Skocz do zawartości

Jak wanieykorzystać link

ckpiter

Rekomendowane odpowiedzi

Małe pytanie

znalazłem wolną domenę do której prowadzi link z bardzo interesującej mnie tematycznie strony

jak to można wykorzystać ?

do postawienia zaplecza ?

czy przekierować 301 - tylko nie wiem czy w ogóle to ma sens

czy dać sobie spokój - link jest obrazkowy bez title

ps. sorki za tytuł - ale nie mogę go edytować.

Pytanie, jaką ten link ma wartość, czy warto się starać, czy też nie?

Link bez title, bez alt zapewne?, na jednej, czy na wszystkich podstronach?

Domena stara? nowa? To jedyny link do domeny?

Oceń zarówno linka, domenę a potem podejmij decyzję.

IMO odpuść :) czas poświęcony na taką "zabawę" możesz przeznaczyć na zdobycie linków z innych miejsc i może wyjść o wiele wiele lepiej, a także szybciej.

@seo-ninja ja bym tak od razu nie skreślał tej domeny.

Do samego pozycjonowania jeden link nie wiele da, ale jeśli jest w dobrym miejscu to może przynieść wielu klientów, a jeśli tematyka bardzo zbliżona to pewnie będą niezłe konwersje... Jeśli przeliczysz czy warto to ja bym dał 301.

EDIT: Nie zapominajmy, że domena w pierwszym roku niewiele kosztuje, a za rok można ją olać jak się nie sprawdzi.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Domena nie jest stara - pewnie rok była wykupiona i opuszczona

według darmowych narzędzi ma okolo 150 bl

na interesującej mnie stronie link (obrazek) jest na wszystkich podstronach - ponad 1k

link jest w stopce - alt jest neutralny - nazwa domeny

przychylam sie do 301

Dzięki za odpowiedzi

EDIT: Nie zapominajmy, że domena w pierwszym roku niewiele kosztuje, a za rok można ją olać jak się nie sprawdzi.

Rejestrujesz w AZ na regon i firmę klienta potem przenosisz do OVH i masz pierwszy rok za darmo, a potem 49,99 :D

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

@Były...

Pamiętajmy tylko o tym, że niektóre firmy w regulaminach mają podpunkt, że nie możesz przenieść domeny objętej promocją ble ble ble więc warto na to zwrócić uwagę przy wyborze usługodawcy.

To już przestań się zastanawiać. Kup domenę za kilka złotych i za rok będziesz myślał czy warto przedłużyć B)

I to własciwie wszystko na ten temat. :) Albo przyniesie to jakąś wymierna korzyść i opłaci sie przedłużyć domenę na kolejny rok, albo pomysł sie nie sprawdzi i nie rzedłużysz. W najgorszym razie stracisz kilka złociszy... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Też tak robiłem na jednym forum. Podkupowałem stare domeny o tej tematyce i przekierowywałem. Ogólnie, niby portale wydawały się znane (w tym kręgu) ale nie urwało :D. Domeny, jeśli chcesz tanio przedłużać i bezproblemowo transferować to mogę polecić masternet.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności