Skocz do zawartości

Brak gwiazdek i ikon w wynikach google

RybakWedka

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież G nie gwarantuje nikomu Rich Snippet'ów - mogli zdjąć przykładowo ceneo.

A skoro prosisz o przykład, to np. tu

Poza tym na ceneo jest błąd w microdata -> https://www.google.com/webmasters/tools/ric...eo.pl%2F2813089

itemreviewed = GoClever 5055 EU
Warning: Either "count" or "votes" field needs to be present.
Warning: Missing "rating" field.

co mogło zaowocować brakiem gwiazdek.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

oczywiście że nie gwarantuje. dlatego pisze, ze zostalo to bardzo zmniejszone z tego co widzę to 10% stron nadal ma gwiazdki. na twoim przykladzie chociazby dobrepgoramy i programosy.pl mialy gwiazdki, a nawet ikony, a teraz jest brak. Wiec poruszam temat i informuje ze cos sie dzieje i moze ktos gdzies widzial jakies info szersze na ten temat.

Prócz ceneo nagle zniknely tez skapiec, nokaut, morele.... itp....

takze cos sie dzieje

; ]

Poza tym na ceneo jest błąd w microdata -> https://www.google.com/webmasters/tools/ric...eo.pl%2F2813089
itemreviewed = GoClever 5055 EU
Warning: Either "count" or "votes" field needs to be present.
Warning: Missing "rating" field.

co mogło zaowocować brakiem gwiazdek.

Taki blad nie mogl zaowocowac brakiem gwiazdkiem polowa stron jakis blad ma, ale jak w podgladzie do ktorego dales link gwiazdki sie pokazuja to w google tez. Po prostu google usunelo przy 90% stronach gwiazdki. Dlatego napisalem temat bo moze gdzies jest jakies oficjalne info na ten temat ewentualnie jakas wypowiedz kogos z google na jakims blogu lub na ich forum... Ciekawy jestem czy wróci do poprzedniego stanu.

; ]

faktycznie coś się dzieje ostatnio z snippetami. zauważyłem to samo na 2 stronach, dla których wcześniej google prawidłowo wyświetlał gwiazdki.

wygląda to tak jakby google specjalnie nie wyświetlał gwiazdek żeby uniemożliwić zbyt łatwe wyróżnianie stron w wynikach.

mam również takie sytuacje, że w zależności od frazy gwiazdki są wyświetlane albo nie (oczywiście dla tej samej podstrony) - zazwyczaj nie wyświetlane są dla bardziej konkurencyjnych fraz.

to są moje obserwacje, ale może ktoś będzie jeszcze wiedział coś więcej na ten temat?

• 3 miesiące temu...

U mnie w wynikach dla bloga pokazuje gwiazdki dla niektórych podstron/postów a dla innych nie pokazuje..

Cały dzień siedzę przed kompem i oglądam walki w kisielu na youtube, a jak mi się znudzi to siadam przed TV i tam analizuję wystąpienia publiczne prezydenta Obamy, oraz innych przyjaciół demokracji. Wtedy też myślę, że przydałby im się porządny kurs asertywności by tak dobrze wszystkim odpowiadać na bezsensowne pytania. A jak i to mi się znudzi to wpisuję szkolenia sprzedaż w wyszukiwarce yahoo i sobie z nudów przeglądam wyniki.

Na niektórych DC po prostu nie są czasami wyświetlane i na tych DC zauważyłem, że jest najwięcej innych błędów . Nazwałbym je "ćwiczebnymi DC"

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności