Skocz do zawartości

Nowa Panda ?

Grey Ronin

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wygląda na to, że to co Matt mówił - kary za zbytnią optymalizację - to prawda

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

myślę, że to bullshit jeżeli chodzi o kary za optymalizację - prędzej przelinkowanie jednym keywordem

do niedawna w miarę dobre wyniki wychodziły przy 60-70% na keya i reszta na inne

dziś widać, że te proporcje zmniejszyły się - trzeba bardziej różnicować linkowanie

(mam na myśli strony typu sklepy itp gdzie nie chodzi tylko o seo ale też o markę)

Ktoś bardziej kumaty może mi wyjaśnić jak można "przeoptymalizować" stronę i jaki jest sens kar za "zbytnią optymalizację"? Mój malutki rozumek tego nie ogarnia...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Panowie i Panie, nie ważne czy wysoko jest spam czy wartościowa strona, najważniejsze żeby to była nasza strona ;-)

a tak na marginesie to nigdy nie rozumiałem biadolenia na temat jakie to google jest okropne bo nie podobają mi się linki które się tam pojawiają na jakieś hasła

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Panda-Sranda.

G*wno jest nie Panda. Wyniki wyszukiwana są tak zaspamowane, że po prostu pozostaje się chwycić za głowę i ew. przywalić nią w ścianę.

Wczoraj się tylko utwierdziłem w przekonaniu, że Google zmierza w złą stronę.

Nie będę tutaj przywoływał przykładów, ale jeden taki z brzegu (pomijając spam z pobieraczka):

Keyword: 322,000,000 wyników, fraza nie należy do tych najłatwiejszych - w top 100 chyba połowa, to doorwaye i zaplecza oparte na skrypcie pobierającym filmiki z yt :)

Pięknie, keep it up! ;/

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Czytałem również że ta zagrywka ma zmusić dużych graczy do zakupu adwords ale są też branże w których nie jest to możliwe - np. farmacja.

Przykład mocnego spadku to między innymi cefarm24, spadki zaliczył doz i kilka innych znanych aptek. Nowa ustawa zabrania reklamowania aptek pod groźbą ogromnej kary - i co w takiej sytuacji?

Na stronie 1 na całkiem ciekawe słowo widzę zindeksowaną domenę ze stroną 403 Forbidden i niczym więcej. Słowo jest tylko w nazwie domeny.

Jakoś wyszukiwania jak się patrzy!!!

B

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Ktoś bardziej kumaty może mi wyjaśnić jak można "przeoptymalizować" stronę i jaki jest sens kar za "zbytnią optymalizację"? Mój malutki rozumek tego nie ogarnia...

Jednego dnia witryna jest dobrze zoptymalizowana, a drugiego dnia (po zmianie algo) jest już przeoptymalizowana i wymaga dopasowania do nowego środowiska :) Tylko o to chodzi. Gdy zapowiadali te kary mówili chyba też coś o linkach. Ale może pamięć mnie myli.

Na stronie 1 na całkiem ciekawe słowo widzę zindeksowaną domenę ze stroną 403 Forbidden i niczym więcej. Słowo jest tylko w nazwie domeny.

Jakoś wyszukiwania jak się patrzy!!!

B

W sensie opis wyrzuca 403 a strona smiga, czy na odwrót?

- Jak najdłużej może stać pasztet?

- Całą dyskotekę

myślę, że to bullshit jeżeli chodzi o kary za optymalizację - prędzej przelinkowanie jednym keywordem

do niedawna w miarę dobre wyniki wychodziły przy 60-70% na keya i reszta na inne

dziś widać, że te proporcje zmniejszyły się - trzeba bardziej różnicować linkowanie

(mam na myśli strony typu sklepy itp gdzie nie chodzi tylko o seo ale też o markę)

Ja bym się skłaniał do takiego rozwiązania jakie podaje qbeczek (?).

Dziś poleciał mi duży sklep z Top7 na 80, fraza jedna z trudniejszych.

Podejrzewam właśnie przelinkowanie jednym keywordem. :)

Z resztą dużo sklepów z branży poleciało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności