecie mniej pazerne firmy. moze zwiekszy sie odsetek uzytkownikow np bing to i poprawia wyniki na polske :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Jest i trzecie wyjście ale niestety języki naszych polityków zbyt głęboko tkwią w odbytach korporacji ...

korpo.jpg

Panowie, a po co trzymacie strony w narzędziach dla webmasterów ? :D

Skoro informacja która się tam pojawi prawie zawze grzebie stronę, odwołanie w 99% przypadków nie zadziała(ba, często nie może zadziałać bo nie mamy na wiele rzeczy bezpośredniego wpływu).

Wrzucając taki skrypt na swoje strony, dajecie G. pełny wgląd we wszelkie dane, znacznie prościej jest wyłapać nieprawidłowości, robot sie 100x mniej namęczy żeby wykryć co "trzeba" :D

Ale też nie popadajmy w skrajną paranoje - to co dziś robi G. nie będzie trwać długo. Coraz więcej osób po banie/złapaniu filtra "pomaga" konkurencji z topa(topa którego kiedyś sami mieli), jak powylatują wszystkie "dobre" strony to co zostanie ? Beznadziejne zapleczówki, o które nikt nie dbał, nie mają żadnych BL ? :D

Moim zdaniem musi nastąpić jakiś przełom, pytanie tylko w którą stronę, czy w stronę beznadziejności czy jakości :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

To czy dodasz czy nie dodasz witryny do panelu dla webmasterów nie ma żadnego znaczenia ani żadnego wpływu na to, że konkurencja Tobie przywali linkami ... Co najwyżej wykryjesz to innymi kanałami. Jak ktoś zgłosi tak podlinkowaną witrynę a GSQT weźmie ją pod lupkę to też nic wspólnego nie ma z panelem ...

1. Nie ma skutecznego sposób na rozróżnienie linków naturalnych od niby „nienaturalnych”

2. Nie ma sposobu ochrony własnej strony przed blastem konkurencji

3. Pisanie do Wielkiego Brata w większości kończy się niczym

Dla mnie to są 3 główne problemy filtrów i kar. Ktoś umie je rozwiązać?

Oczywiście im trudniej w SEO tym lepiej ale niech ta trudność nie opiera się na braku jakichkolwiek zasad.

Sredcznie Budowlane Zapraszam  Narzedziak24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności