Skocz do zawartości

Prośba o pomoc - filtr

Animal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Potrzebuje pomocy.

Dostałem od google maila 14 marca 2012:

"Szanowny właścicielu lub webmasterze witryny https://www.fajne-gry.eu/,

Wykryliśmy, że na niektórych stronach w Twojej witrynie mogą być stosowane techniki niezgodne ze wskazówkami Google dla webmasterów.

W szczególności poszukaj nietematycznych linków w swojej witrynie, które mogą mieć na celu manipulowanie przepływu PageRank. Przykładami tworzenia nienaturalnych linków są kupione linki przekazujące PageRank lub uczestnictwo w systemach wymiany linków.

Zachęcamy do wprowadzenia zmian w witrynie, tak aby była ona zgodna ze wskazówkami jakościowymi. Po dokonaniu zmian zgłoś witrynę do ponownego uwzględnienia w wynikach wyszukiwania Google.

W przypadku znalezienia nienaturalnych linków do swojej witryny, których nie możesz kontrolować ani usunąć, podaj szczegółowe informacje w żądaniu ponownego rozpatrzenia zgłoszenia.

W razie pytań dotyczących sposobu rozwiązania tego problemu odwiedź Forum pomocy dla webmasterów.

Z poważaniem,

Zespół ds. jakości wyszukiwarki Google ".

Strona była pozycjonowana wcześniej poza seokatalogami poprzez gotlink.pl, linkme elite. Z tych 2 ostatnich nie jest pozycjonowana już z dobry miesiąc/dwa. Faktem jest, że gdy dostawałem tego maila korzystałęm z jakiejś promocji w prolink.pl na 1 miesiąc za 100zł. Nie przedłużałęm tego więc ich linki z pewnością wygasną.

W panelu narzędzia dla webmasterów jest takie info:

Linki do Twojej witryny

domwysylkowy.com.pl 224 610 12

po-obiadku.pl 52 193 1

opisik.info 26 703 1

lineage2aos.pl 11 541 11

iswift.eu 11 103 12

orge.pl 8 672 12

gry-online24.pl 8 512 11

zabawnie.info 7 993 1

dmoza.net 6 968 12

kodownik.eu 6 734 12

aoe2.info 6 416 1

pelipal.pl 6 404 12

sourcesdk.pl 6 172 12

infoofutsalu.pl 5 975 12

foto-ranking.pl 4 959 12

.......

Pierwsza strona ma bardzo duzo linków niby do mojej witryny i nie wiem skąd to w ogóle jest bo ja tam nie nie umieszczałem. Druga i Trzecia strona to moje seokatalogi gdzie link jest na stronie głównej i wszystkich podstronach.

Zgłosiłęm stronę do ponownego rozpatrzenia 26 marca i 29 marca dostałęm odpowiedź:

"Właściciel witryny zwrócił się do nas z żądaniem ponownego rozpatrzenia zasad indeksowania następującej witryny: https://www.fajne-gry.eu/.

Przeprowadziliśmy ocenę Twojej witryny. Oceniając witrynę, sprawdzamy, czy nie narusza ona naszych Wskazówek dla webmasterów. Jeżeli nie zauważymy żadnych problemów, ponownie rozważymy indeksowanie witryny. Jeżeli Twoja witryna wciąż nie pokazuje się w naszych wynikach wyszukiwania,poszukaj rozwiązania w naszym Centrum pomocy. "

Niestety z tresci maila nie wynika nic.....a czas leci i nic się nie poprawia.

Czy mógłby mi ktoś doradzić co w tej sytuacji mogę zrobić by filtr mi spadł i by strona wróciłą na swoje wcześniejsze pozycję?

Pozdrawiam i liczę na pomoc bardziej doświadczonych koleżanek i kolegów.

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

Witam.

Potrzebuje pomocy.

[...]

Bądźmy szczerzy - nikt nie jest w stanie Ci jej udzielić ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Filozofując nieco, to nie rozumiem całej tej sytuacji :)

Przecież Google po wykryciu jakichś nieporządanych działań powinno wyzerować wartość linków z podejrzanych jego zdaniem witryn, poprzez usunięcie/fitrowanie ich samych w indeksie.

Teraz walenie dynamicznymi SWLami po konkurencji stanie się bodaj stałym elementem kampanii SEO...

Szukaj mnie tutaj: Asante

Wydaje mi się, że trochę za dużo manipulujesz. Raz korzystasz z SWL, raz nie, później korzystasz z prolinka przez miesiąć. Jak umieszczasz linki to bądź konsekwentny. Pytanie jeszcze w jaki sposób usuwałeś te linki? Rozłożyłeś to trochę w czasie?

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

z tymi linkami to tak dokladniej bylo tak, ze z gotlinka usuniete zostaly okolo 2 miesiecy temu. JAk dostalem wiadomosc od google to juz linki z prolinka wygasaly bo nie byly przedluzane. Natomiast linkme elite zostal usuniety juz po ich wiadomosci -wszystkie linki jednoczesnie. O innych swlach nic mi nie wiadomo by byly robione.

Czy ktoś mógłby chociaż podpowiedzieć co za swl jest zainstalowany na stronie domwysylkowy.com.pl bop mam tam ponad 200tys linkow wedlug google. Czy to moze byc linkme elite ?

Pozdrawiam

fajne-gry dla każdego | wrzuć materiał na-fejsa.pl | midaslex.pl - odszkodowania

czyli teoretycznie jak usune te linki to jest szansa ze google spojrzy laskawszym wzrokiem ? ;]

Teoretycznie to możesz być 90 letnią dziewicą ... Tak czy inaczej musisz posprzątać jak już zostałeś wzięty na celownik ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To jest LinkMe Elite.

Z przykrością piszę, ale sam na siebie sprowadziłeś wyrocznie...

Raczej gotlink, przynajmniej na kilku pierwszych stronach (pomijając katy)

Dobra wiadomość jest taka, że tych linków już nie ma, więc nie musisz ich usuwać (mówię o rotacji). Pozostaje tylko kwestia kiedy goglowy bot odwiedzi powyższe strony i odświeży statystyki BL twojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności