Skocz do zawartości

80 -odwiedzin - tylko 1 kliknięcie ;-(

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

tu juz nie kantuj :P nie mozna miec CTR 50-100% bo google by cie po chwili wyepilo wiec mi tu nie pociskaj takich walow :D

Jakoś mnie jeszcze nie wytępili choć zdarzalo mi się widzieć w raportach ctr 100% :) Google nie jest polska firma na szczęście.. Nie tępią ludzi, dzięki którym zarabiają kase...

ps. nie uważam żebym komukolwiek musiał coś udowadniać, nie musicie mi wierzyć.

Ta cała idea to bujda, nie ma co sobie nią głowy zawracać :)

pozdrawiam

Corvvin

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Albo jak się sprawdza z samego rana i akurat tak się trafiło :D

Nie twierdze że mam 100% na koniec dnia... Przy większej ilości userów to imho nie możliwe...

ok powiedżmy że rozumiem - dostałem info na priv

ps.ale nadal nic sie nie dowiedziałem - PO co wy robicie tą tajemnice skoro każdy ma inne słowa kluczowe

To jest własnie ten kraj... Polak Polakowi wilkiem

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Witam,

Zmienię trochę temat ;)

Corvvin, Wuel, dzięki za sugestie. Faktycznie wystarczyło odczekać trochę czasu i reklamy zaczęły pokazywać się w obu boksach. Co do tzw. stop-words, to wuel pewnie masz rację. Na jednej stronce jest dużo tekstu ale dla dwóch boksów jak czasami wyświetli się coś innego niż reklama charytatywna to cud. Muszę coś pokombinować z tekstem.

Dzięki.

Pozdr.

Teekan

Acha, mam jeszcze pytanko techniczne. Dlaczego z lewej strony postu pokazuje mi się coś takiego :

Ostrzeżenie: (0%) -----

U innych tego nie zauważyłem. Zarejestrowałem się dopiero niedawno. Czyżby to miało związek z faktem, że jestem tutaj nowy?

Pozdr.

Teekan

teekan: to poziom ostrzezen na tym forum. nie widzisz innych uzytkownikow - tylko swoje. ostrzezenia dostaje sie za jakiestam przewinienia wyszczegolnione w regulaminie.

edit: a i sam mam pytanie. mam 2 reklamy google - jedna na wszystkich stronach i jedna tak jak tutaj, pod kazdym pierwszym postem na stronie.. i sek w tym ze nie zawsze mi sie wyswietla ten w poscie.. czasami jest ok, a czasami nic. Czemu tak sie dzieje?

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

Czasem się wyświetla bo czasem są reklamodawcy, a czasem nie bo nie ma... Wszystko w normie.. Plus dolicz sobie ten efekt, że czasem trzeba poczekać...

A co do reklam niezwiązanych z tematem strony - to całkiem normalne, generalnie tematyka reklam jest powiązana z treścią na stronie! Dlatego nie dziwcie się gdy powiedzmy gdzieś sobie napiszecie np "jesteś głupi jak but" a potem "nie wiadomo" skąd macie na stronie reklamy szewców :D

Jeśli u mnie pojawiają się drastycznie nie związane reklamy to siadam i analizuje całą treść strony skąd sie takie cudo wzieło - zwykle znajduje odpowiedź. Inne sprawa że czasem na takich reklamach można nieźle zarobić :)

Czasem się wyświetla bo czasem są reklamodawcy, a czasem nie bo nie ma... Wszystko w normie.. Plus dolicz sobie ten efekt, że czasem trzeba poczekać...

IMHO: Jesli nie ma reklamodawców to nie powinno się wyswietlać nic. Ale jak ktoś nie musi szanowac miejsca na waszej stronie to nie bedzie tego robił.

Po rocznym doswiadczeniu z adsensem doszedłem do wniosku, że jest to oferta dla leniwych i cwaniaków. I w życiu nie zaśmiecił bym porządnej (ani nieporządnej) strony adsensem na takich dyktowanych i nierównych zasadach.

A do tych co mają 1 kliknięcie dziennie mam retoryczne pytanie: Jesli zarabiacie średnio 4 centy dziennie - to przez rok zarobicie 14,60 USD. A biorąc pod uwagę, że wyplaty są od 100$ to najbliższe pieniąde otrzymacie za??? 6 - 7 lat? :D

Oczywiście zakładając że za 6-7 lat bedzie jeszcze adsense, google i wasza strona :brawa:

Pozdrawiam :)

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

są tacy co zarabiają 1$ dziennie i tacy którzy zarabiają 100x wiecej .. pijesz do tego AdSense, bo sam pewnie zarabiałeś na tym liche pieniądze..

Nigdy nie zarabiałem na adsense (poza 4$ których nigdy nie dostanę) i nie zamierzam. A to miał byc test. I wypadł fatalnie dla adsense. Jak dla mnie to oddawanie powierzchni na stronie za darmo - kompletnie nieopłacalne.

Mam strony na których zarabiam 600 PLN rocznie przy oglądalności 100 dziennie - oczywiście nie ma tam miejsca dla adasensów i innych wynalazków.

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

Zarabiasz 600zł - czyli po odliczeniu wszystkich kosztów pozostaje Ci jeszcze 600zł (i jeszcze pytanie czy to jest netto czy brutto)?

Ja uważam, że adsens jest dobrym programem, ale tylko wtedy kiedy umiejętnie się go rozmieści na stronie - zresztą jak każda inna reklama, musi być w odopowiednim miejscu, aby zapewnić odpowiednią klikalność.

Poza tym piszesz, że masz strony, które zarabiają 600 zł przy oglądalności 100 (oglądalności czyli unikalnych, wizyt, odsłon - czego?) - jeśli jest to np jakiś sklep internetowy, który odwiedzają osoby zainteresowane kupnem towaru to można zarobić więcej niż 600 zł, ale jeśli jest to strona z opisami gg to gratuluję.... chodzi o to, że strona stronie nie równa i nie każda może zarobić na adsens dużo, bo zarabia w inny sposób.

Zarabiasz 600zł - czyli po odliczeniu wszystkich kosztów pozostaje Ci jeszcze 600zł (i jeszcze pytanie czy to jest netto czy brutto)?

Ja uważam, że adsens jest dobrym programem, ale tylko wtedy kiedy umiejętnie się go rozmieści na stronie - zresztą jak każda inna reklama, musi być w odopowiednim miejscu, aby zapewnić odpowiednią klikalność.

Poza tym piszesz, że masz strony, które zarabiają 600 zł przy oglądalności 100 (oglądalności czyli unikalnych, wizyt, odsłon - czego?) - jeśli jest to np jakiś sklep internetowy, który odwiedzają osoby zainteresowane kupnem towaru to można zarobić więcej niż 600 zł, ale jeśli jest to strona z opisami gg to gratuluję.... chodzi o to, że strona stronie nie równa i nie każda może zarobić na adsens dużo, bo zarabia w inny sposób.

No dobra - wyraziłem sie niejasno - zarabiam na reklamowaniu klientów którzy płacą abonament.

Strona stronie nie równa - 100% racji.

Dobre rozmieszczenie na stronie? Np. tak jak https://www.frankiewicz.info ??? !!!

A nie podoba mi się w adsens głównie to, że to od widzimisie google zależy czy klik zaliczą czy tez nie...

To tak jak byś szedł do sklepu brał mleko a potem placił albo nie bo ci się butelka nie podoba. Tylko w sklepie kazali by ci odłozyc na półke a tutaj usługe już wykonałeś i nie możesz udowodnic, że to zrobiłes.

ok zarabiasz 600 zl rocznie

to 1,65 zl dziennie

waciki mozna juz za to kupic ;-)

a powaznie mowiac - wysmiewasz sie z AdSense

z programu na ktorym wiele osob na tym forum robi 600 zl na miesiac, troche mniej osob znacznie wiecej wyciaga.

przy tak marnej ogladalnosci to nie ma sie co dziwic, ze jestes rozzalony

zamiast wiec zalic sie i najezdzac na cos, co ma owszem - wiele wad, ale ma tez i swoje zalety (np. skutecznosc czesto sporo wyzsza od bannerow) moglbys popracowac nad ogladalnoscia, na pewno podniosloby to Twoje zyski (niekoniecznie z Adsense)

Od narzekania sie portfel nie zapelnia

https://' target="_blank">

sq- Aero Plan

ok zarabiasz 600 zl rocznie

to 1,65 zl dziennie

waciki mozna juz za to kupic ;-)

To srednio na jednej stronie :)

a powaznie mowiac - wysmiewasz sie z AdSense

z programu na ktorym wiele osob na tym forum robi 600 zl na miesiac, troche mniej osob znacznie wiecej wyciaga.

Ta już widzę te limuzyny ciągnące sie sznurem - i rzesze milionerów ;) A głownie akcjonariuszy googla hehehe

przy tak marnej ogladalnosci to nie ma sie co dziwic, ze jestes rozzalony

Ta strona na której testowałem to shit z tapetkami - testuje na niej różne badziewia - a nóż widelec coś okarze się opłacalne ;)

zamiast wiec zalic sie i najezdzac na cos, co ma owszem - wiele wad, ale ma tez i swoje zalety (np. skutecznosc czesto sporo wyzsza od bannerow) moglbys popracowac nad ogladalnoscia, na pewno podniosloby to Twoje zyski (niekoniecznie z Adsense)

Od narzekania sie portfel nie zapelnia

Ja sie nie żalę - tylko przestrzegam tych maluczkich - że przy oglądalności strony 100 -200 -300 dziennie - na pierwsza wypłatę mozna liczyć z kilka lat -a moim zdaniem mało kto dotrwa. Więc praktycznie te osoby oddaja swoje strony za darmo.

A najprawdopodobniej najwięcej google zarabia własnie na tych co uciułali parę dolców i nigdy ich nie dostaną ;) Czysty zysk.

A jak masz strone gdzie zarobisz 100$ na dzien - Twoja sprawa jak na niej zarabiasz.

Pracowac nad strona żeby władowac tam reklamy gdzie placą za klik i to nie każdy? To raczej nie moja działka.

A tak naprawdę to jest forum optymalizacji, no nie? Tak więc Panie i Panowie - nie miejcie złudzeń - jestesmy (my pozycjonerzy i webmasterzy) największą zakałą dla google które musi zachowac równowagę pomiędzy swoim wizerunkiem "sprawiedliwej wyszukiwarki" a interesem bezwzględnej maszynki nastawionej na zysk.

Ja tylko czekam, aż za pierwszych 10 pozycji bedzie trzeba bulić - na razie są boxy - a my budujemy rynek na "pozycjonowanie" - zgadnijcie kto ma ochotę na śmietankę !!! .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności