Skocz do zawartości

negatywne seo - the beginning

gimlak

Rekomendowane odpowiedzi

to ja mam takie pytanie zasadnicze bo już sam się w tym gubię :

przykładowo mamy : domenamoja.pl i domenakonkurencji.pl

moja domena w top2 domena kokurencje w top1

czym się różnią te dwie sytuacje :

A. mocniej linkuje swoją własną domene, wchodzi do top1 a domena konkurencji spada na 2 - czyli w pewien sposob zaszkodzilem jej - tak ? czyli nieuczciwa konkurencja ?

B. linkuje domene konkurencji na forach i blogach - domena spada czyli zaszkodzilem - to też nieuczciwa konkurencja

czym się różni przypadek A od przypadku B ?

czy A jest bardziej etyczny niż B ?

Ty i Twój konkurent bierzecie udział w wyścigach samochodowych:

A. Kupujesz mocniejszy samochód i go wyprzedzasz.

B. Kupujesz mocniejszy samochód i go spychasz.

:)

- Jak najdłużej może stać pasztet?

- Całą dyskotekę

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A. mocniej linkuje swoją własną domene, wchodzi do top1 a domena konkurencji spada na 2 - czyli w pewien sposob zaszkodzilem jej - tak ? czyli nieuczciwa konkurencja ?

Chyba sobie żartujesz.. Nie zaszkodziłeś domenie konkurencji bo niby jak? Wzmocniłeś swoją domenę.

W sporcie ćwicząc ciężej niż inni mając lepszy czas na np. setke szkodzisz innym? No chyba nie musiałbyś im nogi podkładać ;)

Prowokacja?

to tak, mamy obok siebie bar A i bar B

jestem właścicielem baru A.

i są dwie opcje

1)zatrudniam cycate kelnerki, daję super ceny, leci fajna muza, mam więcej klientów niż bar B (który wcześniej miał więcej)

2) staję przed knajpą B i rozpylam śmierdzący gaz, wszystkim klientom mówię, że tam dolewają wody do wódki, szczają do piwa a pijanych klientów okradają

? ;)

dymna.jpg

A. Kupujesz mocniejszy samochód i go wyprzedzasz.

B. Kupujesz szambo i walisz prosto w niego z armatki jadąc za nim. On traci widoczność i wypada z gry a ty go wyprzedzasz

Ja bym punkt B ujął troszkę inaczej:

B. Kupujesz szambo i walisz prosto w niego z armatki jadąc za nim. Organizator wyścigu mówi, że takim ujeb***ym samochodem ścigać się nie możesz bo śmierdzi widzom i obniża rangę widowiska, więc Cię dyskwalifikuje.

obstawiam, że do końca roku pierwsza strona wyników będzie składała się tylko z linków sponsorowanych ;)

Zgadzam się, że tak się stanie. @Beer o tym pisał chyba już z pół roku temu. Tylko, że:

a) nie stanie się to jednak tak szybko,

b ) gugiel zakamufluje wyniki podstawiając powiązane strony (jak na przykład robi to z mapami),

c) coś dawno na PiO nie widziałem Guglarza i Dido coś się stało? Czy aby nie rochorował ich brzuszek od ciągłych kłamstewek ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

c) coś dawno na PiO nie widziałem Guglarza i Dido coś się stało? Czy aby nie rochorował ich brzuszek od ciągłych kłamstewek ;)

Jeden pracuje nad tym jak wyjaśnić aby nic nie wyjaśnić a drugi pracuje nad interpretacją co pierwszy miał na myśli .... Skończy się tradycyjnie czyli : "przespamowana treść, ukryta treść, przeoptymalizowana witryna, SWLe i inne duperele" , potem cappo di tutti capo Matt napisze w swoim profilu : "sorry fellows mieliśmy buga i pare witryn wyjeba***ło w kosmos" ale maj frends Kaspar und Dido maja też racje a nawet jej nie mają.."

Tak mniej więcej wygląda ten przełom w kontaktach z webmasterami o którym poinformował Kaspar ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

[ciach] potem cappo di tutti capo Matt napisze w swoim profilu : "sorry fellows mieliśmy buga i pare witryn wyjeba***ło w kosmos" ale maj frends Kaspar und Dido maja też racje a nawet jej nie mają.."

Tak mniej więcej wygląda ten przełom w kontaktach z webmasterami o którym poinformował Kaspar ....

prorok jaki, czy co? ;)

czytałem już dziś o tym bugu. i o wielkie odwadze, że się przyznali..

[edit] a nie, sorry to inny bug, ale odwaga tym większa ;)

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Nie wiem, czy da się ugryźć taką sprawę bez jasnego stanowiska scroogle w kwesti możliwości szkodzenia linkami. Przecież przez lata mówili, że nie. A teraz raczej unikają tego tematu i tyle.

Google zmieniło oficjalną informację o tym że konkurent nie może zaszkodzić na informację, że konkurent prawie nie może zaszkodzić.

"There's almost nothing a competitor can do to harm your ranking or have your site removed from our index. If you're concerned about another site linking to yours, we suggest contacting the webmaster of the site in question."

https://support.google.com/webmasters/bin/a...mp;answer=34444

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności