Skocz do zawartości

80 -odwiedzin - tylko 1 kliknięcie ;-(

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Teekan u mnie lewa reklama prawie nigdy sie nie wyświtla - ale działa bo pare razy były tam - graficzne.Jednak uważam że tematyka strony może być za wąska by coś tak wsadzili.Sprawdż czy słowa kluczowe pasują do tego co masz na stronie.Mi pomogło jak dział np: remixes zamieniłem na madonna remixes - i pojawiły sie reklamy cd madonny

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tematyka faktycznie jest dosyć wąska ponieważ dotyczy niemowlaków (nie wszystkie reklamy wyświetlają się w temacie)

Próbowałem wstawiać te dwie reklamy do stronki opisującej płacz niemowlaka. Faktycznie, że może jest to za wąska "działka".

Ale dzięki za poradę Spróbuję powalczyć ze słowami kluczowymi.

Pozdr.

teekan

ale wstaw jakis odnośnik do np: kosmetyki dla dzieci albo cos i napisz ze 2 zdania o tym- bo jesli cos bedzie w slowach kluczowych a nie bedzie tego na stronce to i tak nic to nie da

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Ale moment. To chyba nie tak. Gdyby nie było reklam dostępnych dla treści strony to powinienem mieć w tym miejscu przynajmniej napis "Reklamy Goooooogle" albo reklama charytatywna. A u mnie po prostu w tym miejscu nic nie (tak jakby ten drugi zestaw reklam był wogóle omijany). Dla testów przed chwilą znalazłem stronkę na której wyświetlają się dwa bloki reklamowe (pionowy i poziomy) ściągnąłem (bez modyfikacji) kod strony do siebie, odpaliłem i wyswietla się tylko jedna z reklam. Druga nie. (aby nie było wątpliwości - strnkę tamtą ściągnąłem dla testu i już ją usunąłem :D ). Czy trzeba coś może ustawiać we właściwościach konta?

Przepraszam za upierdliwość ale zaczęło mnie to intrygować :D

Pozdr.

Teekan

Zrobiłem jeszcze jeden test. Orginalnie w jednym bloku reklamowym wyświetlały się 4 reklamy (więc są dla tej strony).

Usunąłem ten blok i wstawiłem dwa bloki (125x125) czyli po jednej reklamie. I niestety mam tylko jedną reklamę a w miejscu drugiej nic.

Zgłupiałem :D

Pozdr.

Teekan

utworzcie nowy knal dla rejklam i wkleicie reklamy z 2 roznych kanalow na jedna strone....

pzdr

edit:

ja dopisze ze dzisaj mialem 0 klikniec a mialem kase zliczana :-)

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Z moich obserwacji... Naprawde wystarczy poczekać, aż roboty lepiej zindeksują strone... Nie jeden raz po zmianach, wrzuceniu nowej jednostki miałem tam "dziure", troche cierpliwości i reklamy się pojawiają.. Wydaje mi się, że wiąże się to z wizyta robota googla, ale nie tego adsensowego... Przykład moja nowa strona, idealnie zrobiona pod reklamy, no prawie idealnie :D - na początku gdy nie była zindeksowana były tam owe "dziury", a po jakimś czasie i indeksacji strony wszystkie jednostki zapełnione.. Trzeba uzbroić się w cierpliwość...

Jedyne co Ci może pomóc, to dodanie treści. Przy czym, może się zdarzyć, że

stronki opisujące płacz niemowlaka

mogą zawierać tzw. stop words dla AdSense.

Co do pustego drugiego boku reklam: reklamy charytatywne pojawiają sie tylko w pierwszym bloku. Jeżeli w pierwszym bloku wyświetlają Ci się reklamy, wtedy reklam charytatywnych u siebie już nie uświadczysz.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Nie łamiesz zasad.

Możesz mieć nawet 3 bloki takie same.

Co do przelicznika 1 klik na 100 unikq ciekawie.

Z moich obserwacji raczej wyniki:

1 klik na 10 unikq.

Ale zawsze rozbija się o tą czy są to wejścia z google czy z czego innego.

1 na 10 uniq ? jakim cudem, to jaka masz stronke ? :D

tzn jak ?! na 10 odwiedzin masz 5-10 klików!?

Czy mozemy liczyc na to ze sie podzielisz adresem www?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności