Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jednej frazy a pnie się druga i frazy niszowe

Iran

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mógłby mi ktoś wytłumaczyć tą zależność , czy idzie przewidzieć mniej więcej jakie inne frazy będą szły w górę jak wybiore taki a taki keyword, da się to poznać jakoś ?

I czemu nie może być więcej niż jeden tag H1 a jak będą 3?

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

hmm czy chodzi o to, czy jak będziesz pozycjonował słowo np. skup aut Warszawa to czy wypozycjonuje się też skup aut ? Jeśli tak to w jakimś stopniu się wypozycjonuje ale niewielkim. Jak pozycjonujesz "skup aut" bardzo mocno to "skup aut Warszawa" też się będzie pozycjonowało, jednak samo pozycjonowanie frazy głównej w tym przypadku nie wystarczy ale na pewno fraza lokalna, czyli "skup aut Warszawa" będzie już łatwiej się pozycjonowała, mimo wszystko trzeba ją również linkować.

Inna sytuacja, gdy serwis będzie ogólnie "mocny" - na przykład porównywarki cen są już tak mocnymi domenami (jak nie są w filtrze), że wystarczy stworzyć podstronę na jakąś niszówkę i frazy same wchodzą w top, inny przykład to Wikipedia.

Co do H1, hmm nie pamiętam, być może takie są standardy ale olać to - ogólnie nie warto przeoptymalizować strony, raczej słowo kluczowe raz w title i raz gdzieś w treści zupełnie wystarcza.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja mam taki problem że staram się pozycjonować jedną frazę z dwóch słów np. skup aut i do góry idzie wolniutko za to na inna fraze np. sprzedaż aut idzie dużo szybciej a na frazy niszowe w których wystepuje fraza "aut" to do top wskoczyły . Jestem ciekaw czy to przypadek ? bo tak jest już od dawna. Ba jak zaczynam pozycjonować tą drugą frazę to wtedy ta główna tak jakby szybciej skakała w serp a ta co pozycjonuje akurat zwalnia. wszystkie frazy zawierają wspólne słowo.

a jeśli chodzi o h1 to wszędzie wyświetla mi że mając 3 to źle. Moje pytanie czemu? ja nawet chciałem je zwiększyć do kilkunastu Czyli tittle i zrobić z nazw kategorii H1?

Tam gdzie brak konkurencji wiadomo, że fraza wychodzi szybko.

Im wiekszy serwis (site) tym większa moc linkowania wewnętrznego , oczywiście przy optymalizacji linkowania wewnętrznego - dobrego rozłożenia przepływu mocy na niższe poziomy (wiadomo też, że mocne BL to podstawa)

H1 to ważny element i na jednej stronie powinien być tylko jeden bo wskazuje na tematykę głowną strony (tak jak title)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Własnie tego nie rozumiem skoro jest title to on już wskazuje na główną tematykę serwisu , a różne H1 mogły by wskazywać główne tematy,kategorie strony, potem H2 ich wątki i inne i tak dalej ewentualnie.Jak wykorzystać tag H1 jeśli strona jest wielotematyczna i kilka tematów jest ważnych na równi? Może ominąć tag H1 i rozłożyć to na H2?

Z tym site to nie wiedziałem, rzeczywiście przybyło mi 50% więcej site ostatnio i od razu się pokazały linki wewnętrzne w g. keywordy też skoczyły w serp znacznie. Możliwe że ten nie regularny wzrost w serp jest dzięki wzrostowi site a nie bezpośredniemu linkowaniu?

Możesz zrobić nawet 5 tych H1, to nie zaszkodzi i jest wiele przykładów takich stron w Top

Tylko w przypadku jak pojawi sie strona z prawidłowym zaznaczaniem dokumentu tak samo linkowana będzie wyżej od pozostałych w serpach.

Może ominąć tag H1 i rozłożyć to na H2?

ja H2 zostawiam na ważne kategorie / podstrony linkowane wewnętrznie z danej strony .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Możesz zrobić nawet 5 tych H1, to nie zaszkodzi i jest wiele przykładów takich stron w Top

Zaszkodzi, nie zadzkodzi, algorytm się zmieni i zaszkodzi. To loteria, wiec chyba nie warto podkladać swojego biznesu i liczyc na farta. 5 h1 w niczym nie pomoże i nie zaszkodzi jeśli będzie 1 o jednym temacie mimo, że strona jest wielotematyczna ...

Po prostu stosoj sie do wytycznych Google w kwestii technicznej i na pewno na tym nie stracisz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności