Skocz do zawartości

Strona do oceny

Black Prince

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę kolegów o ocenę strony pod każdym wzglendem przede wszystkim pod wzglendem SEO oraz szaty graficznej i tak dalej. Nadmieniam tylko że strona zostanie jeszcze porządnie zatowarowana bo narazie nie ma jeszcze w każdej kategorji produktów. Z góry bardzo dziękuję za ocenienie nastempującej strony https://salonsnu.com.pl

Mapa witryny w stopce, a w zasadzie jej brak

404 Not Found

The request /sitemap-xml.html was not found on this server.

Nie wiem po co ją dajesz "publicznie" via link, niech sobie siedzi "ukryta" na serwerze, pajączki G ją znajdą ale pierw ją dodaj kolego :)

Drugi błąd to brak atrybutu ALT.

Poczekaj koniecznie na wypowiedzi innych, pewnie też dodadzą co nie co.

Świeży niczym trawa na wiosnę katalog stron www - zareklamuj swój Biznes Lokalny  ZA DARMO już dziś. Usługa z FV 23% dla wpisów premium! Polub nasz fanpage i dodaj wpis brązowy za free.

Nie przyznawaj się że się nie znasz. Jesteś od 3 lat zarejestrowany na forum - wstyd :)

Świeży niczym trawa na wiosnę katalog stron www - zareklamuj swój Biznes Lokalny  ZA DARMO już dziś. Usługa z FV 23% dla wpisów premium! Polub nasz fanpage i dodaj wpis brązowy za free.

Jeśli nie jestem fachowcem na wysokim poziomie to mówie że się nieznam i nie udaje najmądrzejszego jak co nie którzy pseudo fachowcy co mi starą wersjie tego sklepu robili. Jeśli możesz jeszcze coś podpowiedzieć co by trzeba było poprawić to prosze o uwagi i bardzo dziękuję za wczesniejszą pomoc.

Oj, śmieje się przecież, nie bierz tego do siebie :jezyk1: Głowy nie dam czy aby nie ma na stronie za dużego stosunku kodu html do treści, inaczej mówiąc strona składa praktycznie z kodu a treści jest tam tyle o ile ale to tylko tak na dużym marginesie i nie sugeruj się zbytnio tą opinią. Niestety już nic nie jestem zbytnio w stanie Ci pomóc, jak mogłem tak pomogłem. Musisz poczekać aż bardziej obcykane osoby w temacie się wypowiedzą.

Przy rejestracji - zgadzam się na warunki - odnośnik do warunków jest pusty. Strona O nas bardzo szybko pisana chyba - sporo literówek i błędów stylistycznych. Nie działa skrypt javy w stopce, który powinien przenosić użytkownika na górę strony. Za to szata graficzna bardzo przyjemna.

Remonty Gdańsk - usługi remontowo-budowlane Trójmiasto, wykończenia mieszkań i domów "pod klucz", adaptacje lokali usługowych

Psychoterapeuta Rumia - psychoterapia rodzinna, terapia dla dzieci i młodzieży oraz indywidualna dla dorosłych w nurcie systemowym

Witam,

obecnie stronka widoczna jest pod adresem z www i bez www.

Dla seo istotne jest aby wybrać tylko jedną wersję, proponuję z www.

Rozwiązanie to przekierowanie 301.

Sprawdź stronę pod adresem: https://validator.w3.org/

niestety... spora ilość błędów

Pozdrawiam

Ogłoszenia Szczecin - lokalny serwis bezpłatnych ogłoszeń Szczecina i okolic

Śruby - techniki zamocowań - sklep internetowy

nie jest najgorzej ale trochę jest do zrobienia, m.in przekieruj sobie ruch z www na bez (ub odwrotnie), nie indeksuj wszystkiego (zawartość koszyka tudzież wynik wyszukania nie powinien być indeksowany - choć znając życie to znajdą się tu tacy, którzy powiedzą ci co innego, zadbaj o breadcrump-y) to tak po krótce.

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

@turtle, strona jest oparta na J! 2.5 więc i błędy będą a jest to związane ogółem z CMSem. Nie warto doszukiwać się i naprawiać każdego błędu który pokazuje walidator gdyż on sam nie jest idealny a i błędnie napisane strony potrafi wyświetlić jako dobre. Można poszukać przykładów w sieci.

Maksiu86: zgadzam się z Tobą, ale standardowa wersja demo J.2.5 ma 5 razy mniej błędów niż oceniana stronka. Co do walidatora - mimo wszystko jest to jakiś odnośnik, choć na pewno nie ma sensu poprawiać wszystkich błędów :)

Myślę, że się ze mną zgodzisz ;) że dla seo dobrze aby stronka miała tych błędów jak najmniej :)

Pozdrawiam

Ogłoszenia Szczecin - lokalny serwis bezpłatnych ogłoszeń Szczecina i okolic

Śruby - techniki zamocowań - sklep internetowy

Bardzo dziekuję wszystkim za pomoc ( za cenne uwagi ) jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły co warto zmieni udoskonalić lub dodą c to bardzo proszę coś doradzić. Kategoria o nas faktycznie była pisana na biegei żeby tylko coś było i trzeba ją zmienić bez dwóch zdań. W podziekowaniu za nie ocenioną pomoc dla urzytkowników forum mam specialne rabaty na materace na hasło PIO.

witam

co ja bym zmienił;) mianowicie moim zdaniem zbyt duzy jest baner a za male menu lewe. Inaczej mowiac zmniejszyc baner . Po co dwa razy pisać , że sprzedajesz materace koło na górze i troche niżej .

Usuń te logo niższe koła. Wstaw ciekawy tekst. Zachęcający typu promocje , rabaty.

Sybskrypcja na lewo do menu u dołu , jak koś ma ochote to czytać znadzie i się zapisze to nie jest najważniejsze by tracić miejsce na stronie głównej.

W menu górnym dałbym dodatkowo podswietlanie trzcionki kolorem by każdy zobaczył gdzie jest kursor - tak grafika w kaształcie trójkąta jest oki ale chyba za malo jak dla niektórych.

Menu lewe zrób by bylo widoczne i biło po oczach bo teraz wygląda jakby było mało ważne , słabo się podświetla - ogólnie mało widoczne - meble i materace kupują nie zawsze młodzi:)

Podpisz to że to np: produkty czy asortyment cokolwiek by było widoczne te menu.

Dodatkowo przenieś zdjęcie to wielkie zdjęcie odnośnie "wstąpienia do klubu wyspania" poniżej produktów na dół. Lepiej nich ludzie widzą produkty a nie wielki baner , który nic nie znaczy.

Dodatkowo na na dole w stopce dałbym ze dwa lub trzy menu pionowe kolumnowe typu : histori , logowanie , jak kupować , regulamin , wysyłka , płatności on-line, o sklepie , kontakt itp. Tak jest w dużych sklepach o wielkich obrotach:) i to się sprawdza sam wiem po sobie - zawsze jak czegoś znaleść nie moge szukam na dole. Zresztą tam kupe miejsca zostawiłeś - jeśli nawet nie planujesz nić tam wstawiać zmniejsz stopke w css.

Koszyk musi walić po oczach by był widoczny - zmnień jego kolor na bardziej agresywny by się szybko każdy połapał gdzie można go znaleść. Wielkość jest oki:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności