Skocz do zawartości

Redirect permanent - kiedu nowy Page rank

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

witka

Nadal mecze sie ze swoimi domenami

Moze ktos pomóc

chodzi o to ze ze starej domeny zrobiłem przekierowanie permamentne na nową domenę

kod:

Redirect permanent / https://www.nowy_url.pl - wpisałem nowy adres strony

wkleiłem to do pliku .htmaccess

na końcu i na początku - dla pewności

i nadal PR mam 0 a stara strona ma PR 2

czy to trzeba czekać az bedzie aktualizacja PR ?

co ile jest aktualizacja PR - co 2 miechy co 2 lata ??

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Aktualizacja PR jest co 3-4 miesiace. Teraz spodziewana jest na dniach - juz od jakiegos czasu.

Co do przejscia PR po 301 to raczej musisz poczekac do update, chociaz ja sie juz spotkalem z przejsciem PR pomiedzy updapami ale to bylo w przypadku plikow i folderow - z domenami chyba nie ma tak latwo niestety.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

dzięki

rozumiem że moja komenda wklejona do htmaccess jest poprawna :

Redirect permanent / https://www.nowy_url.pl

bo słyszałem tez ze tzreba jakoś kopiowac jescze ten plik do folderu głownego bo teraz on jest w w folderze - private- skopiowac sie tego nigdzie nie da bo ja tego pliku nawet nie widze w połaczeniu przez windows -moje miejsce sieciowe - widze to tylko w panelu administratora i tam wkleiłem wpis i zapisałem

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Redirect permanent / https://www.nowy_url.pl

A działa? :)

he

Jesli chodzi o fizyczne przekierowanie to nie działa tzn - dałem zwykle przekeirowanie w meta

i ono działa -bo to widac jak wejde na www.marcin.media.pl ale nie przekierowuje sie natychmiastowo z przekierowanie PR - nadal PR - jest stary a fizyczne przekierowanie działa dzieki kodzie wklejonym w indexie

napisalem jeszcze do dostawcy serwera - oni mi kazali wkleic zwykly kod Redirect permanent / di htmaccess - niedawno napisalem im ze to nie działa - wiec juz nie odpisali

Ja miałem taki myk po redirect 301.

Miałem domene PR=4. Zrobiłem redirect. Wkrótce po wpisaniu starego adresu do googla w wynikach wyszukiwania pojawiała się już nowa domena (tak jak cloaking).

Jednak PR nowej domeny przy update zostało 0, a tej starej też się zrobiło0!! Google mnie oszukało, nie przeniosło PR :). A na przeniesienie pozycji czekałem jakieś 3 miesiące.

Tweak

Masz coś do powiedzenia? portal

znaczy jak? czekałes z tym wpisanym redirect 3 miechy? az sie zrobi zero na obydwu domenach?

niezłe

a odzyskałes juz PR? bo mi PR 2 zajeło 6 miechów

aha czym sie rózn przeneisienie 301 od 302

marcin_dance masz na stronie <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="1; URL=https://www.danceandsing.com"> - czyli tak jak piszesz zwykle przekierowanie. 301 nie widze, czyli jesli jest to nie dziala. Sam spam nie jest sympatyczny.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

aha czym sie rózn przeneisienie 301 od 302

Dostałeś bana na Google i na szukajke forum ?

Temat przekierowań zajął mi jakies 2 miesiące wyjaśniania.. nie bądź kolejnym powodem by temat wznawiac.

Poszukaj na forum i w G - na pewno znajdziesz..

Jakiego Bana za co???

mam zwykłe przekierowanie bo tamto nie dziala więc wkleiłem zwykłe

o ile wiem to przekeirowania permamentnego nie wkleja sie do indexu wiec jest tam zwykłe

wieć przeleciałem wiele postów ale to szukanie wygląda tak że te topici są pisane przez znawców html. nie rozumiem o czym ci ludzie piszą.

połowa tematów kończy sie na zdaniu - poszukaj w tematach bo to było 10000 razy.

wiec przeszualem te 10000 stron ale znalazłe mtylko info : szukaj dalej

Czy to naprawde jest takie trudne ? jeszcze raz przedstawiam sprawe

1) Z domeny www.marcin.media.pl chce zrobić przekierowanie na www.danceandsing.com

2) strone zrobilem we Front Page - nie wiem jaki to język wiec nie mam jakiś tam stron .php by coś tak wklepać

3) w htmaccess zrobiłem wpis Redirect permanent / https://www.nowy_url.pl ale to nic nie dało bo strona sie nie przekierowywała

4)zrobilem zwykłe przekierowanie ale to mi i tak nie przenosi PR

pytania:

1)jak to zrobić-jakich komend uzyc i gdzie wpisać(po czym przed czym)

2)czy takie przekierowanie nie koliduje z AdSense?

wiec przeszualem te 10000...

widać nie wiesz czego szukać...
Czy to naprawde jest takie trudne ?

jak widać dla leniwych szukanie jest trudne...

o ile masz moduł rewrite na serwerze to w .htaccess

RewriteEngine On
Options +FollowSymlinks

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^marcin.media.pl$ [or]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.marcin.media.pl$ [or]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^danceandsing.com$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.danceandsing.com/$1 [R=301,L]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności