Skocz do zawartości

Jak powinno się tagować ?

Eustachy112

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam kilka pytań co do tagowania WP

1. Czy w ogóle tagowanie artykułów coś daje chodzi mi o SEO ?

2. Czy jest jakieś ograniczenia co do całkowitej ilości tagów strony ?

3. Jak tagować wpis, mają się one odnosić do minimum kilku wpisów, nie mogę być tagi tylko do jednego artykułu ? I czy mogą być takie taki które pasują do wszystkich artykułów lub prawie.

Dziękuje wszystkim z góry za pomoc

Jak powinno się tagować ?

odp: z głową ...

tagowanie w WP to nic innego jak tworzenie dodatkowych "kategorii" w założeniu jednowyrazowych nie związanych ściśle z tematyką kategorii .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1. Oczywiście że daje, widzę na podstawie swoich stron, gdzie w wynikach wyszukiwania na niektóre frazy pojawia się bezpośrednia podstrona/post w Wordpressie a na kolejnym/jednym z następnych miejs jest podstrona z danym tagiem.

2. Szukajka: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=146492

3. Nie za bardzo rozumiem - tagujesz konkretny wpis/post/podstronę i starasz się dopasować tagi tak, aby tematycznie odpowiadały treści wpisu.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

No dzięki

2. Chodzi mi czy jest jakiś całkowity limit tagów strony, nie poszczególnych wpisów tylko całego serwisu. Czy można mieć np tysiąc tagów ?

3. Tag musi się odnosić do kilku wpisów, nie może być do jednego artykułu.

Ale czy może odnosić się do wszystkich wpisów z kategorii ?

No jeśli będę miał 5 tagów to czy mogę używać ich do wszystkich wpisów ?

chłopie zacznij pisać i taguj tak jabyś o seo nigdy nie słyszał...

Jak piszesz o rybakch to raz o ich zwyczajach, raz o chorobach, raz o tym, że jakiś złamas zatruł rzekę, a innym razem o przynętach. Za każdym razem tagi wyjdą Ci same w praniu - ot kilka słów kluczowych uzupełniających/precyzujących kategorię. Ewentualnie popatrz jak to inni robią jak już musisz kombinować...

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

2. Nie ma litów tagów do całej strony, problemem może być np. ich wyświetlanie w chmurze tagów.

3. Jeśli tematycznie tagi pasują do treści kilku wpisów, to można je tak tagować. U mnie np. kilkanaście postów ma wspólny tag X, inne kilkanaście wspólny tag Y itd.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

ale i może być tak, że tag x jest przypisany tylko do jednego wpisu. Po jakimś czasie możemy pisać nazad na podoby temat i wtedy będzie do dwóch. Nie ma co kombinować i tyle.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności