Skocz do zawartości

Przyjazne linki z _ czy - ?

blajo

Rekomendowane odpowiedzi

* Ponoc * słowa zapisane tak

slowo_kluczowe

jest brane jako jedno wyrażenie, natomiast

slowo-kluczowe

jako dwa.

Ale jak widać - ponoć ;) tzn na pewno zaraz ktoś Ci tak napisze. Natomiast z moich obserwacji wynika, że znaki w URL nie robią teraz właściwie żadnej różnicy - czy masz oddzielone slashem, kropką, przecinkiem, myślnikiem, czy podłogą.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Witam!

Zastanawiam się czy jest różnica między przyjaznymi linkami typu: www.strona.pl/fraza_fraza a www.strona.pl/fraza-fraza. Czy ktoś robił jakieś testy? Czy któraś wersja jest bardziej zalecana?

Pozdrawiam

Teoretycznie podkreślenie łączy wyrazy z url w jedno wyrażenie...

Czy można kupić domenę z podkreśleniem? Nie można? To właściwie masz odpowiedź na wszystkie pytania... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Jak masz _ i nie ma jak tego zmienić

Zawsze da się zmienić. Kwestia, ile będzie trzeba w tą zmianę włożyć pracy :D

Sam generalnie kiedyś używałem podkreśleń, które później za namową znajomych zmieniłem na myślniki. Wtedy zmiana w ruchu z wyszukiwarki była spora (było to kilka lat temu). Jak jest teraz, ciężko mi powiedzieć, bo od tamtej pory stosuję tylko myślniki.

Zrób to sam - blog dla majsterkowiczów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności