Skocz do zawartości

strona pokoi goscinnych i jej promocja

wierzba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pewno mnie zbesztacie jak innych żółtych :D no ale napisze :

Wiec tak moja mama wynajmuje pokoje gościnne i chciałbym zrobić/zamówic dla niej strone.

Sa to tylko 2 pokoiki a koszt utrzymania domeny i serwera jest dosyć duży , dlatego zastanawiam się czy nie lepiej byloby

aby znaleść jeszcze pare chetnych osób, razem wykupić serwer i domenę,

Dla kazdej osoby założyć subdomene

aaa.pokoje.pl

bbb.pokoje.pl

ccc.pokoje.pl

Czy sa takie firmy hostingowe na których można byloby tak zrobic w miare tanio ?

Stronki bylyby raczej skromne - str.główna, oferta,kontakt.mapa.

Druga sprawa jest wypromowanie jej w internecie, znalazlem pare darmowych baz noclegowych, na forum przeczytałem o google mapy/miejsca- gdzie jeszcze można byłoby zareklamować się?

Czytałem o katalogach - ale chyba tam subdomen nie mozna dodawac

i czy jest sens pozycjonowac subdomene ??

Czy znacie może jak jeszcze tanio a najlepiej bezpłatnie podciągnąc taka strone w wyszukiwarce ?

Sa to tylko 2 pokoiki a koszt utrzymania domeny i serwera jest dosyć duży , dlatego zastanawiam się czy nie lepiej byloby

aby znaleść jeszcze pare chetnych osób, razem wykupić serwer i domenę,

możesz się zamknąć ze wszystkim w granicach max 100 pln/rok, poszukaj na początek serwisów ogłoszeniowych, miejsc gdzie możesz wrzucić ofertę (pamietaj o atrakcyjnym opisie i fotkach), poszperaj po forach szukając tych którzy szukają tego rodzaju ofert ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=108520

Ten hosting jest chyba nieco tańszy niż 100zł, a zapewniam, że na małą firmówkę się nada.

Domena to koszt 50, ewentualnie 25zł regionalna. Z serwerem daję to kolejno 72 i 47zł. Czy to jest drogo, jak na utrzymanie strony firmowej?

Jeśli tak, to firma najprawdopodobniej nie zarabia...

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=108520

Ten hosting jest chyba nieco tańszy niż 100zł, a zapewniam, że na małą firmówkę się nada.

Domena to koszt 50, ewentualnie 25zł regionalna. Z serwerem daję to kolejno 72 i 47zł. Czy to jest drogo, jak na utrzymanie strony firmowej?

Jeśli tak, to firma najprawdopodobniej nie zarabia...

Piszac że szukam tanio mialem na mysli hostingi Nazwa.pl i Home.pl

a tam jest jak dla 2 pokoi drogo.

Chyba ze zastosuje sie subdomeny i pare takich osób bedzie korzystało z jednej domeny i serwera.

Wtedy tez musiałoby być ok 10 osób.

Pozostaje jeszcze kwestia pokazania sie w googlu

Czy jak zastosuje subdomeny moge katalogować tylko swoja subdomene i tym samym jest szansa na np. top 30 ??

Kilka dni poza sezonem gratis i ktoś Ci zrobi nie tylko stronę-wizytówkę, ale jeszcze trochę podlinkuje może. Zależy gdzie te pokoje wynajmujecie i jaki standard. Chętni na PiO się pewnie znajdą :D

Czas w końcu zagospodarować sygnaturkę. Zajmuję się pozycjonowaniem. Kontakt przez PW na forum.

Piszac że szukam tanio mialem na mysli hostingi Nazwa.pl i Home.pl

To tak jakbys napisal - szukam taniego samochodu, wazne zeby byl malo awaryjny, a pozniej bys napisal, ze interesuja Cie tylko auta klasy Mercedes...

Kup domene .com lub .eu - koszt roczny to ok. 30 zl (dropped.pl lub ovh.pl)

Domeny regionalnej nie kupuj bo to lipa i roznie z nimi bywa - przypadek z ostatnich kilku miesiecy gdzie Google wiekszosc wyrzucila poza topy.

Hosting to mozna kupic za ok. 50 zl - laohost.pl, jupe.pl (wystarczy Ci najnizszy pakiet)

I rocznie bedziesz placicl mniej niz 100 zl za normalna stronke. Po co jakies kombinowanie i skladanie sie z innymi osobami.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Kilka dni poza sezonem gratis i ktoś Ci zrobi nie tylko stronę-wizytówkę, ale jeszcze trochę podlinkuje może. Zależy gdzie te pokoje wynajmujecie i jaki standard. Chętni na PiO się pewnie znajdą :D

Dokładnie. Myślę, że to nie byłby głupi pomysł.

Darmowe szablony do seokatalogów! - darmowe szablony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności