Skocz do zawartości

[opinia] Niepoważna firma AZ.pl

wojtek.g

Rekomendowane odpowiedzi

Nie interesuje ciebie ta tematyka to po co wchodzisz na ten watek. Jest to publiczne forum, więc nie tobie decydować, co i gdzie będę pisał :wacko:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A czy oni przez 24h robocze nie rozumieją 3 dni roboczych? Support pracuje po 8 godzin ;)

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

Dokładnie. Lepszym i szybszym rozwiązaniem jest wykonanie telefonu w sprawie. Widocznie problem nie jest palący więc można czekać 24h robocze.

Jednak trzeba doładować az bez zasadnie. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Może tak być jak napisał @theqkash jednak jest to trochę nie poważne podejście.Np. my nie kreujemy się na wielką firmę ale odpowiedź zazwyczaj od nas jest bardzo szybko.Nawet w sobotę i niedzielę sprawdzam czy ktoś coś chce.A w przypadku gdy ktoś oferuje serwery jakakolwiek awaria może się przekładać na zyski firmy która je kupuje = ważne aby działały non-stop, a jak jest problem aby ktoś szybko reagował.

15 minut temu, SzlafRock napisał:

Jednak trzeba doładować az bez zasadnie

Nie wiem czy tak bezzasadnie.Jeśli @Mionpłaci za usługę to ma prawo aby była realizowana zgodnie z zamówieniem.Dodatkowo powyżej wkleił ich cześć regulaminu gdzie wyraźnie pisze że odpowiadają w tym i tym czasie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

21 minut temu, SzlafRock napisał:

Dokładnie. Lepszym i szybszym rozwiązaniem jest wykonanie telefonu w sprawie. Widocznie problem nie jest palący więc można czekać 24h robocze.

Jeśli potrafisz screeny przesyłać telefonicznie na stacjonarny, to pewnie by tak było.  Czy problem był palący, czy nie to nie ma znaczenia. Jest podany kanał komunikacji, wiec z niego skorzystałem. Jeśli już tak cię to interesuje, to wybrałem taki ze względu na załączone screeny by zobrazować technicznie o co chodzi.

W trosce o dobrą, wzajemną komunikację i współpracę, odpowiedź na zgłoszenie zostanie wysłana najpóźniej w ciągu 24 godzin roboczych.

21 minut temu, SzlafRock napisał:

Jednak trzeba doładować az bez zasadnie

Jesteś klientem AZ ? Bo ja tak.

23 minuty temu, Finan napisał:

.Dodatkowo powyżej wkleił ich cześć regulaminu gdzie wyraźnie pisze że odpowiadają w tym i tym czasie.

To nie jest z regulaminu tylko z automatycznej o przyjęciu zgłoszenia.

Dopiero Dziś o 13:25 dostałem odpowiedz ... fajnie gdyby jeszcze była odpowiedzią na moje pytanie...

Wiec "W trosce o dobrą, wzajemną komunikację i współpracę, "  nie pozostaje mi nic innego jak z tej wspołpracy zrezygnować.

EOT

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dlatego ja unikam "biedronek" hostingowych od dłuższego czasu i sobie to bardzo chwalę - niektóre firmy ze względu na dobrą współpracę są w stanie odpisać w 5 minut w środku nocy i wcale nie muszą się tym chwalić :-)

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• 1 miesiąc temu...

Właśnie straciłem jedną domenę, którą próbowałem wytransferować z az.pl do innego usługodawcy.

Domena z końcówką .com.pl. Wypełniam ten pieprzony wniosek (w ogóle co to jest, żeby w XXI wieku kazać człowiekowi wypisywać wnioski o wydanie AuthInfo! Kiedyś nawet az.pl pozwalało pobrać ten kod prosto z ich panelu, teraz jakieś wnioski i inne cuda na kiju - strasznie się cofnęli), skanuję, wysyłam... i co? Łajno. "Coś tam w danych abonenta jest źle proszę poprawić bo inaczej nie wydamy kodu authinfo". Poprawiam, ponawiam prośbę o wydanie kodów. I co? Znów łajno. "Nie możemy wydać kodów bo coś tam jeszcze innego jest źle proszę poprawić". Poprawiam, wysyłam jakieś prośby o potwierdzenie transferu domen (wniosek dotyczył trzech domen, kod jak dotąd udało się wyciągnąć tylko dla jednej, jedna przepadła - teraz az.pl życzy sobie ponad 140 złotych, czyli jakieś 150% kwoty, za przedłużenie po wygaśnięciu, A NIECH MNIE W RZYĆ POCAŁUJĄ - a jedna wciąż czeka na "potwierdzenie transferu").

Nie dość, że kombinują jak koń pod górę byle tylko przytrzymać abonenta u siebie, to jeszcze tempo odpisywania mają takie, że żółw by ich prześcignął. Piszę w godzinach gdy ktoś teoretycznie powinien tam pracować i być w stanie odpowiedzieć - a odpowiedź przychodzi dzień później, po dwóch dniach, czasami jeszcze później. Cholernie niepoważna firma. KAŻDEMU odradzam jak najszybciej się stamtąd wynieść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności