Skocz do zawartości

nazwa.pl i mod_rewrite

abixx

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prosbe do osob korzystajacych z uslug nazwa.pl, pierwszy raz wzialem tam konto i pierwszy raz mam problem z mod_rewrite. Dokladnie chodzi o to, ze dziala w katalogu glownym mojlogin.nazwa.pl, ale podpieta domena jest w podkatalogu a tu juz niestety nie dziala, szukajka znalazla mi to:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=4539

czyli w sumie identyczny problem ale mowiac szczerze nie znalazlem tam odpowiedzi, domyslam sie ze kluczem jest uzycie

RewriteBase /nazwakatalogu

Probowalem roznych kombinacji i nie dziala, normalnie moj .htaccess wygladalby tak:

RewriteEngine on
RewriteRule ^([a-z\-]+)$ index.php?go1=$1
RewriteRule ^([a-z\-]+)/([a-z0-9]+)$ index.php?go1=$1&go2=$2

i to dziala na wszystkich serwerach gdzie mam strony mimo ze domeny rowniez sa katalogami. Jesli ktos juz przerabial ten problem na nazwa.pl to bede wdzieczny za podpowiedzi.

Internetowy System Reklamowy to połączenie katalogu stron, katalogu firm, katalogu sklepów oraz ogłoszeń drobnych i artykułów.

Umieść .htaccess w katalogu subdomeny powinno działać...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tak wlasnie zrobilem bo tak samo robie na wszystkich innch serwerach ale niestety nie dziala :( . Gdy wpisuje

mojlogin.nazwa.pl/katalogzdomena/jakislink

to jest ok, ale jak

mojadomena.pl/jakislink

to juz jest kicha

Internetowy System Reklamowy to połączenie katalogu stron, katalogu firm, katalogu sklepów oraz ogłoszeń drobnych i artykułów.

Ja kożystam z nazwa.pl i mam tak cncat z mod_rewrite i działa dobrze, mimo, że wcześniej miałem podobny problem.

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^directory.* index.php [L,NC]

RewriteRule ^c([0-9]*).html index.php?c=$1 [L,NC]

RewriteRule ^c([0-9]*)-o([0-9]*).html index.php?c=$1&o=$2 [L,NC]

RewriteRule ^c([0-9]*)-o([0-9]*)-s([0-9]*).html index.php?c=$1&o=$2&start=$3 [L,NC]

Wpisy mam takie, sprawdz, jesli masz podobnie to powinno działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności