Skocz do zawartości

Komunikat od Google o kupowaniu linków

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Płakać będą jednak klienci, którym strony pospadały :).

Właśnie do tego zmierzam. Co to za firma, która nie dba o swoich klientów. A nie daj boże agencja seo, to już całkowita porażka i wstyd.

Jeśli chłopaki nie płaczą, to znajdą się tacy co będą płakali.

Postępowanie według wskazówek koncernu nic mi nie daje.

Należy stosować własne standardy pozycjonowania. I nie mówię tu o ciemnej stronie mocy, żeby było jasne. ;)

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Należy stosować własne standardy pozycjonowania. I nie mówię tu o ciemnej stronie mocy, żeby było jasne. ;)

Najpierw trzeba by mieć własną wyszukiwarkę :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Google chce nas ud..pić, bo jesteśmy jedyną grupą, która może pokrzyżować ich plany podboju Świata :D. W sumie te zdanie niestety jest bardzo zbliżone do prawdy. Gdyby nie osoby i firmy zajmujące się pozycjonowaniem, Google tasowałoby wynikami tak, żeby wycisnąć jak najwięcej z Adwordsa.

W sumie patrząc jednak na problem z ddrugiej strony, dzięki nam Google zarabia więcej. To dzięki naszym staraniom klient trafia na 1 miejsca, czuje potencjał drzemiący w wysokich pozycjacj. Jak tylko Google zafiltruje jego stronę i wystrzeli ją w kosmos, mają od tej pory nowego klienta, który będzie windował cenę za kliknięcie dla fraz, na których był wysoko.

Za chwilę dzięki innej firmie zajmującej się SEO, kolejny gość trafia do top1. Wylatuje i dołącza do swojego poprzednika windując dalej cenę. Po kilku takich zabiegach windujących ceny jest tak wielu, że cena za kliknięcie jest już na pograniczu opłacalności. Ta teoria ma sens :) Tylko dlaczego na tej symbiozie tracimy my??

Kwestia czasu kiedy organiki będą się zaczynały od strony 2. Facebook we współpracy z Apple rośną razem w siłę , G. potrzebuje kapitału na walkę aby jak najwięcej użytkowników przyzwyczaić do usług G. Teatrzyk się dopiero zacznie :)

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

Facebook we współpracy z Apple

... i Bingiem. Co raz częściej szukając czegoś w wyszukiwarce facebookowej wyskakują wyniki wyszukiwania z binga. Mam nadzieję, że będą to rozwijać i za jakiś czas chociaż 30% ruchu będzie z facebooka/binga. Tylko w ten sposób uda im się zdobyć rynek. Właśnie przez facebooka i "nauczenie" facebookowiczów, że w tej wyszukiwarce u góry można też wpisać frazę, która będzie szukać w serpach. Na pewno pomógł by też układ z przeglądarką. Firefox raczej nierealny, ale może Opera?

Dzisiaj na koncie GWT jednego z moich klientów pojawił się ten nieszczęsny komunikat. Usunięcie linków, które łamią wytyczne google, to strata 90% BL, więc gwarantowana otchłań biorąc pod uwagę konkurencje w tej branży. Zastanawiamy się teraz czy zdjąć te linki, czy olać to i dostać filtr? Jedno i drugie = spadki :)

- Jak najdłużej może stać pasztet?

- Całą dyskotekę

@janpos:

Niestety sklep internetowy. Organiczne spadki na głównych 3 frazach, to powolna śmierć. Rok temu przy Adwordsach za jeden KW nasz klient płacił 0.60 p, w tym roku ta sama kampania to już grybo ponad dwa funty, a konkurencja jest kosmiczna :( Dobrze, że klient jest wpełni poinformowany i uświadomiony odnośnie polityki Google jeśli chodzi o SEO, więc nie będę miał żadnych "problemów" za ewentualny filtr, szkoda jedynie sklepu i firmy :D

@seo_świniak:

Ciężko jednoznacznie stwierdzić, ale z tego co udało mi się dowiedzieć, to Google zdjęło duże zapleczę jednej z topowych firm SEO w UK. Niestety firma naszego klienta korzystała również z ich usług dla jednej z najtrudniejszych fraz. Wczoraj klient otrzymał e-mail od tej firmy ostrzegający o możliwych kłopotach z wyjaśnieniami, że robią wszystko co mogą - taki pijarowski bulshit, a dzisiaj w GWT pojawił się komunikat o kupowaniu linków etc. Wydaję mi się, że chodzi o linki

z zapleczówki firmy, która wcześniej pozycjonowała mojego klienta. Wg zapewnień tej firmy, linki zostały automatycznie zdjętę (potwierdziłem ten fakt), więc dzisiaj żeby się "podlizać" do Google, wyślemy prośbę o potwórnę rozpatrzenie, a na poparcie naszych dobrych intencji damy listę linków ze zbanowanej zapleczówki :) Mam nadzieję, że jeśli będzie ewentualny filtr, to tylko na jedną z trzech najważniejszych fraz :(

- Całą dyskotekę

Ja jakiś czas temu miałem podobną sytuację. Po tym jak zakupiłem linki na SWL strona dostała filtr. Od razu zrezygnowałem ze SWL'a i strona po miesiącu wróciła na wcześniejsze pozycje.

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

ale oni w tym kretyńskim powiadomieniu podają listę linków, o które im konkretnie chodzi? A nie można im odpisać żeby się zajęli poważnymi sprawami, że to nie wy dodaliście te linki i algorytm tak cudownej i najlepszej na świecie szukajki powinien być w stanie takie linki po prostu ignorować i sprawa załatwiona?

gdyby to działało jak powinno czyli takie linki algo pomija/przydziela zerową wagę to nie byłoby filtra. Tylko przecież to by się G. nie opłacało lepiej zrobić tak: takie linki działają sobie normalnie, strona leci w górę, właściciel cieszy się ruchem, przyzwyczaił się do zamówień, telefonów, itd. i nagle bach dowalamy mu to idiotyczne powiadomienie po czym wywalamy jego stronę w diabły. Biedaczek w większości przypadków w desperacji łapie się za AdWords i o to przecież tu chodzi! Jednocześnie cwaniaczki z konkurencji zauważyli, że można zapuszczać blasy, swle i inne badziewia w strony konkurencji i wywalać ją z topów. G. zaciera rączki, bo durni ludzie sami po kolei im się podkładają, lecą kolejne strony, zakładane są koleje konta AdWords a na koncie G. rosną kolejne $. Przecież to jest raj: nie robisz nic a głupki sami kopią jeden pod drugim dołki a ty tylko z tego kasę wyciągasz!

@qazy:

To jest treść komunikatu:

Dear site owner or webmaster of https://www.************.co.uk/,

We've detected that some of your site's pages may be using techniques that are outside Google's Webmaster Guidelines.

Specifically, look for possibly artificial or unnatural links pointing to your site that could be intended to manipulate PageRank. Examples of unnatural linking could include buying links to pass PageRank or participating in link schemes.

We encourage you to make changes to your site so that it meets our quality guidelines. Once you've made these changes, please submit your site for reconsideration in Google's search results.

If you find unnatural links to your site that you are unable to control or remove, please provide the details in your reconsideration request.

If you have any questions about how to resolve this issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team

Coś na zasadzie: Wiemy, że coś jest nie tak, ale nie możemy Ci powiedzieć co, więc sam się przyznaj :D

- Całą dyskotekę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności