Skocz do zawartości

Komunikat od Google o kupowaniu linków

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Beerbant -> jasne, dlatego piszę: po co dodawać tam stronę skoro i tak nic to nie daje ?

Niechciane blasty można łatwo wykryć i innymi metodami.

Natomiast mi chodzi o to, żeby nie dawać wielkiemu bratu kolejnego narzędzia. Bo kto wie co tak naprawdę jest wefyfikowane przy jego pomocy ?

Moim zdaniem im mniej "pomocników" G. na naszej stronie tym lepiej. Osobiście mam awersje do wszystkiego co G., no ale wiadomo z wyszukiwarki korzystam :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Beerbant -> jasne, dlatego piszę: po co dodawać tam stronę skoro i tak nic to nie daje ?

Niechciane blasty można łatwo wykryć i innymi metodami.

Natomiast mi chodzi o to, żeby nie dawać wielkiemu bratu kolejnego narzędzia. Bo kto wie co tak naprawdę jest wefyfikowane przy jego pomocy ?

Moim zdaniem im mniej "pomocników" G. na naszej stronie tym lepiej. Osobiście mam awersje do wszystkiego co G., no ale wiadomo z wyszukiwarki korzystam :D

Dawać coś to daje bo masz nazwijmy to "półoficjalną informacje" i możliwość odpisania, że skoro są to "nienaturalne linki" których sobie nie życzysz i nie masz możliwości ich usunięcia to powinny być usuniete / nie brane pod uwagę ...

Faktem jest to , że taka odpowiedź nie jest brana pod uwagę, faktem są niejasne wskazówki dla webmasterów, faktem jest unikanie jasnych odpowiedzi i wysługiwanie się użytkownikami forum google dla webmasterów aby w razie czego mieć kryte dupsko ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Faktem jest to , że taka odpowiedź nie jest brana pod uwagę, faktem są niejasne wskazówki dla webmasterów, faktem jest unikanie jasnych odpowiedzi i wysługiwanie się użytkownikami forum google dla webmasterów aby w razie czego mieć kryte dupsko ...

Wlaśnie o to mi chodzi :D

Jak zaczną konwersować poprzez GWT, to wtedy dodawanie tam strony można uznać za rzecz pierwszorzędną :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

W końcu dojdzie do tego Że usługi Google typu adwords Adsense bedą tylko legalne do tego zmierza

Bardziej chodzi o to aby SEO było nieopłacalne no i chodzi o monopol na SEO co jest całkiem zrozumiałe ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Bardziej chodzi o to aby SEO było nieopłacalne no i chodzi o monopol na SEO co jest całkiem zrozumiałe ...

tylko wtedy to już nie będzie WYSZUKIWARKA.........to będzie gazetka reklamowa

Chyba Google do tego dąży - serwować treści encyklopedyczne + reklamy

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 2 tygodnie później...

Właśnie dzisiaj stronka, w kwestii której otrzymałem info od Google wyleciała. Strona była ostro spamowana przez konkurencje z ero i śmieci. Google ma wyj... na to, że nie mam wpływu na te linki. To już chyba najlepszy dowód na to, że linki przychodzące szkodzą i konkurencje łatwo można pozamiatać.

U mnie to samo, strona była przyatakowana prawdopodobnie blastami przez konkurencję (w seprach siedziała od lat więc nie było potrzeby jej dopalania). Było info od google o nienaturalnych linkach ale olałem myśląć że przecież to można sprawdzić (po co linkować coś co wisi od lat praktycznie na tym samym miejscu).

Najpierw zleciało na drugą stronę a dziś "okupuje" 50 miejsce. Podobne sytuacje są z wieloma znanymi serwisami dlatego napisałem osobny temat.

Tylko googlopropaganda doprowadziła do tego , że garstka teoretyków jest święcie przekonana iż nie można szkodzić witrynie ...

https://seoinfo.edu.pl/czy-google-promuje-n...wa-konkurencje/

Przeczytajcie komentarz i zapewniam, że nie są to odosobnione poglądy ...

Artykuł bardzo dobry. Pokrywa się w 100% z moimi poglądami i spostrzeżeniami. Zawsze byłem przekonany o tym, że szkodzić można. Teraz jednak staje się to łatwiejsze, niż samo pozycjonowanie ;)

W kwestii komentarza... szkoda gadać. Kowalczyk poszedł po bandzie. Jednak jak widzę jego Avatarka to zakładam, że jest to mistrz SEO udzielający się mocno na forum Google :)

Z pozycjami notuję niezłe zawirowania... niestety w większości na minus. Spamowanie konkurencji to już chyba normalka, bo przyszło kilka kolejnych wiadomości o nienaturalnych linkach :). Założyć więc trzeba, że i te strony wyfruną w kosmos.

Przeczytajcie komentarz i zapewniam, że nie są to odosobnione poglądy ...

Zrób zbiórkę kasy na stosowne blasty i zaproponuj tym komentatorom testy oparte na ich serwisach....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zastanawia mnie też zawsze stwierdzenie "wartościowy serwis". Jaka jest jego definicja? Czy strona firmowa dobrej jakości z 5 podstronami i małą aczkolwiek nieskopiowaną treścią jest wartościowa? Czy raczej tylko strona z artykułami tematycznymi na wiele zagadnień i poradnikami oraz tutorialami?

Czy może lepiej na siłę napychać na strony firmowe wiele tekstów o bzdurach, których i tak nikt nie przeczyta?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności