Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 strony www na bez www

amator78

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem wczoraj (13.04) właśnie takie przekierowanie jak poradził jeden z analizatorów stron - chyba woorank.com zwracając uwagę, że strona z www to inna strona z dublowaną treścią.

Wcześniej też dopisywałem stronę z www. do katalogów - ale tylko na samym początku - zauważyłem, że linkujący również stosują www adresie mojej strony. Od może 6 miesięcy dodaję i pozycjonuję adres bez www!

Czy to możliwe aby wykonanie takiego przekierowania spowodowało spadek pozycji w google?

Pozdrawiam

Business View w Mapach Google | Rekomendowany fotograf Google | wirtualne wycieczki

mam ustawione od dłuższego czasu przekierowanie 301 z bez-www na www

moim zdaniem to trochę potrwa zanim google podmieni linki w bazie i 2 dni to za krótki okres na ocenienie zmian

polecam:

1. ustawić przekierowanie także w GWT ( Google Webmaster Tools)

2. sprawdzić jak indeksuje sam Googlebot

1. Narzędzia dla webmasterów -> Konfiguracja witryny -> Ustawienia -> Preferowana domena

2. Narzędzia dla webmasterów -> Diagnostyka -> Pobierz jako Googlebot

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności