Skocz do zawartości

popundery, popupy i adsense

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Broda strasznie cię to oburzyło, popieram wypowiedź robson

Czemu przeszkadza ?

Bo przez to Adsense ma Polaków za oszustów i krętaczy, blokują konta nawet bez dochodzenia czy oszukał umyślnie czy też nie.

Widać nie czytasz forum, a jeżeli to twoja www lub tak masz na swojej to radzę to zmienić. Bo kiedyś możesz się zdzwić logując się do Panelu gdzie pojawi się napis "Konto zablokowane"/

Coś w stylu podatek od kradzieży?

(W razie czego mogę wytłumaczyć, dlaczego dałem takie porównanie...)

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

No i się wpakowałem... :D

Żeby nie było nieporozumień, nikogo nie nazywam złodziejem, po prostu chodzi mi o coś absurdalnego. Wyobraź sobie złodzieja, który płaci podatek od tego co ukradł. Z jednej strony jest złodziejem, a z drugiej próbuje być OK.

Jeśli nie postępujesz zgodnie z regulamien AdSense, kombinujesz, itp. to tracimy na tym wszyscy. Jak ktoś zgłosi naruszenie zasad, to nie jest to kablowanie, tylko dbanie o własne interesy. Naturalne jest, że jak ktoś robi coś, co może mi zaszkodzić, staram się jakoś temu zaradzić. Zasady obowiązują wszystkich. Dlaczego ktoś uczciwy ma zarobić mniej?

to tak jakbys nie odprowadzal podatku od dochodow z adsense a ktos "zyczliwy" powiedzial by to i owo US

Każdy kto nie odprowadza powinien liczyć się z pewnym ryzykiem. Tak samo jak z łamaniem regulaminu AdSense, więc tu przyznaję rację. Jednak podatki to nie do końca to samo, nie ma tu niestety jasnych reguł.

Generalnie chcę powiedzieć jedynie tyle, żebyś jednak nie łamał regulaminu. I określenie "kablowanie" nie pasuje tutaj.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Dodatkowo chodz tutaj o to, że wielu forumowiczów tutaj nie tylko czerpie korzyści z adsense, ale także inwestuje w adwordsy i nikogo nie powinno dziwić, iż zgłaszając takie łamanie regulaminu dbają po prostu o swoje jak by nie patrzeć interesy - każdy by się wqr.. jak by jego kasa na kampanie poszła na strony, na których nie pozyska klientów, tylko na jakieś spamowe witryny jak na wcześniejszym przykładzie.

Pozdro.

Dodatkowo chodz tutaj o to, że wielu forumowiczów tutaj nie tylko czerpie korzyści z adsense, ale także inwestuje w adwordsy i nikogo nie powinno dziwić, iż zgłaszając takie łamanie regulaminu dbają po prostu o swoje jak by nie patrzeć interesy - każdy by się wqr.. jak by jego kasa na kampanie poszła na strony, na których nie pozyska klientów, tylko na jakieś spamowe witryny jak na wcześniejszym przykładzie.

Święta prawda.

@BrodaB - czasami się zastanów trochę szerzej nad sprawą, znim kogoś nazwiesz konfidentem.

Dlaczego mam płacić komuś kto na przykład na swojej stronie pisze: "Kliknij w reklamy raz dziennie, aby wspomóc nasz serwis"?

Ja jako reklamodawca mam prawo oczekiwać, że coś takiego nie będzie miało miejsca, (zgodnie z regulaminem google).

A Ty nie masz moralnego prawa mówić mi że jestem konfidentem. To moje pieniądze idą do kogoś kto oszukuje google, ale również mnie. Więc dbanie o to żeby ktoś mnie nie oszukiwał (dee facto okradał) jest kapownictwem???

Zastanów się nad tym....

Rafał napisałeś że ŁAMANIE REGULAMINU ADSENSE szkodzi - racja zgodzę się - szkodzi innym adsensowiczą, adwordsowiczą itp.

NIE PŁACENIE PODATKU TEŻ SZKODZI - ogólnie gospodarce.

Więc nie można określić iż Pan nie łamiący regulaminu adsense ale za to nie płacący podatku jest bardziej uczciwy niż Pan łamiący regulamin a płacący podatek.

Można ich porównać choć ZŁAMANIEM PRAWA nie jest złamanie regulaminu lecz nie płacenie podatku.

UCZCIWOŚĆ względem społeczenstwa wyklucza obie sytuacje a wzgledem PRAWA tylko tą drugą czyli nie płacenie podatku.

Jeżeli owy Pan zarabia łamiąc regulamin to nie płaci podatku od KRADZIEŻY - bo on nie kradnie on łamie regulamin.

Jeżeli owy Pan zarabia nie łamiąc regulaminu ale także nie płacąc podatku to dużo bardziej w moich oczach działa na szkode i napewno łamie prawo. Choć w obu wypadkach nie można powiedzieć że ktoś kradnie.

Generalnie jeżeli komuś nie odpowiadają jakieś zasady, regulaminy, przepisy nie musi przystępować do danego programu, dlatego nalezy w jakis sposob z tym walczyc .

Nie nalezy tez uznawac tego jako KAPUŚ, KONFIDENT bo to dość mylne określenia używane dość często przez ludzi nie mających prawa tego wypowiadać.

Najczęściej to słowo jest uzywane w sposób obronny przez osoby łamiące jakieś prawo względem osób dbających o dobro ogólu i własnego interesu lecz zgodnego z prawem.

Dlatego też nie jest żadna ujmą być nazwanym KAPUSIEM przez człowieka który w jakiś sposób tak postrzega takie działania.

Rozumiem że dla takich osób bycie świadkiem jak małolat wyrwał babci o lasce torebke i zeznanie na jego nie korzyśc jest czyms w rodzaju KONFIDENTA - i dlatego pewna grupa ludzi ma dość chore podejście ale to mija dość często z wiekiem.

Tak czy tak mysle ze szkoda wywodów a tego typu sytuacja jest poprostu zwykłym zgłoszeniem naruszenia regulaminu.

Co do podatków myśle że sytuacja się zmieni.

W ustawach są umowy zlecenia z podatkiem VAT.

Google Adwords Polska chcąc ułatwić zakładanie kont napewno podejmie kroki o możliwości płacenia w Polsce -płacąc w Polsce zostanie doliczony do tego podatek VAT.

Skoro klient Adwords zapłaci VAT będzie chciał także dostać fvat , jeżeli Google Adwords Polska zacznie wystawiać takie faktury VAT należy się spodziewać że i Polskich Adsensowiczów zacznie tym Vatem dociążać stosując FVAT, umowy zlecenia itp.

Porównujac Adkontekst.

Jeżeli uczestnicze w tym programie na terenie POLSKI to: po wygeneroaniu ktowy XXX zmuszony jestem wystawić FVAT - mimo zarobku np 2000 zł brutto należy poza podatkiem dochodowym zapłacić jeszcze należny VAT ale i klient który zleca reklamę w Adkontekst taką FVAT dostaje.

Co to może zmienic ?

A no wiele.

Np ktos ma konto na MAME , BABCIE nie wiem tam.

MAMA pracuje - jej dochody granicza z progiem - cykajac adsense podbija sobie dochody i prawodopodobnie zapłaci 30% a nie niższą stawke podatku.

MAMA nie pracuje - mama jest na bezrobotnym - ZONK mama nie może być na bezrobotnym uzyskując dochody nawet z umowy zlecenia.

BABCIA EMERYTKA - może zarobić na adsense ale tylko jakaś tam kwote , w innym wypadku zostaną jej zawieszone świadczenia emerytalne.

Tak czy tak jeżeli biuro jest w Polsce to ich celem nie może być tylko pozyskanie klientów poprzez marketing ale także ułatwienie płatności dla klientów z POLSKI.

Tak czy tak walczmy :) Pozdrawiam

szook właśnie miałem wcześniej inne konto na... babcię, czek nie całe 200USD, czy coś jej mogą zrobic za to? Oczywiście podatek zapłaci na koniec roku. Teraz już mam własne konto. Ale w drodze jest czek 100USD na nią, ostatni...

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

To wszystko zależy jaka emerytura/renta/zasiłek itp musisz sam sprawdzić bodaj w zusie [przy emeryturach] ile może dana osoba "dorobić" miesięcznie, bo tak to jest liczone- no chyba, że to było tylko jak piszesz chwilowe i w rozbiciu na rok kwota x nie jest na tyle wysoka, aby zawiesili dane świadczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności