Skocz do zawartości

Skrypt katalogu z trybem multisite

artpi

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o coś co mogę postawić w trybie podobnym do wordrpess multisite.

Tzn - jedna instalacja obsługująca wiele teoretycznie rozłącznych katalogów, działających na tej samej bazie danych.

Jak chcę postawić 30 katalogów to przecież stawianie tego na oddzielnych instalacjach kłóci się z moim wewnętrznym informatykiem.

Zna ktoś takie rozwiązanie?

Nie ma czegoś takiego.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Właśnie kończę theme katalogu (darmowego) pod TYPO3 z nakładką MT System więc już będzie pierwszy katalog z multi-site :)

Jeśli jesteś chętny na testowanie wczesnej wersji ALPHA zapraszam na PM.

Społeczność TYPO3 używająca standardu pracy MT System. Wspieramy wszystkich użytkowników w dążeniu do osiągnięcia miana TYPO3 Mastera.

@Dzięki za info. No to w sumie widzę ciekawą niszę

Nie jest to nisza tylko nie do końca sensowna funkcja zwłaszcza jak chodzi o takie sprawy jak IP.

---

Technicznie do wykonana jak najbardziej możliwe.

@żeby automatycznie dodał domenę to by ciekawie było...

Już panel DA ma taką funkcję ... więc nie potrzeba dodatkowych :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion jaki problem z IP? o ile mi się wydaje to w DA można dodać X domen i dodać im oddzielne IP a następnie foldery public_html przekierować symbolicznym linkowaniem na jeden folder/domenę na której mamy skrypt obsługujący wszystkie stronki z jednej bazy. Mogę się mylić bo z DA pracuje dość krótko i nie testowałem tego jeszcze.

Społeczność TYPO3 używająca standardu pracy MT System. Wspieramy wszystkich użytkowników w dążeniu do osiągnięcia miana TYPO3 Mastera.

Znane mi SEO hostingi umożliwiają przypisanie domeny do konkretnego IP nawet ze wskazaniem na wybrany katalog.

Na serwerze dedykowanym czy też VPS sprawa też idzie załatwić, więc IP nie jest problemem.

Reszta aspektów technicznych to też nie duży problem jeśli od samego początku oprogramowanie będzie pod tym kątem planowane.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jedna baza, 30 katalogów?

Zakładając, że katalogi będą nawiedzane prze boty i ludzi, to już widzę pozytywy dla stron w katach i zachwyt ludzi taką funkcją jak baza się zapcha połączeniami z takiej paczki katalogów, albo hosting dostanie czkawki :(

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zachwyt ludzi taką funkcją jak baza się zapcha połączeniami z takiej paczki katalogów

Słaby argument "przeciw", bo od strony technicznej są do dyspozycji odpowiednie rozwiązania. No i user musi być świadom pewnych ograniczeń lub wymogów stawianych hostingowi pod tego typu projekt.

Ja do nikogo nie przemawiam tylko piszę jakie są aspekty techniczne tego typu projektu. Trzeba wiedzieć co się kupuję i jakie dane oprogramowanie ma wymogi i jakie parametry oferuje wybrany hosting wtedy argument "baza się zapcha połączeniami" nie ma racji bytu.

Oczywiście oprogramowanie musi być odpowiednio = prawidłowo napisane, ale to jest kwestia oczywista.

Według mnie bardziej problematyczna jest kwestia licencji dla tego typu oprogramowania multisite w kontekście cenowym.

Pierwszy katalog w MT System, https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=149362

Jak będzie gotowy theme do wystawienia online dam w tym temacie znać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności