Skocz do zawartości

Pytanie o przejęcie domeny oraz o wyniki SERP

hummer

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wam.

Mam dwa pytania do was, jeżeli możecie odpowiedzieć to bardzo proszę.

Pierwsze pytanie, wpisując w google.pl np. frazę ' domy ' poniżej wychodzą propozycje o takie -

beztytuufmu.jpg

Czy te wyniki pod słowem 'domy' są ułożone pod względem - te co najwyżej np ' domy z bali ' - na taką frazę jest najwięcej zapytań do google jeżeli chodzi o frazę powiązaną z ' domy ' tak? Potem wpisują ludzie np. ' domy z drewna' i tak dalej..

Mam rację? Czy jakoś to jest inaczej powiązane?

Drugie pytanie, mam ciekawą domenę z przeszłością, ma trochę linków zwrotnych, nie dużo ale zawsze coś, chętnie by ją wykupił ponieważ jest wolna, ale czy da radę jakoś sprawdzić czy ta domena nie ma bana lub nie jest jakoś zafiltrowana ?

Bardzo proszę o pomoc.

Czy kiedykolwiek spędziłeś miłe chwile przed ekranem komputera? Internetowa gra Tibia IP Changer pokaże Ci wirtualne krainy które i Ty musisz zwiedzić.

Sprawdź ilość wyszukań wg narzędzia do Adwords - wtedy dowiesz się, czy wg popularności są układane.

ale czy da radę jakoś sprawdzić czy ta domena nie ma bana lub nie jest jakoś zafiltrowana ?
Nie.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

czy da radę jakoś sprawdzić czy ta domena nie ma bana lub nie jest jakoś zafiltrowana ?

Jeśli ma jakiś site zaindeksowany w google - nie ma bana.

Co do filtra - nic nie stwierdzisz - jeżeli domena wydaję się dla Ciebie atrakcyjna, zawsze możesz zaryzykować te parę złotych za rejestrację.

Pozdrawiam

SYGNATURKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności