Skocz do zawartości

Nie indeksuje linka

barti4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie, myślę że przydatne. Mam witrynę, która jest dobrze podlinkowana i chciałem umieścić na niej link do swojej drugiej strony. Jednakże mimo upływu 2 tygodni i zmiany położeń odnośnika (sidebar, footer, header), link nie został zaindeksowany. Co może być tego przyczyną? Witryna postawiona jest na wp.

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

Cierpliwości, w końcu się tam pojawi :) A to, że dodałeś jednego linka nie oznacza, że od razu strona skoczy w serpach. Gdyby tych linków było kilka, kilkanaście... to może ale po dodaniu jednego nie spodziewał bym się cudów

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

Link nie pojawi Ci sie w GWT ani w Majestic SEO po tygodniu czy dwóch. Najprościej sprawdzić indeksacje wpisując w Gooogle np.:

"anchor text linka na tej stronie" site:domenanaktorej jest link.pl

Jesli link się zaindeksował pokaże Ci się jeden wynik z tym anchor textem. Narzędzie, które wymieniłeś mają inercję czasami miesięczną albo większą.

Link nie pojawi Ci sie w GWT ani w Majestic SEO po tygodniu czy dwóch. Najprościej sprawdzić indeksacje wpisując w Gooogle np.:

"anchor text linka na tej stronie" site:domenanaktorej jest link.pl

Jesli link się zaindeksował pokaże Ci się jeden wynik z tym anchor textem. Narzędzie, które wymieniłeś mają inercję czasami miesięczną albo większą.

No niby mi znalazło choć się dziwię, gdyż na innych stronach po 2-3 dniach zawsze mi linka indeksowało i było to widać po pozycjach. A tu nadal nie ma "kopa".

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

To też zależy od tego w jakim serwisie zamieszczasz linka. Gdy przykładowo dodawałem na kilkuletniej, dobrze podlinkowanej domenie linki było bardzo szybko widać w wymienionych przez Ciebie narzędziach. Gdy dodawałem na małe zapleczówki trzeba było kilku tygodni.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

@barti4 - może się zdarzyć, że link w ogóle nie zostanie nigdy zliczony przez Magestica.

Bez względu co kto tutaj pisze takie rzeczy się zdarzają.

Miałem takie dwa przypadki w swoim życiu, że linki z serwisów w ogóle nie były zliczane przez roboty. Może google je jakoś zliczał, nie wiem. Jednak nie udało mi się dojść jaka jest tego przyczyna (od razu napiszę, że nie było to blokowanie robotów).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności