Skocz do zawartości

Jak Google patrzy na object data i na embed

Mclain

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zrobić sobie kilka stron na zaplecze i w każdym zostawić sobie takie okienko z <object data=adres pliku html parametry><embed src="adres pliku html parametry/embed>treść</object> - to tylko szkic.

Po co to?

Wtedy stworzył bym na przykład plik okienko.html w którym mógłbym zmienić jedną zawartość, gdzie ta zmieniałaby się na wszystkich stronach.

No bo bez sensu za każdym razem gdy chcę np wstawić reklamy Google, zmieniać w 30 plikach kod (pomyłki, czas itd.), a tutaj jeden klik, zmieniam np linki, dodaję zdjęcia, jakieś ogłoszenie itp.

Chyba tak działają wszystkie cmsy - prawda?

Pytanie jak na to patrzy Google. Nigdy nie robiłem większych projektów w html, więc boję się, że to może być jakoś źle odebrane. Nie wiem czy mam racje, ale to przypomina mi iframe, a z tego co wiem, to Google ich nie lubi.

Pytanie może być śmieszne i głupie, ale nie znalazłem rzeczowej odpowiedzi, dlatego wolę żeby ktoś mnie wyśmiał, ale żeby mieć pewność:D

Jak się uczysz angielskiego, ale się nauczyć nie możesz, to może mogę Ci jakoś pomóc? Taki oto angielski projekt.

Google ostatnio nic nie lubi, nawet swoich użytkowników nie lubi i na siłę im pcha swojego google +, spróbuj wstawić ja wiem tylko tyle ze ramki są niezbyt odbierane przez googla a to nie słyszałem by ktoś narzekał na to.

Jak byśmy tak na wszystkie detale i szczegóły zwracali uwagę to by większość webmajstrów zgłupiała lub oszalała.

No nie powinno być, chodź teraz z google to jest wszystko możliwe. Po prostu algorytm google i jak cale google zmienia się tak szybko że aż ciężko nadążyć jest za tymi aktualizacjami zmianami itp.

Ale moim zdaniem nie powinno to wpłynąć na pozycję, sporo skryptów używa takiego. Zobacz sprawdź najwyżej usuniesz ze strony ten kod jak ci zacznie pozycja spadać w dół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności