Skocz do zawartości

Przeniesienie domeny

Bat

Rekomendowane odpowiedzi

przeczytaj manuala do mod_rewrite

Hehe, ja pisałem tutoriale o mod_rewrite, o tym jakąś wiedzę mam.

Dobra, podsumowując:

tworzę inne konto dla domeny kom.pl, a w nim tylko .htaccess, a w nim:

Redirect 301 / https://www.nowadomena.pl/
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^staradomena.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://nowadomena.pl/$1 [R=301,L]

To będzie przekierowywać na .pl, a domena .pl będzie normalnie podpięta i przy wizycie googiel nie usunie mi podstron z kom.pl tylko przeniesie na .pl? Dobrze zrozumiałem?

przeczytaj manuala do mod_rewrite

Hehe, ja pisałem tutoriale o mod_rewrite, o tym jakąś wiedzę mam.

Dobra, podsumowując:

tworzę inne konto dla domeny kom.pl, a w nim tylko .htaccess, a w nim:

Redirect 301 / https://www.nowadomena.pl/
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^staradomena.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://nowadomena.pl/$1 [R=301,L]

To będzie przekierowywać na .pl, a domena .pl będzie normalnie podpięta i przy wizycie googiel nie usunie mi podstron z kom.pl tylko przeniesie na .pl? Dobrze zrozumiałem?

to nie rozumiem, dlaczego nie potrafisz z nich skorzystac, skoro twierdzisz, ze je pisales ;-). wystarczy tylko pierwsze linijka. to, co napisales (kod) to bzdura, bo laczysz 2 rozne rzeczy, ale bedzie dzialac (takze dlatego, ze nie ma linijki "RewriteEngine on") ;-)

google z czasem powinno odindeksowac stare strony a ich wartosc przeniesc na nowe.

pozdr - r.

Bo ja pisałem tylko tutoriale dotyczące krótkich linków, a nie przenoszenia podstron :) Dobra, dzięki, zabieram się do roboty :blink:

EDIT

I git, teraz przy wejściu na kom.pl przenosi na nową domenę :) Zostanie mi teraz tylko czekać na gógla ;)

Yeah! Działa! kom.pl spadła w wyników w ogóle daleko daleko. Aż się przestraszyłem, ale patrzę - zastąpiła ją .pl! Cód! Wspaniale :D Narazie gógiel nie przeniósł jeszcze wszystkich podstron, ale domena zamieniła się miejscami - o to chodziło :D Dzięki wam jeszcze raz!

• 4 tygodnie później...

Mam problem teraz. Zmieniłem hosting na inny i tam podpiąłem domenę .pl, a kom.pl z r 301 zostawiłem na starym serwerze, na którym trzymam download. Chciałbym, aby przy odwołaniu do innego folderu niż główny (np. www.mojastrona.kom.pl/jakisfolder/plik.rar) przekierowanie 301 nie działało, bo obecnie z

www.mojastrona.kom.pl/jakisfolder/plik.rar

robi mi się

www.mojastrona.pl/jakisfolder/plik.rar i mam komunikat "Not Found". Jest na to jakiś sposób?

• 4 miesiące temu...

Witam,

mam podobny problem co kolega. Przeszukalem forum ale nic nie znalazlem, byc moze przeoczylem :soczek:

Ale do rzeczy: mam stara_domena.pl na serwerze X, ostatnio udalo mi sie kupic nowa_domena.pl, ktora chce umiescic na nowym serwerze (z uwagi na lepsze mozliwosci konfiguracji serwera).

stara_domena.pl jest juz zaindeksowana w google (jakis tam PR, BL i IP) i chcialbym ja przekierowac na nowa_domena.pl. Czy redirect 301 spelni swoje zadanie na dwoch roznych serwerach? Chodzi o utrzymanie "dobrodziejstw" google i pozycji w wyszukiwarce.

Dodam, ze serwis z nowa_domena.pl bedzie kopia serwisu ze stara_domena.pl (ten chce po jakims czasie usunac i wykorzystac ten adres do innych celow).

I drugie pytanie: co sie dzieje z wpisami do katalogow przy przekierowaniu 301? Skoro byly one robione na stara_domena.pl to czy wymaga to nowego wpisu? Glownie chodzi mi o dmoz (tam dosyc dlugo czekalem na wpis).

Pozdrawiam

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności