Skocz do zawartości

Baty dla AdKontekstu

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynam "baty" czyli moja serie uwag do AdKontekstu :) mam nadziej, że z dedykacja dla jakuba75 przyjmie je z pokorą :)

1. Banner w godzinach szczytu ładu się się kilkanaście sekund (sic!) lub wcale się nie ładuje!

2. Kika osób zgłosiło mi, że linki kliknięte na moich stronach zwracały „404”

3. Dla testów poprosiłem kolegę o klikniecie dowolnego linka i sprawdzenie czy rzeczywiście 404 występuje system nie odnotował kliknięcia, a osobie udało się wejść bez błędu.

4. Przy zmianie wyglądu kolorów katalogu kolor waszego linka „AdKontekst” zmienia się wraz ze zmianą koloru tematu.

Pierwsza seria tego co zauważyłem na teraz.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Z powyższych uwag zaobserwowałem u siebie jedynie (niemniej jednak aż) spore spowolnienie ładowania się bannerów, które użytkownicy biorą za spowolnienie serwisu (jesteśmy po migracji na komercyjny skrypt forumowy).

Pozdrawiam i czekam na reakcję.

Ja kontaktowalem sie z nimi powiedziano mi, ze w "godzinach szczytu" tak jest, ale pytanie czy nas jako wydawcow powinno to obchodzic? wydaje mi ze nie. Do tego nie wiem dlaczego jest tak, ze sa bledy ktore powoduja niezaliczenie klikniecia?

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

• 4 tygodnie później...

Witam!

Jeszcze raz, tym razem w odpowiedzi na tego posta:

Zgodnie z sugestiami stworzyliśmy możliwość przyspieszenia ładowania reklam poprzez wstawienie na dole strony dodatkowego kodu:

<script type="text/javascript">

adc_go1();

</script>

Mówi on naszemu systemowi, że cała treść strony jest już wczytana i można rozpocząć analizę.

Prosimy wklejać go na końcu body, ale prze skryptami gemiusa i tym podobnymi.

Na forum były juz posty, ze bardzo ładnie działa :D

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Mówi on naszemu systemowi, że cała treść strony jest już wczytana i można rozpocząć analizę.

Z tego co napisałeś można wywnioskować że za każdym razem jest wykonywana analiza strony. A to jest głupotą bo temat jednej strony nie zmienia się zbyt często :D

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności