Skocz do zawartości

[opinia] Niepoważna firma AZ.pl

wojtek.g

Rekomendowane odpowiedzi

Wyobraźmy sobie sytuację, że na którejś ze stron masz 500 plików PHP. W jednym z nich występuje błąd lub plik jest słabo zoptymalizowany pod kątem wykorzystania zasobów serwera. AZ.pl blokuje Ci konto, bo "któryś z plików generuje zbyt duże obciążenie". Ale który to plik, tego się już k* nie dowiesz. Masz pobrać wszystkie pliki i każdy zanalizować oddzielnie...

Trudno żeby ktoś robił ci za darmo audyt TWOICH plików "bo tak".

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja ze swojej strony dodam, że az nie raz mi już wystawiało faktury za przechwyty które powinny być za darmo, albo nie uwzględniali zniżki.

Albo ich ostatnia promocja na "wszystko" jak się okazuje nie jest na wszystko.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Trudno żeby ktoś robił ci za darmo audyt TWOICH plików "bo tak".

Toś przychrzanił z tym audytem. Aż wziąłem i usiadłem.

Nie wiesz, że jest jeszcze coś takiego jak LOGI? Zwykłe najzwyklejsze logi, choćby takie jak ma Prohost.pl, pokazujące obciążenie generowane przez poszczególne skrypty PHP. Przykład: https://img210.imageshack.us/img210/4835/prohostobciazenie.png

Dziwie się po co wutor założył temat. Dwa lata temu (ponad) mialem podobny dylemat i poszukalem hostingu, który informował użytkownika o obciązeniu jakie generuje (cpu). Mój wybór padł na prohost i nie żałuje. Radzę poszukać firm, które udostępniają taką opcję wówczas człowiek wie na czym stoi. Ponieważ nie ma czegoś takiego jak nieograniczony transfer. Zwrot transfewu ciągnie za sobą wzrost obciązenia poszczególnych skryptów.

Pozdrawiam

Toś przychrzanił z tym audytem. Aż wziąłem i usiadłem.

To może wstań bo jeszcze się zmęczysz ;)

Nie wiesz, że jest jeszcze coś takiego jak LOGI? Zwykłe najzwyklejsze logi,

O'RLY? Poważnie? Najzwyklejsze? out-of-the-box? To może zatrudnisz się w azecie czy gdzie tam i im z ich logów to odczytasz skoro jesteś taki kozak? ;)

Standardowy php nie ma takich statystyk/logów. Jest to nasze autorskie oprogramowanie.

Konta przekraczające limit cpu nie są teraz zawieszane u nas - zamiast zawieszenia konta jego procesy będą miały zmniejszony priorytet. Oznacza to brak przerw w działaniu ale możliwe jest spowolnienie wyświetlania stron po przekroczeniu limitu.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj to już przesadzili. Znowu blokada całego konta "bo jedna ze stron generuje zbyt duże obciążenie". Po odblokowaniu konta sprawdziłem rzeczoną stronę. Zainstalowany był tylko JEDEN skrypt PHP, wyświetlający listę plików w katalogu...

Kupiłem u nich konto, zapłaciłem postawiłem ćwiczebnego wordpresa z 8 artami plus grafika ...... Stronka "wbijała" sie ponad 40 sekund, odpowiedź z help center - przeciążony serwer przez innych użytkowników.

Dziekuję, kolejny hostingodawca na aut ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 5 miesięcy temu...

W zasadzie szalone jest stawianie jakiegokolwiek serwisu na hostingu az.pl, a co dopiero 8. Ich serwery tak mulą, że widać jak nieprofesjonalne jest dawanie parametrów wirtualek "bez limitu".

Pozwolę sobie odświeżyć wątek. Właśnie firma AZ.pl kolejny raz wyłączyła mi jedną z witryn na moim koncie. Trzymam na niej mały download z kilkunastoma pliczkami mp3, których rozmiar nie przekracza 5-6 megabajtów na plik. No ale nawet kilkukrotne pobranie z ich serwera tak małych plików już powoduje problemy... to co w takim razie można tam postawić? WordPressa - NIE, forum - NIE, jakąś inną większą witrynę - też NIE, to ja się pytam - do cholery ciężkiej, CO MOŻNA POSTAWIĆ NA AZ.PL? Statyczną stronkę w HTML'u, legendarne "40 kb"?

Zdecydowanie odradzam wszystkim hosting na az.pl. Ten "serwer" po prostu DO NICZEGO się nie nadaje. Zawsze znajdą jakiś powód, żeby użytkownikowi robić problemy. No ale tak to jest, jak się idzie na masówkę, oferując g*** jakości "usługi".

Nie wem jak aktualny ale ten regulamin co czytałem zabraniał jaki kol-wiek download

W aktualnym regulaminie az.pl nie znalazłem żadnego zakazu trzymania downloadu na kontach hostingowych.

Się czyta regulaminy

się pyta BOKu (na piśmie)

się testuje

się kupuje albo się spada jak najdalej :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam, dzis pisze tu w tym poscie poniewaz spotkala mnie taka sama historia jak autora tematu. Ledwo co wykupilem hosting + domene oraz podpialem ja pod serwer metin2, a tu bach. Wypowiedzenie umowy ! To chyba jakies zarty sa z tego co widac:/ Nawet ludzie na serwer nie zdazyli jeszcze przyjsc a tu taki klops. Nie wspomne juz iz posiadam u nich 5 kont hostingowych oraz okolo 20 domen;] Dalem sie nabic w butelke i to cholernie...

Przestrzegam przed firma az.pl. Tam pracuja chyba same debile. Pozdro

Ps. Ja tu nie lasilem sie na ich ceny , bo po prostu po wpisaniu frazy w google wyskoczyli oni. Nie wspomne juz iz na stronie nie ma najmniejszych bledow a stronka sama w sobie laduje sie jedynie 0,7 sekundy. No takich partaczy nie widzialem juz od dawien dawna.:/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności