Skocz do zawartości

Nowa Panda ?

Grey Ronin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
myślę, że to bullshit jeżeli chodzi o kary za optymalizację - prędzej przelinkowanie jednym keywordem

do niedawna w miarę dobre wyniki wychodziły przy 60-70% na keya i reszta na inne

dziś widać, że te proporcje zmniejszyły się - trzeba bardziej różnicować linkowanie

(mam na myśli strony typu sklepy itp gdzie nie chodzi tylko o seo ale też o markę)

Ja bym się skłaniał do takiego rozwiązania jakie podaje qbeczek (?).

Dziś poleciał mi duży sklep z Top7 na 80, fraza jedna z trudniejszych.

Podejrzewam właśnie przelinkowanie jednym keywordem. :(

Z resztą dużo sklepów z branży poleciało.

Wszystko zależy od wieku i mocy domeny. Przykład:

ACRank Backlinks Referring Domains

8 64,107 710

4 9 8

3 5 4

2 12 3

1 2 1

Domena z 2004 roku z pełnym "archive", strona główna w TOPie na 90% najważniejszych słów i fraz z branży + related searches :)

- Jak najdłużej może stać pasztet?

- Całą dyskotekę

mental, lubie Cie.

jestes dokladnie taki ... jak lubie. :)

Kocham taka madrosc zyciowa i umietnosc podsumowac rzeczywistosc bez taniego patosu.

No to teraz nam się mówi nawet jak mamy optymalizować strony ba mówiło się to nam już od dawna a teraz chcą byśmy nie optymalizowali stron, niech się oni kur*** zdecydują jak oni chcą pokazywać te wyniki bo w niedalekiej przyszłości w Polsce nie opłaci się prowadzić działalności internetowej ze względu na te zawszone google.

Po prostu jak google jest takie pazerne i chce się wzbogacać na niszczeniu innych to weźmy się do roboty i wspólnie wymyślmy wyszukiwarkę, każdy coś doda od siebie i zrobi się taki algorytm że spamu nie będzie. Lub zacznijmy edukować swoje rodziny i znajomych że google to nie jedyna wyszukiwarka na świecie że jest jeszcze parę innych wartych uwagi wyszukiwarek w Polsce z których warto korzystać.

Google to jest moloch oni mają w nosie te całe wyniki i ludzi którzy korzystają z ich aplikacji, systemów, Androida, dodatków, przeglądarek i wyszukiwarek, dla nich liczy się tylko zbieranie informacji na temat ludności i zarabianie potężnych milionów jak nie miliardów na ludzkiej głupocie. Żeby nie ludzie to by googla w Polsce nie było, czemu w Chinach rząd wpływa na poczynania googla a w Polsce nasz rząd olewa. Może czas na jakąś Polską wyszukiwarkę która w końcu będzie mogła naprawdę konkurować z tym potworem Googla.

Kolejne serwisy lecą. Sprawdźcie sobie site: lepiej ...

Faktycznie, zaobserwowałem że site: jest jednago dnia kilkadziesiąt tysięcy, następnego tylko kilkaset. Tak samo w serpach na jedne frazy moje serwisy sa w top10 nastepnego dnia nagle poza top 100, później wracają. Kompletny chaos.

MichaelDicson po co się tutaj użalasz? Nie lepiej od razu napisać to samo prosto do google. Chociaż tak czy tak niewiele to da.

Poprosty chyba trzeba zmienić metody pozycjonowania, tak aby przynosiły odpowiednie skutki. Skoro spam jest w topie to chyba czas zacząć spamować :)

u mnie dzisiaj ban na kilkuset zapleczach.

Filtry za przeoptymalizowanie są podkręcone. Miesiąc temu wyleciałą mi stronka z pierwszych pozycji topowych fraz związanych z pościelą dziecięcą w UK. Myślałem, że zbyt bardzo przycisnąłem i postanowiłem zróżnicować bardziej linkowanie, przekazać więcej mocy na podstrony itd.

Okazało się, że filtr był za przeoptymalizowanie. Wpadłem na to przez przypadek. Wysypał mi się serwer, na którym stała strona. Google zaindeksowało zdanie apropos serwera apache. i co?

Stronka wróciła na pierwsze miejsca w tej formie. Jak tylko Google złapało prawidłowy indeks, ponownie wyleciała. Najlepsze jest to, że wywalenie frazy ze znacznika TITLE pomogło i strona wróciła ponownie :).

Co najlepsze, na stronie słowo kluczowe, na którym najbardziej mi zależało było zawarte w tytule, raz w tekście powitalynym i w 3 produktach prezentowanych w boksie Bestsellery. to jest przeoptymalizowanie??? bzdura jakaś.

EDIT > wywaliłem z TITLE frazę a nie stronę :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności