Skocz do zawartości

Proszę o radę, czy też pomoc

barbara69

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mam jeszcze szansę na odzyskanie domeny z rozszerzeniem "com", której nie przedłużyłam (zapomniałam, że w kwietniu wygasa i nie dokonałam płatności). Przejął ją jakiś amerykański łapacz. Myślę, że termin wpłaty minął 10.04

Zarejestrowałam ją dawno temu na onet.pl i co roku obiecywałam sobie, że ją przeniosę bo ta firma ma w nosie klientów i nie przypomina niestety o konieczności dokonania wpłaty.

Sprawa jest dla mnie bardzo ważna. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie to proszę o radę.

Pozdrawiam

Barbara

Szanse są ale koszt odzyskania przewyższy odkupienie :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I tak jestem oburzona, że nie przypomnieli mi o terminie wpłaty.

B

To nie jest chyba ich obowiązek a jedynie dobra wola :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

domena po wygaśnięciu ma okres "do kasacji", "do usunięcia""( w tym okresie można ja jeszcze odnowić), ale jeśli ten okres już minął, a na pewno tak jest bo innych użytkownik ja zarejestrował to odzyskać onet ja nie może, wprowadzają ciebie w błąd.

Zobaczymy. Zleciłam przelew. Domena wygasła 10go czyli 3 dni temu. Mam nadzieję, że ją odzyskam bo korzystam z niej od 2001go :D

Masz rację Beerbant, że przypominanie to wyraz dobrej woli dlatego też, o ile tylko ją odzyskam, zaraz przenoszę się do firmy, która taka dobrą wole wykazuje.

Spokojnie jest jeszcze czas na "wyciągnięcie" domeny. Domeny .com zanim zostana skasowane przechodza w różne fazy, jak na poniższym rysunku. Bodajże dopiero w fazie Pending Delete nie mozna jej odzyskać.

schemat_domena_globalne.jpg

A jeśli chodzi o rejestratora, to zalecam zmiane na przyjaznego. Automatyczne powiadamiania o wygasaniu są ważne, powinny następować minimum 1 miesiąc, tydzień, dzień przed wygaśnięciem.

DomenyDoKupienia.. pzreciez napisała Przejął ją jakiś amerykański łapacz, masz sposób odzyskania jeśli jest zarejestrowana już na inna osobę, firmę? czy po porstu obrazek nam pokazaleś?

Nic nie przejęła, tylko z automatu została przekierowana, zapewne na parking. Sam jakis czas temu obserwowałem kilka swoich domen, które celowo nie opłaciłem. Who.is pokazywało moje dane, a domena była (nie przeze mnie) przekierowywana na parking. Niech Barbara sprawdzi who.is i będzie wszystko jasne.

Onet obiecał, że ją odzyskam, jak tylko zaksięgują wpłatę bo jest jakiś 14 dniowy okres ochronny.

I tak jestem oburzona, że nie przypomnieli mi o terminie wpłaty. Zawał był o krok ale lampka wina (może dwie) pomogły.

B

Nie przejęła firma a organizacja która ma domeny COM :) a dokłądniej jej reseller który =sprzedaje je onetowi.

Domeny COM mają 180 dni kwarantanny

Na godaddy.com możesz kupić domenę COM po blokadzie po około 50$-90$ w zależności od dni pozostałych do odblokowania - tak było z 6 miesięcy temu a teraz nie wiem.

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności