Skocz do zawartości

co macie przed <title> ? w meta tags

Rekomendowane odpowiedzi

hej

co wy wstawiacie przed słowem <title>

Bo niektórzy mają <html> a niektórzy <head>

ja mam tak:

<!doctype html public "-//w3c//dtd html 4.0 transitional//en">

<head>

<title>cos tam cos tam</title

dobrze czy coś zmienić

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Dzięki

czyli jedno i drugie,ale nie wiem czy tądeklaracje mam dobrą- tzn - tak mi sie wydaje -mam standardową stronke robiłem we Front Page.

Ale jeślio chodzi o to :

<h1>Content</h1>

to nie moge sie doszukac informacji co to zanczy i jak to wkleić - po czym przed czym?

Jak możesz to napisz coś wiecej

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

To jest nagłówek... chyba nie znasz zupełnie html'a, bo to jest zarys wstępu do podstaw. Znajdź w Google kurs html Pawła Wimmera, poczytaj i wszystko się rozjaśni. Deklarację ustawiasz w zależności, czy piszesz w html 4.0 czy xhtml 1.0, a może 1.1 . Nie pamiętam, jak to robi frontpage, bo z tego programu korzystałem 6 lat temu... kicha i tyle :(

Dała matka rozum? To kombinuj.

weim wiem

ale to jest tak ze ja zajmuje sie muzyką i montazem video ale jesli mialbym zgłębiać tajniki webmasterstwa to chyba nie miałbym czasu nawet sie umyć

podobno "jak ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego"

Znalazłem w sieci 2 przykłady deklaracji przy XHTML

W informatozre FrontPage piszą ze jest to - "czysty" HTML - i nie idzie sie dowiedzieć czy 1.0 czy 1.1

1)

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<?xml-stylesheet type="text/css" href="style.css"?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"

"https://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">

<html xmlns="https://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl">

<head>

<title>Przykład dokumentu zgodnego z XHTML 1.1</title>

</head>

<body>

2)

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"

"https://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="https://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">

<head>

<title>Przykład dokumentu zgodnego z XHTML 1.0 Strict</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

</head>

<body>

Jak możęsz to napisz mi co jest lepsze

ale to jest tak ze ja zajmuje sie muzyką i montazem video ale jesli mialbym zgłębiać tajniki webmasterstwa to chyba nie miałbym czasu nawet sie umyć
Jeśli tak do tego podchodzisz to proponuje dział Zlecenia ktoś Ci to zrobi fachowo, a ty będziesz mógł się myć dowoli :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Więc montuje bo lubię - nie zawodowo

To taka zabawa -montaż do moich remixów

za darmo bo nie mam praw autorskich

Mion - nie bądz zgryżliwy

Po prostu nie wiem jaką dać deklarację

bo rozumiem że jak dam złą to coś bedzie nie tak?

We FrontPage nie ma info jaki to rodzaj Xhtml

Czy można nie pisać deklaracji?

We FrontPage nie ma info jaki to rodzaj Xhtml
Nie ma bo frontpage nie koduje ze standardami xhtml :(

Poczytaj mi mamo: https://republika.onet.pl/4,1,1615,1840,artykuly.html?sort=1 lub googlnij sobie

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

no własnie tez mi cos nie pasiło

ale tak napisali - weic wkleje to:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"

"https://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

co wy na to?

co wy na to?
:(

Wg specyfikacji HTML poprawna strona zawiera deklarację typu dokumentu (DOCTYPE), czyli wersji standardu HTML lub XHTML jaka została na niej użyta. Jeżeli takie sfromułowanie zostało zawarte w specyfikacji to można by oczekiwać, że autorzy stron internetowych będą na stronach umieszczać odpowiednią deklarację, a w samym kodzie strony trzymać się specyfiki wybranej wersji standardu. Niestety tworzenie stron niezgodnych z zadeklarowanym typem dokumentu jest równie częste jak całkowity brak takiej deklaracji. Tymczasem deklaracja ta jest istotna dla wszystkich programów analizujących dokument (X)HTML - przeglądarek, walidatorów kodu itd. Jej wartość lub brak deklaracji może wpływać na sposób interpretacji kodu strony.

rozumiem

zapoznałem sie

wiec jedyne co mogę zrobićto wkleić deklaracje dla:

html Frameset

Zawiera wszystko to co typ Transitional oraz dodatkowo elementy służące do konstrukcji ramek na stronie

mimo ze nie mam ramek - to rozumiem że to jest najbardziej ogólna deklaracja

wiec jedyne co mogę zrobićto
Zaniechać budowy archaicznych stron opartych na ramkach ! Mamy XXI wiek a nie XX ....

no toć pisze że nie mam ramek na stronie

ale ta deklaracja jest najbardziej uniwersalna -dobzre mówie?

no toć pisze że nie mam ramek na stronie

ale ta deklaracja jest najbardziej uniwersalna -dobzre mówie?

Podejrzewam, ze tego FP nie masz zakupionego za ciężką kasę, więc nie sprawi ci różnicy, aby pracować w czymś równie nielegalnym a lepszym - polecam Macromedia DreamWeaver - przynajmniej przypilnuje, abyś tworzył dokumenty w standardzie (mniej więcej - też trzeba uważać i myslec, ale jakby mniej nad techniką i teorią, a bardziej można się skupic nad samym projektem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności