Skocz do zawartości

negatywne seo - the beginning

gimlak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przy okazji znalazłem fajne zdanie do dyskusji czy istnieje white hat seo w kontekście firm pozycjonujących. Jeżeli firma załatwi jakikolwiek link - to nie jest white hat. Firma załatwia link, płacimy firmie -> kupiliśmy link. Kupowanie linków jest niedozwolone przez G i równa się BHS. Także jeżeli firma wykonuje jakiekolwiek działania off-site - trzymając się zasad google nie ma mowy o white hat :D

dymna.jpg

nie zawsze dziala

zrobilem maly test, pchalem mnostwo syfiastych linkow na dwie strony w topie na ciezka fraze. jedna poleciala, druga wskoczyla z 10 na 4.

Jakie parametry miały obie domeny? :D

obie domeny byly konkurencji, obie silne, ze slowem kluczowym w nazwie, obie z poczatku 2011 i z bardzo podobna liczba linkow (jakosciowo i ilosciowo) wg majestica

pozycjonowanie - interwencja

W biznesie nie ma miejsca na sentymenty czy zabawę, jeśli jeden tego nie zrobi, inny z chęcią wykorzysta sytuację.

Na zachodzie to nie jest nic niezwykłego, tylko u nas, jeśli ktoś jest na forum staje się to jakimś dziwnym sposobem "upier****niem kolegów" :D

Zachowujecie się jakby każdy z was się razem wychowywał i w seo nie chodziło o pieniądze.

empty

W biznesie nie ma miejsca na sentymenty czy zabawę, jeśli jeden tego nie zrobi, inny z chęcią wykorzysta sytuację.

Serio? To podchodzi już pod pewne paragrafy więc działania na czyjąś szkodę wcale bym nie nazywał normalnym działaniem które nie powinno być potępiane.

dymna.jpg

Na zachodzie to nie jest nic niezwykłego, tylko u nas, jeśli ktoś jest na forum staje się to jakimś dziwnym sposobem "upier****niem kolegów" :)

Zachowujecie się jakby każdy z was się razem wychowywał i w seo nie chodziło o pieniądze.

Polecam ustawę o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji - na zachodzie żadna zachodnia firma nie odważy sie tego zrobić bo tam w sądach nie siedzą dyspozycyjne głąby jak u nas i odszkodowania przyznają na innych zasadach, dlatego w te rzeczy bawią się na wschodzie i dalekim i bliskim .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

...dlatego w te rzeczy bawią się na wschodzie i dalekim bliskim wschodzie .

No to dalekim czy bliskim :)

Sorki za O/T .

e: przepraszam za tę uszczypliwość, @Beer, ale Twoje przejęzyczenie bardzo mnie rozbawiło ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

maj mistejk :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

to ja mam takie pytanie zasadnicze bo już sam się w tym gubię :

przykładowo mamy : domenamoja.pl i domenakonkurencji.pl

moja domena w top2 domena kokurencje w top1

czym się różnią te dwie sytuacje :

A. mocniej linkuje swoją własną domene, wchodzi do top1 a domena konkurencji spada na 2 - czyli w pewien sposob zaszkodzilem jej - tak ? czyli nieuczciwa konkurencja ?

B. linkuje domene konkurencji na forach i blogach - domena spada czyli zaszkodzilem - to też nieuczciwa konkurencja

czym się różni przypadek A od przypadku B ?

czy A jest bardziej etyczny niż B ?

czym się różni przypadek A od przypadku B ?

czy A jest bardziej etyczny niż B ?

Naprawdę nie rozumiesz czy udajesz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności