Skocz do zawartości

negatywne seo - the beginning

gimlak

Rekomendowane odpowiedzi

Google zmieniło oficjalną informację o tym że konkurent nie może zaszkodzić na informację, że konkurent prawie nie może zaszkodzić.

"There's almost nothing a competitor can do to harm your ranking or have your site removed from our index. If you're concerned about another site linking to yours, we suggest contacting the webmaster of the site in question."

https://support.google.com/webmasters/bin/a...mp;answer=34444

https://seoinfo.edu.pl/czy-google-promuje-n...wa-konkurencje/

a tutaj masz komentarz mojego ulubionego "białego rycerza" który pierniczy jak potłuczony (sorry Dido ale taka prawda) , że to linkowanie nie szkodzi ale włam na witrynę i zainstalowanie jakiegoś malwara ...

a tutaj https://blog.seo-profi.pl/wywiad-z-kasparem...rzem-luty-2012/ wywiad z Kasparem, który jak wcześniej szedł w zaparte, że linkowaniem nie można szkodzić tak zmienił zdanie (oczywiście w taki sposób aby zostawić furtkę swoim fanom pokroju Dido) na:

W przeszłości byliśmy zdania że negatywne SEO nie jest możliwe, przynajmniej nie bez naruszeń prawnych. W chwili obecnej wychodzimy z założenia że nie jest ono wykluczone, chociaż jest bardzo trudne. Wykrywanie prób negatywnego SEO jest stosunkowo proste. Dlatego generalnie nadal jest tak że linki przychodzące nie szkodzą jakościowym serwisom. Webmaster który otrzyma komunikat o wykryciu nienaturalnych linków powinien potraktować go jako powiadomienie. I jeżeli wie coś na ten temat zapoznać się dokładnie z polityką Google odnośnie płatnych linków. Jeżeli nie wówczas polecam wyjaśnienie sytuacji przez odpowiednie zgłoszenie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co się dzieje z psem, który gryzie rękę go karmiącą? G jest takim psem, tylko jeszcze tego nie wie.

Jak to mawiał kiedyś pewien człowiek, zaprawdę powiadam wam przyjdzie taki czas, że to parcie na adwordsy wyjdzie im bokiem.

Dziś sie jeszcze opłaca pachać ręce karmiącej ów psa strony w reklamy, bo i wyszukiwarka jest popularna, ale im więcej syfu wypływa, a przy filtrowaniu dobrych stron jest to normalne, tym bedzie ubywać potencjalnych klikaczy w reklamy. Ludzie nie szukają reklam, szukają informacji, które G coraz skuteczniej przed nimi ukrywa.

O_o będzie dobrze :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tym bardziej, że my, Ludzie Internetu, znamy już przypadki gigantów, którzy przestali szanować użytkowników i tak szybko jak weszli na szczyt tak szybko z niego spadli. Pierwszy przykład z brzegu: Nasza Klasa (Google). Byli przekonani o tym, że mają monopol na społecznościówkę (wszykiwarkę) w Polsce. Przestali słuchać głosu użytkowników (tony spamu na skrzynkach + wszędobylskie reklamy [filtrowanie wartościowych stron + wymuszanie kupowania adwrodsa]) i do tego pojawił się na rynku duży konkurent na rynku w postali Facebooka (Binga).

Dla mnie było by pięknie, gdyby na nasz rynek weszli Yandex i Baidu. Mielibyśmy czterech dużych graczy na rynku i jakiś zalążek konkurencji. Tak jak jest z operatorami komórkowymi. Niby mamy tylko czterech operatorów, którzy mają monopol na rynku, ale jednak ze sobą konkurują i jak nam podpadną to możemy przejść do konkurencji. A i jakieś fajne oferty wprowadzają co jakiś czas (np 79 zł i nielimitowane rozmowy w abonamencie).

Rozmarzyłem się...

Jak jest czterech operatorow to nie jest monopol tylko oligopol. Ale myslenie i tak mi sie podoba. Tylko duzo latwiej by bylo gdyby Bing wiedzial gdzie jest Polska i robil cokolwiek w kierunku lepszej promocji.

Racja ;-) To miałem na myśli pisząc "monopol".

Wg. mnie gdyby Bing zadbał o reklamę (nawet w telewizji) + lepsze wykorzystanie wyszukiwarki na Facebooku (nauczenie userów Facebooka, że tam szuka się też w internecie) to w rok czasu mógłby zdobyć duży procent rynku.

Dla mnie było by pięknie, gdyby na nasz rynek weszli Yandex i Baidu

Nie wiem na ile jest to prawda ale doszły mnie "słuchy", że wejście Yandexa na polski rynek (przejęcie szukajki Onetu) zostało "uwalone politycznie" ...

Podobno w Turcji jak Yandex wszedł na rynek lobby googlowskie mocno zadziałało aby Yandexowi zrobić pod górkę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

U nas będzie ciężko przebic się Yandex'owi. Mamy zakodowane w bańkach, że ruski to wróg. Co prawda się to powoli zmienia i coraz więcej ludzi uważa, że rosjanie to fajne ludki, ale... no wlaśnie, trochę wody musi jeszcze upłynąć :)

- Reklama -

Niedługo całkiem możliwe, że Google bedzie chciało "kupować" również i blogerów - już wprowadzają reklamę afiliacyjną na blogerze (pewnie w końcu poszli po rozum do głowy, że AdSense coraz mniej im daje z tym gównianym dopasowaniem do uzyszkodnika) także stado będzie coraz bardziej zadowolone ...

dzięki macierewiczom i innym kaczyńskim

To nie "macierewicze" i "inni" mordowali m.in. w Katyniu, organizowali wywózki do gułagów czy niszczyli Polskę gospodarczo czy morlanie od czasów zaborów po PRL. Ruski jako szary człowiek nie jest wrogiem ale ruski polityk - owszem i nie jest to kwestia kilku lat a już kilkuset. Myślę że ich działania świadczą o tym dobitnie.

Poza tym, skoro google jest pod kontrolą służb bezpieczeństwa USA to jeszcze większy wpływ będą miały służby ze wschodu w przypadku Yandexa i myślę że nikt wykazujący się odrobiną niezależnego myślenia temu nie zaprzeczy, zwłaszcza jeśli ich prezydentem jest twarz KGB.

Taki mały OT.

@Dr Spin To jeżeli specjalni kontrolują G, KaGiegoPodobni będa kontrlolować Y, to co za róznica Tobie, skoro i tak i tak jesteś kontrolowany?

But w ( )( ) z czarnej skóry z kilkudziesięcioma białymi gwiazdkami będzie mniej uwieral niż but w ( )( ) z białej skóry z czerwoną gwiazdką? Nie sądze... Ale masz rację, całą spiralę nakręcają jak zwykle politycy, a my jak te bąki potem sie kręcimy po gaciach ;)

@StronyUK zafiltruj google.pl na google :]

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności