Skocz do zawartości

[opinia] Niepoważna firma AZ.pl

wojtek.g

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli za 50 zł dostajesz dedykowane IP i transfer unlimited to chyba wiesz czego się spodziewać, nie wrzucisz tam 200 domen, ale 20 30 spokojnie uciągnie. Mało tego dostajesz jeszcze 3 domeny pl w cenie.

Nie wiem kto tu jest nie poważny, na pewno nie az.pl :)

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Jeżeli za 50 zł dostajesz dedykowane IP i transfer unlimited to chyba wiesz czego się spodziewać, nie wrzucisz tam 200 domen, ale 20 30 spokojnie uciągnie. Mało tego dostajesz jeszcze 3 domeny pl w cenie.

Nie wiem kto tu jest nie poważny, na pewno nie az.pl :)

Nie każdy Klient zna się na języku ofert takich firm:

- dostajesz unlimited transfer

jesteś głupi, jezeli myslisz, że tak będzie

- dostajesz unlimited transfer

jesteś głupi, jezeli myślisz, że tak będzie

- dostajesz unlimited blabla

jesteś głupi, jeżeli myżlisz, że tak będzie

Ja wiem czego sie spodziewać, Ty wiesz, ale są ludzie, którzy nie wiedzą i ich takie firmy robią w ... - każdy ma swoje określenie na taki przypadek ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja wiem czego sie spodziewać, Ty wiesz, ale są ludzie, którzy nie wiedzą i ich takie firmy robią w ... - każdy ma swoje określenie na taki przypadek ;)

Ciekawe, że jednak większość ludzi potrafi się domyśleć jaka jest różnica między chlebem za 99 groszy, a tym za 4 zł. Lampka ostrzegawcza ma się zapalać w każdej dziedzinie życia, szczególnie że jak widać, co chwila są nowe pomysły takie jak wymiana kuchenek gazowych, filtry do wody, magiczne kosmetyki itd.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Chleb jesz co dnia, a więc raczej jesteś bądź co bądź ekspertem w tej dziedzinie. W przypadku kupna konta hostingowego nie kazdy jest juz takim ekspetem jak Ty czy nawet takim OstrzegawczoLampkoZapalającym się amatorem jak ja ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

No to może ja jestem jakimś ewenementem na skalę światową i jeśli się na czymś nie znam, to albo tego nie kupuję albo wcześniej dokładnie się dowiaduję* B)

*) oczywiście, żeby zaraz nie było - też popełniam masę błędów, ale znowu nie obarczam od razu całego świata, tylko pluję sobie w brodę, że mogłem coś lepiej zrobić ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Dziś AZ uraczył nas nowym panelem i... 50% podwyżką cen. :)

Kilka dni temu płaciłem za domenę 20,80 brutto z darmowym privacy, a dziś chcą 30,63pln + 6.15 za privacy.. ;)

To ja już chyba wolę minimalnie wyższy cennik.. godaddy, ich kody promocyjne i porządne aukcje...

• 6 miesięcy temu...

@wojtek.g Masz całkowitą rację. Ja dzisiaj przekonałem się o ich "profesjonalizmie" na własnej skórze. Rano w ogóle mnie nie powiadamiając wyłączyli mi serwer poprzez zmianę głównego katalogu na public_html_off. Zarobiony jestem więc zorientowałem się sam dopiero wieczorem i wtedy też zmieniłem z powrotem na public_html i oczywiście serwer zadziałał. Dodam że admin nie wysłał żadnego maila że wyłącza serwer a płacę za niego 552,27 zł brutto rocznie (wersja buisness bez limitu transferu). Mam tam kilka domen ze średnim ruchem. ODRADZAM AZ.pl!

a płacę za niego 552,27 zł brutto rocznie (wersja buisness bez limitu transferu).

jak już tyle dajesz za shraed host, to dołóż jeszcze odrobinę i kup VPS z DA i administracja jak chcesz.

wersja buisness bez limitu transferu

pisałem wyżej niema czegoś takiego, limit jest tylko większość jego nie wykorzystuje, a spróbuj postawić tam coś co wykorzysta, od razu ciebie wywalą, lub rureczkę na transfer dadzą tak cienka że będzie kapać jak bimber.

jak już tyle dajesz za shraed host, to dołóż jeszcze odrobinę i kup VPS z DA i administracja jak chcesz.

Tak zrobię. Myslę aby przetestować ten VPS z home bo na OVH strasznie mi dzielone serwery mulą więc z VPS w ovh się wstrzymam.

Mam na home shared hosting i nigdy nie miałem takich jaj jak na az.

Im taniej tym większe upchanie usług per serwer. Vpsy za 20zł na miesiąc też nie będą zbyt szybkie bo to jeszcze większe upychanie i na vpsie bazy danych są zawsze na tym samym sprzęcie i dyskach, co skutecznie zabija wydajność. Home nie jest tani więc w większości przypadków będzie dobrze działać - chyba, że ktoś na serwerze przesadzi. 50zł/rok i transfer bez limitu to bardzo tanio ale ta cena wynika też z tego, że serwery są w taniej zagranicznej serwerowni która daje transfer praktycznie za darmo, a odsprzedający nie myślą, że do tego jeszcze trzeba sprzęt mieć odpowiedni.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Dzisiaj właśnie na AZ.pl zablokowano mi całe konto. CAŁE KONTO - tylko dlatego, że jeden skrypt na jednej ze stron generował zbyt duże obciążenie. Ten sam skrypt na prohost.pl nie powoduje żadnych - ŻADNYCH - problemów, użycie CPU wzrasta jedynie minimalnie.

Inna sprawa, że choć na AZ.pl w Cpanelu jest funkcja niby pokazująca użycie zasobów, to tak naprawdę ona nie działa, bo cały czas pokazuje 0%.

Wyobraźmy sobie sytuację, że na którejś ze stron masz 500 plików PHP. W jednym z nich występuje błąd lub plik jest słabo zoptymalizowany pod kątem wykorzystania zasobów serwera. AZ.pl blokuje Ci konto, bo "któryś z plików generuje zbyt duże obciążenie". Ale który to plik, tego się już k* nie dowiesz. Masz pobrać wszystkie pliki i każdy zanalizować oddzielnie...

Wygląda na to, że serwery w AZ.pl jeśli już to nadają się tylko do przechowywania plików do downloadu i statycznych dokumentów HTML. Gdyby chociaż zmienilli Apache'a na o niebo lepiej zoptymalizowany PHP LiteSpeed, może nie byłoby takich kłopotów - ale nie, po co, lepiej kasę trzepać i robić ludziom problemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności