Skocz do zawartości

forum internetowe - od czego zacząć?

bagi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu założyłem forum o zarabianiu przez internet. Powoli chciąłbym zacząć pozycjonować te forum, aby zaczeło piąć się w google.

adres: zarabiamy.org (data rejestracji domeny 2012-01-22)

Wiem, że cięzko będzie ponieważ konkurencja jest ogromna ale wiem również, że wszystko jest możliwe...

Chciałbym prosić Was o pomoc, rady...

Wiem, że w gre wchodzi katalogowanie i preclowanie tylko, żeby to robić to trzeba mieć dobre listy (niestety takich nie posiadam)

Myślałem, aby kupić u kogoś usługę z automatu? ale nie wiem czy będzie to dobry pomysł?

Posiadam bloga o zarabianiu, który ma PR1 i generuje jakiś ruch, ale czy da się to wykorzystać? pewnie do linkowania tematów tylko?

Radzę usunąć ze swojego forum AdSense, bo tematyka nie jest zgodne z zasadami programu i kwestią czas jest to, że będziesz miał niemiłą kontrolę.

Edycja:

BTW wysoka pozycja w Google nie za bardzo przełoży się na popularność forum bo takich for jest wiele i ludzie przyzwyczaili się do tych kilku największych.

gdzieś zaginęła...

adsense wywale na pewno

co do tych for to znam kilka, ale mam również kilka pomysłów, których niema na innych forach, dla tego chciałbym coś z tym forum ruszyć.

Tylko nie wiem na jaka sumę miesięcznie musiał bym się przygotować(na katalogowanie), aby forum zaczeło się piąc w góre.

mam jeszcze konto na seopilot.pl i tam mam 180zł ale nie wiem czy warto rezykować czy google się za to nie obrazi?

Za pilota się nie obrazi w małych ilościach. Na początku też dobrą opcją są katalogi zamiast wymiany linków bo linki w katalogach zostają i często są płatne w zasadzie tylko jednorazowo. Zastanów się tylko, czy na pewno chcesz zaczynać "biznes" z taką tematyką. Jest ona trudna, obstawiona, nie możesz wrzucić na nią adsensa i ma jeszcze kilka innych wad. Może warto znaleźć jakąś niszę na którą jest zainteresowanie wookoło tego tematu? Powodzenia.

Edit: literówka

właśnie w tej tematyce czuję się dobrze, dlatego też ją chciałbym ruszyć, bo chyba nie wezmę się za tematyke gier co mnie w ogole nie interesuje...

mogła by być też tematyka poświęcaona samochodom bo się na tym znam, ale tego też jest bardzo dużo...

telefony? i kolejne forum o SE? też tego jest od groma

W zasadzie warto się brać za to co się lubi. Inaczej ciężko pisać i robić wartościowy content dla użytkowników. Poczytaj trochę o optymalizacji. O ile blogi prosto w miarę się pozycjonuje, tak fora idą w górę o wiele gorzej. Naprawdę trzeba sie postarać o dobry content, stałą aktywność i może pokombinuj dodatkowo z social media zeby sciągnąć wiecej uzytkowników.

PS. Jak zajmujesz się tą tematyką to pewnie wiesz, że na forach w ogoólności zarabia się najmniej (w modelu CPC). Prościej było by ciągnąć na początek blog do góry, a forum podpiąć do niego i blogiem je nakręcać.

Przede wszystkim poszukaj ludzi, którzy zapełnią to forum treścią, to podstawa, bo jeżeli będziesz miał nawet wypozycjonowane forum to ludzi chcą coś poczytać, podyskutować.

P.S.

Jak szukasz kogoś do podlinkowania preclami, to daj znać, dane w stopce.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Pozycjonowanie to musi być przemyślany proces . kATALOGI I PRECLE NISKIEJ JAKOŚCI wykorzystuje się do linkowania stron zapleczowych,a nie stony głównej -zwyczajnie szkoda pieniędzy na katalogowanie automatem.

Nie wolno przesadzc z linkami(zwłaszcza na poczatku) ! . Kup sobie jakiś multi kod np do 100 katalogów i dodawaj po 5 dziennie, to na początek zdecydowanie wystarczy.

kokodżambo nie rozpowszechniaj swojej biedy umysłowej na forum. 5 katalogów dziennie to mit! Katalogi są na tyle słabe, że i 100, 200, 500 katalogów nie zaszkodzi (jestem praktykiem a nie teoretykiem).

Poza tym automaty to nie tylko katalogi niskiej jakości jak easydir, webmini... ale również darmowe i płatne seokatalogi i sinooke!

Darmowe szablony do seokatalogów! - darmowe szablony

Pozycjonowanie to musi być przemyślany proces . kATALOGI I PRECLE NISKIEJ JAKOŚCI wykorzystuje się do linkowania stron zapleczowych,a nie stony głównej -zwyczajnie szkoda pieniędzy na katalogowanie automatem.

Nie wolno przesadzc z linkami(zwłaszcza na poczatku) ! . Kup sobie jakiś multi kod np do 100 katalogów i dodawaj po 5 dziennie, to na początek zdecydowanie wystarczy.

Jak widać mit magicznej granicy 5 wpisów do katalogów dziennie jest wiecznie żywy...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

kokodżambo nie rozpowszechniaj swojej biedy umysłowej na forum. 5 katalogów dziennie to mit! Katalogi są na tyle słabe, że i 100, 200, 500 katalogów nie zaszkodzi (jestem praktykiem a nie teoretykiem).

To jest twoje zdanie, a ja mam zupełnie inne . Myślę i robię inaczej niż ty i mam do tego prawo, a że na swojej biedzie umysłowej -jak ty to nazywasz- bardzo dobrze wychodzę, to już inna sprawa

Jak widać mit magicznej granicy 5 wpisów do katalogów dziennie jest wiecznie żywy...

Faktycznie za dużo tych linków , ale to trzeba obserwować, jak się za szybko indeksuje to robię przerwę miesięczną,a czasem dłużej, a ten czas wykorzystuje na zlecanie zapleczówek .

Poza tym automaty to nie tylko katalogi niskiej jakości jak easydir, webmini... ale również darmowe i płatne seokatalogi i sinooke!

Tak oczywiście tylko,że osoby oferujace katalogowanie dodają strony do największych syfów .

Jak na mój gust wypozycjonowana strona to taka,która generuje minimum 10 000 - 15 000 uu dziennie. Jak pokażecie mi, że posiadacie takie strony wtedy was nazwę praktykami ,a tak to jesteście zwykłymi dzieciuchami,którym coś się wydaje

Zreszta niech każdy robi jak uważa , a ja w sumie w 80 % robię wszystko zgodnie z wytycznymi Google i bardzo dobrze na tym wychodzę ,

Zresztą 400 stron zapleczowych, które posiadam w tej chwili generuje 10 000 uu dziennie i myślę,że nawet wasze strony główne nie generują takiego ruchu .

Zresztą 400 stron zapleczowych, które posiadam w tej chwili generuje 10 000 uu dziennie i myślę,że nawet wasze strony główne nie generują takiego ruchu.

1. Jest to bardzo mała ilość wejść - u mnie zapleczówki generuję minimum 300-500uu dziennie.

2. Nie sztuką jest mieć 10tys uu, sztuką jest dobrze na tym zarobić - mam stronę z tematyki x gdzie mam około 7tys uu dziennie i 1 euro z adsense a na innej stronie przy 700uu dziennie mam 4 euro (pierwsza tematyka teoretycznie powinna być lepsza bo trudniejsza w pozycjonowaniu, więcej reklamodawców...)

Darmowe szablony do seokatalogów! - darmowe szablony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności