Skocz do zawartości

Przejęcie pozycjonowania po innej firmie

feliks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pewna firma z branży kosmetycznej nie jest zadowolona z efektów pozycjonowania przez firmę SEO i teraz chce mnie zlecić pozycjonowanie.

Większość fraz jest poza top 10 czy nawet top 20 dlatego nie będzie problemu z wyceną.

Problem polega na tym, że 2 frazy są w top 10 i zastanawiam się jak to wycenić.

Opłaty pobieram dopiero gdy dana fraza znajduje się na 1 stronie wyszukiwań.

Jedna fraza znajduje się na 5 pozycji i jeśli wycenię ją za top3 top6 i top10 to klient powie, że czemu ma mi płacić skoro ta fraza jest już wypozycjonowana i będzie mi musial płacić od samego początku bez żadnego mojego wkładu pracy.

Jak myślicie jak mam to rozgryźć ?

Pozdrawiam.

Poprzednia firma ma możliwość zabrania swoich linków? Jeśli tak to możesz wycenić normalnie, jeśli jednak tamci korzystali z jakiś źródeł ogólnych (jakieś katalogi czy spamy) to możesz spróbować dać rabat na jakiś czas.

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

wyceń wszystko jakbyś robił od zera - to najbezpieczniejsze. i powiedz dlaczego od zera - bo firma SEO zwinie linki i zapewne wszystkie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Stawki min x2 bo będziesz miał pozycjonowanie + sprzątanie tego co się stanie a co się może stać możesz poczytać na moim blogu "pozycjonowanie nowego klienta" - jest tego kilka części. Myślę że warto się zapoznać z tą lekturą - link w stopce

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Jedna fraza znajduje się na 5 pozycji i jeśli wycenię ją za top3 top6 i top10 to klient powie, że czemu ma mi płacić skoro ta fraza jest już wypozycjonowana i będzie mi musial płacić od samego początku bez żadnego mojego wkładu pracy.

ten fragment Twojego posta wyraźnie pokazuje, że jeszcze dużo powinieneś się nauczyć...

tak, jak niektórzy tutaj sygnalizują, często pozycjonowanie po kimś stronki "wypozycjonowanej" może się okazać trudniejsze, niż zaczynanie od zera...

Poprzednia firma ma możliwość zabrania swoich linków?

jeśli mają chociaż trochę pojęcia o SEO - to oczywiście, że tak... szczególnie tych najistotniejszych.

dymna.jpg

Cześć,

Poprzednia firma z pewnością zabierze swoje linki.

Niby mogę wycenić x2 ale też może się okazać, że tamta firma usunie linki a ja zacznę od razu systematycznie dodawać nowe, mocne i pozycje wcale nie spadną bardzo w dół lub nawet zostaną na tych samych miejscach czy wzrosną.

Co myślicie o tym aby poczekać np. 3, 4 tygodnie z wyceną fraz które aktualnie znajdują się w top 10 i zobaczyć co się będzie dziać ?

Pozdrawiam.

...Co myślicie o tym aby poczekać np. 3, 4 tygodnie z wyceną fraz które aktualnie znajdują się w top 10 i zobaczyć co się będzie dziać ?

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie zaproponować Klientowi, aby poszukał sobie kogoś innego.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności