Skocz do zawartości

Presell Pages - od czego zacząć?

krzysiek23b

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę się z zamiarem założenia precla tematycznego, tyle, że zależy mi na jakości. Tylko dobre i unikalne wpisy. Skórkę do wordpressa chyba wezmę darmową bo są ładne i pasujące. Ale chce sie poradzić co muszę wiedzięc i czego potrzebuje do prowadzenia takie strony?

Czy ja wiem czy nie warta świeczki, dobre wpisy na temat sprowadzą nie tylko pozycjonerów ale ludzi szukających informacji, myśle że parę groszy na Adsense można zarobić szczególnie, że są fajne wtyczki pozwalające na wyświetlanie reklamy we wpisach. Teraz jestem na etapie zbierania informacji i wtyczek potrzebnych do prowadzenia takiej strony. Wpisy będę sam sprawdzał więc planuje kupić jakiś program do sprawdzania duplikatów. Mam następujące wtyczki, może ktoś mi jescze coś podopowie.

WyPiekacz

Easy AdSense Lite

Email User

Aksiment

Captcha

Ja precle (czyjejś) puszczam w głęboką niepamięć. Piszę, staram się, wpis jest akceptowany a po pewnym czasie linki po chamsku są wywalane.

Jak się pisze "ze skargą" to otrzymuję taką odpowiedź:

"Witam,

Serwis jest w trakcie przebudowy. Do czasu przejrzenia artykułów przez moderatora linki będą nieaktywne.

Pozdrawiam,

Bartosz S...

Sent: Thursday, April 12, 2012 9:25 PM"

Podobnie było w przypadku innego serwisu, naszego znanego (a jakże) kolegi z PiO. Na moje grzeczne pytanie dlaczego usunąl linki z artykułu otrzymałem taką odpowiedź:

Kurcze nie skojarzyłem, że to Ty Krzysiek, dopiero jak zacząłem szukać... Data: Środa, 30 Listopada 2011 14:53

Artykuły są nadal, strony również trzymają się dobrze tylko linków nie ma :P

No to po kiego grzyba mam się męczyć? By budować komuś stronki? Podlinkowywać?

Wolę stawiać swoje strony, płacę za serwer, odnowienie domeny i mam święty spokój. Polecam ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Racja wartościowe czy nie publiczne wielotematyczne precle jakoś mają tendencję do "modernizacji" po zbudowaniu odpowiedniego site. Jak już to to zamieszczać artykuły na serwisach z dobrą historią typu artelis, publikuj.org i tworzyć własne zaplecze. Tematyczny precel dzisiaj może jest sens tworzyć byleby administrator był w miarę łaskawy.

Krótka lista wtyczek stricte SEO do precla 2012 opartego na Wordpress-ie:

Core Tweaks WordPress Setup - automatyzacja uruchomienia precla - zawiera też kilka innych wtyczek które nie trzeba osobno instalować

WordPress SEO by Autor: Joost de Valk - ważne, wtyczka nie jest typu włącz i zapomnij. W miarę dobra instrukcja konfiguracji jest tu www.wpbeginner.com/plugins/how-to-install-and-setup-wordpress-seo-plugin-by-yoast/

SEO Friendly Images - obrazki seo

Yet Another Related Posts Plugin - podobne artykuły

Special Recent Posts - wiget wyświetlający losowe artykuły z miniaturkami

SEO SearchTerms Tagging 2 - tagowanie wejść z wyszukiwarek i autopromocja starszych artykułów. Warto się zarejestrować bo autor dzieli się ciekawymi radami

Simple Tags - zarządzanie tagami

WordPress Ping Optimizer - optymizacja pingowania

GD Star Rating lub prostsze Google Rich Snippets - Reviews - "gwiazdki w wynikach wyszukiwania google"

WyPiekacz - wiadomo

Są to wtyczki na których spokojnie można prowadzić precla. Generalnie można by wymienić drugie tyle np w kwestii zoptymalizowania komentarzy, kategorii, nie mówiąc już o optymalizacji szybkości - te wyżej to takie TEN TOP SEO które warto doinstalować. Nie licząc standardowego Aksiment-a.

Do tego dochodzi odpowiednia templatka dobrze zoptymalizowana np Graphene.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Ja precle (czyjejś) puszczam w głęboką niepamięć. Piszę, staram się, wpis jest akceptowany a po pewnym czasie linki po chamsku są wywalane.

.....

No to po kiego grzyba mam się męczyć? By budować komuś stronki? Podlinkowywać?

Wolę stawiać swoje strony, płacę za serwer, odnowienie domeny i mam święty spokój. Polecam :D

Dokładnie się zgadzam , też jestem po takich doświadczeniach. Krew mnie troche zalała bo wszystko unikaty napisane wpadły w ręce innych :/

Cóż człowiek uczy się na błędach i też stawiam na swoje stronki.

Blokowisko oszczędza - blog o oszczędzaniu pieniędzy

Prywatne precle na polskim rynku tak naprawdę dopiero raczkują. To, że ktoś wyczyścił linki z artykułu (czyli najzwyczajniej w świecie nie gra fair), nie oznacza, że należy taki temat odpuszczać. Takie zadbane prywatne precelki mają swoją moc i z pewnością ta droga zdobywania linków będzie się rozwijać.

Na zachodzie ceny za wpisy są wielokrotnie wyższe i chętnych sporo. Dlatego śmiało stawiaj swojego precelka - jak za miesiąc nie zabraknie Ci chęci do dalszej pracy - nie stracisz na tym.

P.S. Przy WP polecam coś na cache, np: DB Cache Reloaded Fix.

Pozdrawiam.

SYGNATURKA

Wtyczki które używam:

Configurable Tag Cloud - wyświetla chmurkę tagów z większą ilością opcji konfiguracyjnych

Contact Form 7 - tworzy formularz kontaktowy, nie trzeba tworzyć specjalnego maila pod precla ani podawać swojego a autorzy mają możliwość kontaktu

Customize Meta Widget - wywala zbędny link do wordpress.org z meta

Executable PHP widget - pozwala w sidebarze wstawić widgety z możliwością uruchomienia kodu php (np. jakbyś poszedł w jakiegoś prolinka to masz ułatwioną sprawę)

Google XML Sitemaps - sitemapa to podstawa

Inactive User Deleter - bardzo fajna wtyczka, mam precle darmowe i ogólnotematyczne i jest sporo spamu, co jakiś czas mogę masowo usunąć użytkowników z zerową ilością postów (czyli Ci co dodawali spam co nie przechodził moderacji)

Limit Post Creation Per Day - kolejny antyspam, pozwala ustalić ilość postów jakie użytkownik może dodać w ciągu dnia (ogranicza to dodawarki)

Link Juice Keeper - przekierowanie nieistniejących stron na stronę główną

NuCaptcha - świetny token (video)

Pie Register - pozwala trochę odpicować stronę rejestracyjną, troszeczkę utrudnia zakładanie masowych kont

Post-Plugin Library - wtyczka potrzebna do działania dwóch innych

Random Posts - wyświetla losowe posty w sidebarze (poprawia to indeksację wpisów)

Similar Posts - wyświetla podobne wpisy w sidebarze (poprawia indeksacje)

SEO Ultimate - genialna wtyczka załatwiająca sprawy SEO

WordPress.com Stats - statystyki, nie są zbyt szałowe ale jakiś tam podgląd dają i nie trzeba analyticsa instalować

WordPress Database Backup - można zlecić automatyczny backup bazy danych (może np. codziennie przychodzić Tobie ładnie spakowana na maila)

WP Limit Posts Automatically - genialna sprawa, ułatwia moderację. Nie trzeba stosować znacznika more (sama obcina wpisy na stronie głównej do zadanej długości), usuwa wszelkie znaczniki html z zajawki postów na stronie głównej (nie trzeba przestawiać obrazków czy walczyć z linkami zbyt wysoko wstawionym w tekście)

WP Super Cache - cache to podstawa

Wypiekacza - to chyba znasz

Nie używam Akismeta bo i komentarze wywaliłem, i tak trafia się tam głównie spam.

Trochę tych wtyczek jest ale nie zauważyłem problemów z hostingiem (precle stoją na seohostingach).

Nie każdy darmowy precelek jest zły, dla przykładu moje pelneinfo.pl stoi rok, linki ma wszystkie mimo sensownego site. Niestety moderacja chwilę trwa, ale niestety doba ma tylko 24h ;)

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

@bazeus :

Odwaliłeś kawał dobrej roboty. Parę wtyczek wypróbuję, bo nie znałem:)

Jak komplet wtyczek wpływa na obciążenie procesora?

Pozdrawiam.

Tak jak pisałem, precelki chodzą na seohostingach (oczywiście do spółki z paroma innymi witrynami), ruchu nie ma na nich szałowego, hostingi dają radę. Zwróć uwagę, że większość wtyczek z mojej listy jest wtyczkami "pasywnymi" jeśli mogę to tak nazwać, czyli działa dopiero po wywołaniu, nie przez cały czas.

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności